Ezo

A jószerencse hete

Hétindító ezotériai sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk a hétre, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni nektek. Az év ötödik hetének középpontjába a szerencse kerül. A Jupiter azon dolgozik, hogy javuljon a helyzetünk, de a mi segítségünkre is szüksége lesz ahhoz, hogy szerencséssé tegyen bennünket!

Könnyen érezhetted úgy az elmúlt időszakban, hogy nem igazán alakulnak úgy a dolgaid, ahogyan azt szeretnéd. Az egyik pillanatban úgy látszott, hogy hatalmas lökést kapsz, a másikban pedig mintha falakba ütköztél volna. Mintha minden támogatás és szinkronicitás ellenére folyamatosan az ellenkezőjére fordultak volna a dolgok. Ezen a héten ennek az általános jószerencsét gátló erőnek szakad vége.

A jószerencse hete

Szerencsés pillanat: A Jupiter végre előre indul

Mostanában a Nagy Szerencsebolygó nem bővelkedett a lehetőségekben, de végre a héten javul a helyzet, megnyílnak a lehetőségeink. A Jupiter az Ikrek jegyében tartózkodik. Ebben a jegyben rangvesztett, azaz itt az Ikrek jegye erősen visszafogja a Jupitert, aki nem terjeszkedhet kedvére, és nem osztogathatja jótékony hatását boldog-boldogtalannak. Az elmúlt időszakban ráadásul látszólagosan hátráló mozgást is végzett a bolygó, ami még inkább visszafogta a hatását és még inkább arra késztette, hogy fukarkodjon a szerencsével. Szerdán ez a helyzet szerencsére megváltozik: a Jupiter megkezdi előrehaladó mozgását, és ennek hatására mintha megnyitnák a jószerencse áradását az életünkben. No persze eleinte a szerencsénk inkább csak csordogál, ráadásul nem is feltétlenül azokon az életterületeken jelenik meg, ahol a legnagyobb szükségünk lenne rá. Most annak lesz gyorsan látványos szerencséje, aki maga is tesz ezért. Sőt! Nem elég, hogy mi magunk tegyünk a szerencsénkért, de jó lenne, ha mások szerencséjéért is dolgoznánk, mert így mások is szívesen segítenének a mi szerencsénkben.

A hét gondolata: „A csodák nem a természeti törvényekkel állnak ellentmondásban, csupán azzal, amit a természetről tudunk.” – Szent Ágoston

A hét jegyváltásai: Értékeld újra a szerelmedet!

Ezen a héten két szerelmi bolygó is jegyet vált, ráadásul szinte egy időben. Szombat hajnalban a Mars a Vízöntőből a Halakba lép, a Vénusz pedig a Bakot váltja fel a Vízöntőre. E két szerelmi jegyváltásnak hála a hét végétől a szerelmi életünkben egy új, önzetlenebb, idealizáltabb és elvontabb időszak kezdődik. Úgy is mondhatnánk, hogy az éteri szerelem ideje köszönt ránk. Ennek vannak határozottan jó oldalai, hiszen az érzelmeink áradóbbakká válnak, könnyebben szeretünk meg másokat, és könnyebben hunyunk szemet olyan párkapcsolati konfliktusok felett, amelyek a hét elején még égetően fontosnak tűntek. Ugyanakkor nem számíthatunk túl heves lángolásra, hiszen túláradó szeretetünk inkább testvéri szeretetként magához öleli az egész világot. No persze azért a hálószobák magányában felizzik a levegő, különösen azért, mert a Vízöntő Vénusz és a Halak Mars is könnyen tehetnek bennünket szexuálisan nyitottá, kíváncsivá és játékossá.

Extra tipp a hétre

A hét első felének fagyos unalmát könnyen megtörik majd a csillagok a fent is felsorolt mozgásokkal. Épp ezért ha nem akarjuk, hogy kapkodással végződjön a hét, hétfőn és kedden dolgozzunk előre a munkahelyünkön. A magánéleti ügyeket pedig hagyjuk február első napjaira. A hét spirituális feladata: szeretetet találni ott is, ahol eddig csak közönyt éreztünk.

A Skorpiókra nyugalom, a Bikákra izgalom vár a héten

A jószerencse hete

A Kosok egész héten versenyt futnak az idővel, míg a végén rájönnek, hogy a saját kezükben van a stopper, és csak önmagukat akarják legyőzni. A Bikák maguk is meglepődnek azon, hogy milyen lehetőséget kapnak, érdemes elfogadniuk ezt az izgalmas kihívást. Az Ikrek most helyreállíthatnak megromlott emberi kapcsolatokat, és új barátokat is gyűjthetnek. A Rákok eleinte kissé görcsösen akarják betartani a szabályokat, de a hét vége felé – elsősorban szerelmi kérdésekben – felrúgnak minden előírást. Az Oroszlánok nehezen viselik, ha nem körülöttük forognak az események, márpedig most többször kényszerülnek statisztaszerepbe. A Szüzek viszont szívesen bújnának el a világ elől, de valószínűleg olyan fontos döntéseket kell hozniuk, amelyekre mindenki figyelni fog. A Mérlegek könnyedén mondanak le egy lehetőségről valaki más javára, hiszen most számukra fontosabb lesz mások boldogsága, mint a sajátjuk. A Skorpiók a hét második felében találhatnak rá a belső békéjükre, ez az érzés pedig a hétvégén hatalmasodik el teljesen, és talán hónapokig velük maradhat. A Nyilasok humora sokakban tartja majd a lelket, ezért fontos, hogy bőkezűen osszák a nevetésüket és ne fukarkodjanak a poénokkal. A Bakok egy picit elhagyatottnak érezhetik magukat, számukra fontos lesz, hogy új célokat találhassanak a héten! A Vízöntők egyre inkább a szerelemre (vagy annak hiányára) koncentrálnak. A Halak is elsősorban a magánéletére figyeljen: itt az ideje spirituális eszközökkel javítaniuk a párkapcsolatukon.

Heti programajánló

AngyalSzívKör: Február 1-jén pénteken este a Sziddhárta Közösségi Házban Mayer Andrea gyakorló angyalterapeuta egy kötetlen, családias beszélgetésre vár mindenkit, aki érdeklődik az angyalok és az angyalbirodalom iránt. A beszélgetés után egy tisztító angyalmeditáción vehetnek részt a jelenlévők. Bővebb információ és jelentkezés az Angyalhíd Spirituális Tanácsadó Szolgálat honlapján.

A jószerencse heteA hét könyve

Chuck Spezzano: Ha fáj, az nem szerelem. Az életben, a kapcsolatainkban semmi sem történik véletlenül – ezt ismerte fel Chuck Spezzano, aki könyvében rögtön tovább is gondolja ezt az állítást: társunk saját személyiségünk gyenge pontjainak állít tükröt. Ezt figyelembe véve megtalálhatjuk a szeretet, a megértés, az öröm és a boldogság felé vezető utat.

A könyv ehhez nemcsak 366 spirituális aranyszabályt fogalmaz meg, de minden szabályhoz egy-egy napi gyakorlat is kapcsolódik. Így a kötetet egy év alatt végigolvasva (és gyakorolva) észrevétlenül változik meg az életünk és a kapcsolatainak.

Heti Facebook-ajánló

Neale Donald Walsch, A beszélgetés Istennel sorozat szerzője tovább folytatja a párbeszédet. Facebook-oldalán olvasóit is bevonja ebbe a párbeszédbe, amelynek célja az élet spirituális törvényszerűségeinek kutatása. Napi gondolatébresztő mondatainak, tanácsainak nagy ereje, hogy gyakran az éppen aktuális politikai, gazdasági hírekre reflektálnak. Az oldal érdekes olvasmány (és beszélgetőfórum) minden angolul tudónak, aki szeretné a spirituális igazságokat az éteri magaslatokból a hétköznapi élet szintjére hozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top