Ezo

A megbocsátás hónapja – Októberi holdnaptár

Az októberi holdjárás erősebben befolyásolja érzelmeinket, képesek leszünk megbocsátani és elengedni is.

2012. október 1.
Fogyó hold a Kosban

A délelőtti órákban úgy érzed magad, mintha irányt vesztettél volna. Hajlamos leszel átkölteni a valóságot a számodra kellemesebb változatokra. Ha valamire rákérdeznek, és neked az kellemetlen, akkor hajlamos vagy körülményesen válaszolni, talán túlságosan is. Aztán ez elmúlik, és felszabadultabban viselkedsz. De vigyázz, mert egész nap ingerlékenyebbnek bizonyulsz a szokásosnál, csak egészen késő este leszel felszabadultabb, amit a szerelmed vagy a barátaid – ha találkozol, beszélsz velük – élvezni fognak.

Októberi holdnaptár

2012. október 2–4.
Fogyó hold a Bikában

Tulajdonképpen ez a három nap a pénzről és az érzésekről szól. A szerelmi kapcsolatokban adódhat némi félreértés, de ezt meg tudjátok beszélni. A Bikában tartózkodó hold a garanciája annak, hogy nyugodtan és türelmesen tudtok egymással beszélni, és nincs olyan, ami ne lehetne tisztázható. Pénzügyekben érdemes fizetésemelést kérni, vagy a felettesednek beszámolni róla, hogy mennyire ügyesen megoldottál egy feladatot. Ugyanis most az a legjobb, ha te vagy a saját menedzsered. Ha vásárolsz, akkor jobban jársz, ha cetlivel indulsz útnak, és csak azt veszed meg, ami azon szerepel, különben nagyon elúszhatsz.

2012. október 5–6.
Fogyó hold az Ikrekben

Kicsit lassúbb a felfogásod, ami a közlekedésben vagy vizsgán, esetleg egy nehezebben elvégezhető feladatnál problémát okozhat. Viszont fantázia és jó megérzés dolgában ez a két nap verhetetlen. Talán még olyan képességekkel is rendelkezel, hogy előre megálmodod, másnap mi fog veled történni. És azt is, hogy kinek miben nyújthatnál segítséget, amiért nem vársz hálát, viszont boldog leszel, amikor azt hallod – nem szemtől szembe –, hogy csupa jót mondanak rólad. Egy bizonyos dologban kötöd az ebet a karóhoz, és ez a partnerednek nem fog tetszeni.

2012. október 7–9.
Fogyó hold a Rákban

A hétfői napon lehet, hogy beteget kell jelentened, mert könnyen előfordulhat, hogy egy gyorsan átmenő vírus lecsap rád és ágyba kényszerít. Aztán kedden már semmi bajod, talán csak egy kicsit gyengének érzed magad. És kiderül, hogy amilyen nagy mázlid van, még az is lehet, hogy valahol te leszel a nyertes. Ha nem játszol semmiben, akkor valahol éppen a te ötletedet fogadják el, és az egekig magasztalnak. A szerelemben is mázlista vagy, akár régi a kapcsolatod, akár új. Ha netán titkos viszonyt folytatsz, akkor a szervezőkészséged bámulatra méltó, hogy nem buksz le…

2012. október 10–11.
Fogyó hold az Oroszlánban

Nagyon jó a megfigyelőképességed, és a vágyadhoz adottság társul, miszerint meg tudod győzni a többieket arról, amit szeretnél. Például elfogadják a véleményedet és a magukévá teszik úgy, hogy erre tulajdonképpen nem is kell sem kérned, sem felszólítanod őket. Ha shoppingolsz, szinte mindent észreveszel, de hogy rendkívül éles a szemed, az az élet bármely területére vonatkozik. Ami azért jó, mert ki tudod szúrni a hibákat, vagy éppen valami különleges dolgot, amire érdemes rástartolni, amíg más szintén ki nem szúrja.

2012. október 12–13.
Fogyó hold a Szűzben

Kissé indulatos vagy, alapból, ezért nem árt, ha fékezed magad, amikor egy amúgy is már paprikás hangulatú helyzetbe kerülsz. Ugyanis éppen nem a te indulatos megjegyzésed hiányzik, amivel esetleg megbántasz valakit. Vezesd le az indulataidat például otthon, óriási rendrakásban, a szekrényekben a nyári holmik elpakolásában, és az őszieknél a selejtezés is sorra kerülhet. Valamint kipróbálhatnál egy fantasztikus receptet, amit valamelyik tévécsatorna főzős műsorából leshetsz el. Ha nem sikerül elsőre, akkor ismételd meg, és kápráztasd el vele kedvesed és akiket szeretsz.

2012. október 14.
Fogyó hold a Mérlegben

Valami váratlanul felboríthatja a napodat: esetleg valaki lemond egy találkozót, vagy valami nem úgy alakul, ahogy eltervezted. De ez természetesen nem ok arra, hogy dühöngeni kezdj, hanem találd fel magad, és csinálj valami olyat, amit eddig nem. Légy spontán ezen a napon, meglátod, élvezni fogod.

2012. október 15.
Újhold a Mérlegben

Minden adott ahhoz a mai napon, hogy összeszedd a bátorságodat, és olyan dolgot csinálj, amit eddig nem mertél. Ha oda kell állnod valaki elé – már egy ideje fontolgatod –, hogy elmondd a véleményed, vagy netán kérned kell valamit, esetleg tisztázni valód akad, mert valaki megorrolt rád valami miatt, amit nem is követtél el, akkor erre most nyílik a legjobb alkalom. Ugyan váratlanul fogja érni az illetőt, de olyan meggyőző erővel rendelkezel, hogy e két hatás együtt elég lesz ahhoz, hogy elfogadja mindazt, amit mondasz vagy teszel.

Októberi holdnaptár

2012. október 16–17.
Növő hold a Skorpióban

Csak a homokba ne dugd a fejed, ha egy problémáról van szó, vagy olyasvalakiről, akivel nem vagy a legjobb viszonyban, és figyelmeztetnek arra, hogy mit művel a hátad mögött. Igenis hallgasd meg őket, és vedd komolyan mindazt, amit hallasz, mert előfordulhat, hogy esetleg a lejáratásod folyik, amit viszont nem hagyhatsz. Még ha semmi kedved sincs a konfrontálódáshoz, akkor is tedd meg, mert később már nagyobb lehet a baj, s ebből nehezebben tudsz kikecmeregni.

2012. október 18–19.
Növő hold a Nyilasban

Humoros vagy, impulzív, tele jóindulattal, beállítottságod ezen a két napon – bármi történjék is – optimista. Még az is lehet, hogy utazol vagy utazást tervezel, de az biztos, hogy a gondolataid tele vannak a közeli és távoli jövőt illető elképzelésekkel. Ráadásul most kipróbálhatod a telepátiát: vajon ezen a napon akire erősen gondolsz, fel fog-e hívni, ad-e magáról valamilyen jelet? Ha igen, akkor a plafonig fogsz ugrani örömödben, és megbeszéled talán valakivel, hogyan gyakoroljátok a telepátiát, hogy az a továbbiakban is működjön.

2012. október 20–21.
Növő hold a Bakban

Ha dolgoznod kell, akkor ezt talán nem fogod kitörő örömmel fogadni. Ha otthon vagy, akkor viszont csinálj változatos programokat. Lehet ezek között sport, séta, összejövetel olyanokkal, akikkel régen találkoztál, vagy nem is olyan régen, és ha még nem kezdtél el blogot írni, akkor ennek is utánajárhatnál és belevághatnál. És ne felejts el takarítani sem! Ha hosszú hétvégét csinálsz, vagy összevonod a 23-áig tartó négy napot, akkor feltétlenül utazz el, vagy wellneszezz, mert erre pompásak a hold- és az egyéb csillagállások.

2012. október 22–24.
Növő hold a Vízöntőben

Ebben a három napban különösen fogékony vagy a mediális dolgokra, minden hangulatra és áramlatra. Ez azt is jelenti például, hogy ha a világban valami történik, amiről ugyan még a híradásokból semmit sem tudsz, de érzed, hogy valami történt. Nem tudod, mi, csak észleled. Aztán lehet, hogy még az észlelésed napján, de lehet, hogy csak egy-két nap múlva derül ki, hogy mi történt. Elgondolkodhatnál azon, hogy ha ennyire kifinomult a hatodik érzéked, akkor azt miképpen is lehetne továbbfejleszteni. Jaj, csak sarlatán kezébe ne kerülj!

2012. október 25–26.
Növő hold a Halakban

Mintha hiányozna belőled az önbizalom. Mintha erősen kételkednél a saját értékeidben és állandóan olyan érzésed lenne, hogy nem vagy elég jó. A megmagyarázhatatlan bűntudat érzése is a hatalmába keríthet. Az elismerés, ami éppen kellene, hogy felrázzon, hogy igenis jó vagy, most megérkezik. Valakinek a dicsérete, az elismerő szavai boldoggá tesznek, és mindaz, amit korábban gondoltál, egyetlen pillanat alatt elszáll.

2012. október 27–28.
Növő hold a Kosban

Tulajdonképpen az lenne a jó, ha nem bonyolódnál vitákba, hanem egyszerűen elfogadnád azt, amit mondanak. Különösen ha például te vagy a hunyó, és te követtél el valami olyasmit, ami esetleg szabálytalan. Jó lenne, ha nem hívnád ki magad ellen a sorsot, mert amit bátorságnak gondolsz, az már túlmegy a vakmerőség határán, már-már őrültségnek lehet nevezni. Vigyázz, mert olyan határokat léphetsz át, amelyek után semmi sem lesz olyan, mint korábban – és ezt bánni fogod.

2012. október 29.
Telihold a Bikában

Olyan hatalmas lelkesedés nem jellemző most rád, inkább csak fantáziálgatsz dolgokról, hogy milyen jó is lenne, ha ez meg az történne. Arra azonban ügyelj, hogy ha valamit számon kérnek rajtad, és nem készítetted el vagy elfelejtetted az egészet, akkor ne füllents, hanem mondd meg az igazat. Lehet, hogy dühösek lesznek rád, de jóvá tudod tenni a hibát, és nem lesznek komolyabb következményei. Ezen a napon a szeszfogyasztás terén is maradj mértékletes.

2012. október 30–31.
Fogyó hold a Bikában

Nagy lelkierővel rendelkezel ezekben a napokban, és talán még gyógyító energiák is lapulnak a kezedben, amelyeket kipróbálhatnál. Mágneses vonzerő is jellemző lesz rád, és előfordulhat, hogy éppen ezekben a napokban találkozol valakivel, akivel szerelem lesz az első látásra. De nemcsak azt fogod érezni, hogy szerelmes vagy belé, hanem azt is, hogy valahonnan ismerős. Igen, talán egy előző életből…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top