Ezo

Válassz álmot magadnak!

Hihetetlen, de ma már külön telefonos applikáció segít abban is, hogy jó legyen az álmod. Őrület.

Válassz álmot magadnak!Fogyókúra, ovuláció, cigielvonó vagy éppen szexpartnerkeresés – ma már nem létezik olyan életterület, amire ne fejlesztettek volna ki egy okostelefon-applikációt. Olyannyira így van ez, hogy az álmainkat is appok irányítják.

A Yuza fejlesztőcég szakértői nagyjából egy évvel ezelőtt ültek össze, hogy kifejlesszenek egy olyan telefonos alkalmazást, ami befolyásolja az ember gondolatait és képvilágát álmodás közben. Ez lett az úgynevezett Dream: ON app. Alvás előtt csak be kell táplálni az iPhone-ba az ébredés idejét, majd ki kell választani egy kellemes álmot (pl. séta az erdőben, repülés, tengerpartmotívum és így tovább). A készüléket eztán csak a fej mellé kell helyezni, és álomba merülni.

A készülék alvás közben elkezdi monitorozni az alvásmintázatot, s amikor úgy érzékeli, hogy beindult az álmodás, elkezdi lejátszani a kiválasztott hangeffektet – például az erdei madárcsicsergést. A szakértők úgy feltételezik, hogy REM-fázisban (vagyis az álmodás fázisában) az agyi tevékenység befolyásolható. 

Vajon erotikus álmot is tud az app?
Vajon erotikus álmot is tud az app?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top