Ezo

Miért erőszakosak a gyerekek?

"Kire ütött ez a gyerek?" Természetesen a szüleire. Sajnos az is megtörténhet, hogy az ütés szó szerint értendő. A gyerekek, a fiatalok egyre inkább erőszakosak. Jogosan aggódunk a következő generációért? A jövőjükért – és a jövőnkért?

Miért erőszakosak a gyerekek?Az aggodalom egy kicsit indokolt, de félnivalónk igazán nincs. Utódaink nagy része tele álmokkal, tervekkel és jóindulattal tekint saját jövőjére. A gyerekek mindig is lázadtak, különbek akartak lenni, vagy megpróbálták többre vinni a szüleiknél. Minden kosár almában akad néhány romlott, de azért az egész összességében mégiscsak jó gyümölcs.

A Szaturnusz és a Jupiter uralma idején

Az asztrológus választ keres a miértekre, és természetesen a csillagokban próbál meg feleletet találni. Soha semmi nem történik spontán és azonnal. Minden a múltban gyökerezik, semmi sem előzmények nélkül való. Az asztrológiai hagyomány ismer egy olyan rendszert, amikor 36 évenként más-más bolygó uralkodik, illetve határozza meg az emberek szemléletét és az események folyását. A XX. század elején, pontosabban 1909-től a Szaturnusz uralkodott. A hagyomány szerint a legéletellenesebb, rosszindulatú bolygó. Kegyetlen és a vad materializmust képviseli. Az ő idejében zajlottak a világháborúk, születtek diktátorok és diktatúrák. Nagy forradalmak, amelyeknek több volt az áldozatuk, mint az eredményük. Az első és a második világháború, a nagy októberi szocialista és más forradalmak. A kommunizmus és a nácizmus hatalomra jutása. (A Szaturnusz jelképe hasonlít a sarló és kalapács jelére.) Gazdasági világválság, munkanélküliség és nyomor mindenütt.

1945-ben a Jupiter 36 éve következett. A jog és törvény bolygója uralomra lépésének első évében bírósági ítéletet hoztak a vesztesek fölött, a történelemben először. A történelmet a győztesek írták. Ők döntötték el, kik bűnösök. Azért a drezdai bombázás, mint értelmetlen tömegmészárlás vagy bosszúhadjárat igencsak a jog sötét oldalára kívánkozik. A Jupiter a bőség és kiterjeszkedés bolygója, uralma alatt rég nem látott jóléti fellendülés kezdődött, és szinte kiteljesedett. Ez majdnem „begyűrűzött” a szocialista országokba is. A korszak végét az olajválság jellemezte. A kőolaj is a Jupiter uralma alá tartozik.

Napjainkban a Mars uralkodik

Miért erőszakosak a gyerekek?Elérkeztünk napjainkhoz. 1981-től 2016-ig a Mars uralkodik. A mitológiai szerint ez a bolygó a háborúk, a harcok, az erőszak, a mindenáron való szerzés, de egyben a tettek istenét is képviselte. Ne ítéljünk elhamarkodottan! Minden ember és kor horoszkópjában jelen van ez a bolygó. Kell is. A létért való küzdelemben ez a harc nap mint nap folyik, kicsiben és nagyban.

Enélkül nem is jutnánk egyről a kettőre. Csak akkor van baj, amikor a sötét oldala felerősödik. Ez az uralma alatt óhatatlanul előfordul. Míg a Szaturnusz a kíméletlen kegyetlenség, a világháborúk korszakát jelölte, a Mars a helyi fellángolások, a napi atrocitások idejét hozta el. Ezzel kezdtem fentebbi mondanivalómat, és ezt értelmeztem, magyaráztam az előzőekben.

2017-től a Nap korszakába lépünk. Ez az égitest képviseli az alkotókészséget, az újraszerveződést minden területen. Ideje alatt az várható, hogy a hatalom képviselői erős kézzel teremtenek rendet és békésebb világot. De ez még odébb van, majd meglátjuk…

Válasz a reinkarnáció szerint

Visszatérve a gyerekek erőszakos viselkedésére: a Mars uralma mellett kínálkozik még egy másik, ezoterikus magyarázat. (Az asztrológus is járatos az ezotéria világában.) Aki hisz a reinkarnációban, az megérti, miért agresszívebbek azok a gyermekek, akik a két világháború és a forradalmak után most születtek újra, áldozatként és kegyetlen kínzóként egyaránt. A régi csapatok helyett sok helyen bandába tömörülve élik újra keserű tapasztalataikat. Reméljük, hogy sokan az áldozatok és a gonosz tevők közül ebben az életükben kapnak elégtételt, illetve próbálják meg helyrehozni hibáikat. Száz szónak is egy a vége, nem mindegy, hogy mikor és hova születünk…

További részleteket a Nők Lapja Ezotéria legújabb, 4. számában olvashattok az erőszakos gyerekekről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top