Ezo

Képezd magad spirituálisan!

Számtalan spirituális könyvet találhatunk a könyvesboltokban, de ezoterikus tanfolyamokkal is Dunát lehetne rekeszteni. Melyik a hasznosabb, ha könyvet veszünk, vagy ha ugyanazt a témát inkább iskolában sajátítjuk el?
Képezd magad spirituálisan!

Spiritualitást könyvből? Miért ne?!

Az ezoterikus könyveknek két nagy előnyük is van. Egyrészt a megjelenő szakirodalom nagy része külföldi szerzők sikerkönyveinek fordítása. Ennek pedig van egy olyan előnye, hogy kipróbált módszertant kapunk (hiszen ha valami nem működik, nem lesz sikerkönyv külföldön, és a magyar kiadó sem választja ki a kínálatból). Másrészt a könyvben bármikor visszalapozhatunk egy korábbi fejezethez, ha kell, százszor elolvashatjuk ugyanazt a mondatot, és még jegyzeteket is könnyebben készítünk. Olvasás közben a saját tempónkat követhetjük, akkor és annyi szünetet tartunk, amennyit csak akarunk.

Nők Lapja Café-tipp: Érdemes körülnéznünk az internetes videomegosztókon, ezeken a legtöbb spirituális tanítóval találhatunk interjúkat és sokuk előadásait is fellelhetjük. Néhányan pedig ingyenes meditációkat is közreadnak.

Képezd magad spirituálisan!Érezd meg az energiát! Irány egy tanfolyam!

Amiben a tanfolyamok verhetetlenek, azok a gyakorlatok és az energiamunka. Ezért ha egy módszert igazán jól szeretnél átültetni a gyakorlatba, és túl szeretnél lépni az elméleti szinten, keress egy megfelelő tanfolyamot! A tanfolyamok legnagyobb haszna ugyanis az, hogy szakképzett vezető segítségével sajátíthatod el a technikákat. Megérzed az energiát, amelyre szükséged van. Arról nem is beszélve, hogy a gyakorlat mellé gyakran jár egy-egy beavatás is, amely megnyitja az energiacsatornákat, és megkönnyíti a spirituális munkádat.

Nők Lapja Café-tipp: Olyan tanfolyamot és olyan előadót válassz, akinek a rezgései illenek a tiédhez! Hallgass a belső hangodra, és ha úgy érzed, hogy a „mester” nem hiteles, vagy csak a pénzedre hajt, bátran állj tovább!

A végső konklúzió: rajtad múlik minden!

Ha komolyan szeretnél foglalkozni a spiritualitással, akkor a tanfolyamoknak és az újabbnál újabb szakkönyveknek egyformán helyük van az életedben. De a legfontosabb mégis az, hogy megértsd: nem az számít, a tudásodat könyvekből vagy személyes találkozókon szerezted-e. A legfontosabb az, hogy mihez kezdesz a tudásoddal. Ha szeretettel, segítő szándékkal használod fel, és beépíted a hétköznapjaidba, akkor jó úton jársz. Ha azonban csak használhatatlan, de jól hangzó „bulvármisztikát” halmozol fel a fejedben, érdemes lenne elgondolkodnod azon, hogy min tudnál változtatni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top