Ezo

Beszari vagyok, de jól parkolok: Szüzek a volán mögött

Szaggatnak, bénáznak, kapkodnak: Szűz olvasóink vallanak vezetéstechnikájukról.

Új horoszkópsorozatunkban olyan kérdésekre keressük a választ, hogy hogyan főznek, rajzolnak, sportolnak, játszanak az egyes csillagjegyek szülöttei. A héten a Szüzek vannak soron és az ő vezetéstechnikájuk – persze a többi jegyről sem feledkezünk meg

Beszari vagyok, de jól parkolok: Szüzek a volán mögöttHangulatomtól függően vezetek: vagy lassan és megfontoltan, vagy középgyorsan, kapkodva. Gyakran vagyok figyelmetlen, ha ideges vagyok, a piroson is átmegyek. Ilyenkor kapkodom a kormányt is. Egyébként nyugodt állapotomban a legbiztonságosabb sofőrök egyike vagyok. Az autó széleit jól érzem, a parkolás megy. A nagy sebességet élvezem, de csak akkor, ha sportautóban vagyok, egyébként nem. Amikor nyugodtan vezetek, utasaim nem félnek, biztonságban érzik magukat, de amikor kapkodok, ideges vagy figyelmetlen vagyok, megijednek. – Ádám (születési idő: augusztus 25.)

Az asztrológus elemzése: Ádámnak az aszcendense és a Holdja módosítja a Szűz kiegyensúlyozottságát. A sebesség és a sportautó imádata is innen ered. De kitűnik a biztonság, a nyugodtság és a méretek jó érzékelése.

Nagyon szeretek vezetni. És tudok is. Azt mondják. Ellenben nagyon rossz utas vagyok. Nem bírom, ha más vezet, csak akkor, ha nagyon tapasztalt. Általában nyugodtan vezetek, átveszem a forgalom tempóját. De például megőrülök a lassú vagy bizonytalan sofőröktől. Néha gyorsan megyek egy kicsit, de azért fő a biztonság. Parkolni profin parkolok.
– Attila (születési idő: augusztus 26.)

Az asztrológus elemzése: Attila jogosan kerüli, illetve előzi meg a bizonytalankodókat, mert ők kifejezetten veszélyesek. Ez is mutatja,  hogy a Szüzek milyen remekül észreveszik a részleteket. Figyelnek, sőt érzékenyek az apróságokra is. A parkolásban ő is profi.

Beszari vagyok, de jól parkolok: Szüzek a volán mögöttElég beszari vagyok, mindig nagy követési távolságot tartok, nem megyek ki mások elé, még a kocsi orrát is csak félve teszem ki a kereszteződéseknél. Cserébe elég precíz vagyok, gyorsan és elég jól parkolok, nem fejem a kormányt, nem rángatom a váltót. A sebesség nem a barátom, 130 felett nem megyek, a városban sem játszom, hogy Ferrariban ülök. – Daniella (születési dátum: szeptember 10.)

Az asztrológus elemzése: Daniella tipikus Szűz: szabálytisztelő, óvatos, precíz, pontos. Amit ő „beszariságnak” titulál, az valójában kockázatkerülést, biztonságra törekvést jelent. Ebben is profi, akárcsak a többi vezetés technikai fortélyban.

Imádok vezetni és elég sokat is vezetek. Azt hiszem, elég biztonságosan közlekedek, legalábbis eddig még senki nem reklamált mellettem, hogy félne. Elég határozott vagyok, ugyanakkor óvatos, körültekintő. Szerintem az egyik legveszélyesebb dolog a vezetés közbeni bizonytalankodás, a másik pedig a vakmerőség. Szeretem a tempót, de túlzásokba nem szoktam esni, ha túl is lépem a megengedett sebességet, általában csak kicsivel. Elég jól alkalmazkodom a körülöttem lévő vezetési morálhoz. Pesten például sokkal „nyomulósabb” voltam, itt Stockholmban pedig jóval nyugisabb, bár ez lehet, hogy általános jelenség, és semmi köze a „szűzséghez”. A parkolás fura. Előre szinte egyáltalán nem tudok parkolni, hátrafelé viszont verhetetlen vagyok, számtalan elismerő kommentárt kaptam már. Utálok telefonálni autóban, nem is szoktam. Ja és még egy, valószínűleg teljesen irreleváns infó: kocsiban kizárólag hiphopot vagyok hajlandó hallgatni, ami más esetekben egyáltalán nem jellemző.
– Márti (szülinap: augusztus 28.)

Az asztrológus elemzése: Márti hozza a Szűz-jellemvonásokat: határozottság, körültekintés, óvatosság… De van pár olyan dolog, ami nem kimondottan „szűzies”: sebességkorlát átlépése, zenehallgatás. A parkolással kapcsolatosan valószínűleg túl szigorú önmagával. Ez is Szűz-vonás.

Beszari vagyok, de jól parkolok: Szüzek a volán mögöttÉn biztonságos vezetésre törekvő vagyok, de nem bírom elviselni a totyogást, indokolatlan lassúságot, az úgy nevezett kalaposok vezetési stílusát. Nem vagyok kapkodós és nem szeretek káromkodni. Néha szidok egy-két furcsa vezetőt. Ha indexelnek, mindig beengedek másokat, és dühös vagyok, ha engem nem engednek be. Mindig kicsit meghaladom az átlagsebességet, de nem szeretem, ha valaki nagyon gyorsan hajt. Sokszor becsusszanok és átmegyek egy-egy piros lámpán, bár ezt nem szeretem és mindig szidom is utána magamat. Parkolni – a nőkhöz viszonyítva – egészen jól tudok. Vidékre inkább vonattal vagy busszal megyek. Nem szeretek este és esőben sem vezetni. A reakcióidőm jó. – Aida (születési idő: augusztus 25.)

Az asztrológus elemzése: Aida egészen részletes leírást adott a vezetési stílusáról. Precízen és jól látja önmagát. Lehet, hogy kritikusabb saját magával, mint a többiek. A biztonságra törekvés, a káromkodásmentesség és az udvariasság a Szüzekre jellemző.  

Ha kíváncsi vagy a többi csillagjegy vezetési stílusára, kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top