Ezo

Országhoroszkóp: Mi vár Magyarországra 2012-ben?

Nemcsak az embereknek, de az országoknak is van horoszkópjuk. Hazánkról is sokat elárulnak a bolygók.

Az égi jelek figyelése szinte az emberiséggel egyidős. Az asztrológia évszázadok, sőt évezredek óta képes megvilágítani a folyamatok összes tényezőjét. Emiatt kérték ki az uralkodók és a hadvezérek az asztrológusok tanácsát, mielőtt bármi sorsdöntő lépésre szánták volna el magukat. Akkoriban ritkán használták a horoszkópot egyéni sorsok vizsgálatára, kivéve az ország vezetőjét, akinek a jóléte, betegsége, esetleges halála az egész nemzetre hatással volt.

Országhoroszkóp azóta is létezik, ami egy általános leírást ad a jellemről, a belső viszonyokról és a kapcsolatrendszerekről; másrészt prognózis, vagyis előrejelzés is készíthető. Ez utóbbit vizsgáljuk meg most, egészen pontosan azt, hogy mi vár Magyarországra 2012-ben. Hat nagy jelentőségű bolygóállás látszik:

2012. január

Országhoroszkóp: Mi vár Magyarországra 2012-ben?Egyszerre lesz meg a Merkúr–Plútó és a Vénusz–Neptunusz együttállás. Az előbbi segíteni fogja a kommunikációt, utóbbi a szociális érzékenységet. Biztosan lesznek olyan csoportok, amelyeknek nem fog tetszeni az a változás, változtatás, ami ennek következtében megjósolható. A Plútó mindig gyökeres átalakulást, a Neptunusz pedig átmeneti zavart, bizonytalanságot jelez. Csupán két dolog segíthet: a Merkúr által támogatott kommunikáció és a Vénusz által jelzett szociális összetartás. Mondhatni, hogy ebből „vizsgázik” az ország az év első hónapjában…

2012. március

Egy nagy háromszög lesz az égen. Ezt az asztrológiában királytrigonnak, vagyis az isteni áldás háromszögének nevezzük. A háromszög csúcsain a Plútó, a Mars és a Jupiter, Vénusz együtt. Ez utóbbi kettő a Nagy és a Kis szerencse bolygói. Vagyis valami nagyon kedvező dolog vár Magyarországra márciusban. Ez érinteni fogja az ingatlanokat, a földet, a nemzeti hagyományokat, a kiadásokat, veszteségeket, kinnlevőségeket, és az általános hangulatot, közérzetet. Ekkor szó szerint szerencsés mederbe terelhetőek a kedvezőtlen folyamatok is.

Országhoroszkóp: Mi vár Magyarországra 2012-ben?2012. június

Nem valami pozitív jel, hogy lesz egy kereszt az égen, ami a Plútó, az Uránusz és a Merkúr szembenállásból jön létre. Ez mindenkitől óvatosságot követel, elsősorban a közlekedésben: előfordulhat valami olyan szokatlan időjárási helyzet, ami balesetek sorozatát okozhatja. Ugyanez a bolygóállás kommunikációs ellentétek kiéleződését is okozhatja. Ahhoz, hogy ne legyenek tüntetések, sztrájkok, pereskedések, minden félnek konstruktívan kell hozzáállnia a helyzethez, bármi is legyen az.

2012. július

Az előbbi bolygóállás „megismétlődik”, csak a semleges Merkúrt felváltja a harciasabb Mars. Ekkor diplomáciai, külpolitikai téren kell az országnak „észnél lennie”, máskülönben „öngólt” rúghatunk. A megoldás is látszik az égen: nagyvonalúság, igazságosság, életvidámság, pozitív gondolkodás.

2012. szeptember

A Jupiter és a Nap feszült fényszögkapcsolata azt vetíti előre, hogy egészségügyi gondok adódhatnak. Biztosan pénzbe fog kerülni, hogy ezt megelőzzük, kivédjük. De az is látszik, hogy a túlzások is károsak lehetnek, vagyis nem szabad túlreagálni semmit.

Országhoroszkóp: Mi vár Magyarországra 2012-ben?2012. december

A Nap és Jupiter szembenállása az ellenvélemények erősödését mutatja az oktatás, ifjúsági ügyek, kulturális intézmények és a parlament között. Ez is okozhat tüntetéseket. Az egyedüli megoldás, ha mindkét fél szövetségeseket keres, akik közvetíthetnek közöttük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top