Ezo

Olvass a vonásaimból! – Arc vagy álarc?

Sokan vallják: mimikával, a különböző arckifejezésekkel mindnyájan csak elleplezzük valódi énünket, álarcot viselünk. Segít azonban az álarc mögé nézni egy új módszer, amely a morfopszichológia tudományán alapszik.
Meryl Streep
Meryl Streep

Több lépcsőben zajlik a vizsgálódás: először azt fontos megnézni, hogy az arcnak melyik része uralja az összképet, hiszen mindenkinél akad olyan terület, amely megragadja a tekintetet. Három fő rész van: az első a homloktól a szemek középső részénél a pupillavonalig; a második a szemtől az orr alsó részéig, majd az utolsó az orr alatti résztől az állig terjed.
Fontosak az arc nyílásai is: ezek árulják el, hogy az illető introvertált (befelé forduló, zárkózott) vagy extrovertált (kifelé forduló, könnyen kommunikáló) típus. A széles nyílások – a nagy szem, duzzadt száj – kifelé, míg a szűk nyílások – keskeny száj és szem – befelé forduló személyiséget sejtetnek.
Nézzünk néhány példát, mégpedig néhány ismert sztár arcvonásainak segítségével. Vajon ők is álarc mögé bújnak, és csak az új módszer segítségével tudjuk megfejteni a titkaikat?

A GONDOLKODÓ

Ebben az esetben nem különböztetnek meg befelé vagy kifelé forduló karaktert, mivel a gondolkodó típus mindig introvertált.

Nagyon sok kiváló üzletasszony rendelkezik e jellemzőkkel. Kulcsszavaik: távolságtartás, magabiztosság, komolyság, gyakorlatiasság. E típust inkább vezérli az esze, mint a szíve. Még a sminkjével is védi magát a külvilágtól, gyakran használ alapozót, és mosolyával vagy éppen szigorú arckifejezésével leplezi az érzelmeit. Allergiás a magánéletével kapcsolatos kérdésekre, és azt sem szereti, ha hozzáérnek.
A férfiaknak azt ajánljuk, hogy az első találkozáskor soha ne az ilyen típusú nő mellett, hanem vele szemben foglaljanak helyet.

Meryl Streep:

Olvasott akár valaha is valamilyen szaftos pletykát róla? Persze hogy nem, hiszen Meryl Streep visszahúzódó alkat, és rendkívül ügyesen azt az érzetet kelti, mintha ő nem is lenne érdekes a sztárok között.

Mindez azonban ne tévesszen meg senkit! Ez az okos nő mérnöki pontossággal építi fel a karrierjét, és csak olyan szerepeket vállal, amelyek kiválóan illenek az egyéniségéhez. Nem véletlenül korunk talán egyik legsikeresebb és legtehetségesebb filmszínésznője!

Emma Thompson
Emma Thompson

Emma Thompson:

Elméje sokoldalú, intelligenciája lenyűgöző, magas homloka mögött fegyelmezett, értelmes gondolatok cikáznak. Ahogy színészi munkájában precizitásra törekszik, éppen olyan rendes a magánéletében is: kínosan ügyel az őt körülvevő tisztaságra. Zárkózottsága azonban nem jelenti azt, hogy nem képes mély érzelmekre, csak éppen nem kíván a bulvárlapok címlapján, rosszízű pletykák kíséretében megjelenni.

Az ÉRZELMES

Az érzelmes típusú személy arcának közepe hangsúlyos, azaz szélesek az arccsontjai, pikáns orrának orrlyukai mozgékonyak, tágulóak.

ÉRZELMESEN NYITOTT

Széles az arca; hangsúlyosak az arcnyílásai, nagy szem és száj jellemzi. Ő maga a megtestesült díva. Akárhol jár is, szereti sztárnak érezni magát. Felragyog, ha ráirányul a figyelem. Sokat beszél, sokat gesztikulál, sőt olykor- olykor kifejezetten teátrális. Könnyen teremt kapcsolatot másokkal, nem ismeri a szégyenlősséget.

Ha férfi kerül a közelébe, azonnal el akarja csábítani, így ennek a típusnak sok exszeretője van. Fontos számára a szerelem és a divat, amit mindig lelkesen követ, és ha teheti, ő maga irányít.

Liz Hurley:

Liz Hurley
Liz Hurley

Gyönyörű szem, nagy, érzéki száj, érzékeny, mozgékony orrlyukak. Hamisítatlan sztártípus. Nem zavarják a róla szóló pletykák, az a lényeg, hogy mindig a figyelem középpontjába kerüljön. Talán sokan emlékeznek még arra, milyen könnyedén lépett túl Hugh Granthez fűződő kapcsolatán, amikor kiderült a színész prostituáltakkal való viszonya. Bárhogyan is alakul a karrierje, a fotósok imádják, mivel hihetetlenül fotogén alanyról van szó, akit egyáltalán nem zavarnak a paparazzók heves rohamai.

Madonna:

Mindig pontosan tudja, mit akar, és ezért hajlandó felrúgni a társadalmi konvenciókat. Élvezi a társaságot, igyekszik mindenkiből kihozni a maximumot. A depresszió nem jellemző rá, a rosszkedve csak rövid ideig tart. Levágott végű, fordított háromszög alakú arca nőies, tele vad, buja szexualitással, szadisztikus és mazochisztikus vonásokkal. Jelen van még benne az ősasszony túlélést lehetővé tevő ösztönének akaratossága és a termékeny anyaság odaadó lágysága is. Erős állkapcsa férfias erőre és eltökéltségre utal. Felső ajka kicsit keskenyebb az alsónál, eszerint több szeretetet és gondoskodást igényel, mint amennyit adni képes.

A cikk folytatását a Nők Lapja Ezotéria legfrissebb, 2011. augusztus 23-án megjelent számában tovább olvashatod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top