Egymás szemében cikkek

Számmisztika: Összeillünk?

Hogy mitől vonzódik két ember egymáshoz, és hogy a nagy találkozásból lesz-e kapcsolat, az igazi rejtély. A számmisztika mint tipológia segíthet feltárni, hogy két ember mennyire illik össze, ahogy azt is képes megmutatni, hogy a kapcsolat harmóniájának mi a kulcsa. Kevesen tudják, hogy a számmisztikában az ún. testvérszámok viselői első látásra szimpatizálnak egymással.

A másik izgalmas párosítás az ún. ellenpólusoké. Ők elementáris erővel találnak egymásra, és magas hőfokon kezdik a kapcsolatot, később jönnek csak elő az eltérések. De ha ügyesek, akkor ezeket “üzemanyagként” használják, és roboghat tovább a szerelem. Most csupán a születésnap egy számjegyre egyszerűsített számára van szükség. Például aki 1983. 12. 14-én született, az a 14-es számra koncentráljon: 14 -> 1+4=5; vagyis ő 5-ös típus. De létezik két ún. mesterszám: a 11-es és a 22-es, vagyis aki 11-én vagy 22-én született, az ilyen mesterszámmal rendelkezik. Esetükben ezt is és az alapszámot is érdemes megnézni. A 11-esnél a 2-es, a 22-esnél a 4-es az alapszám.

Számmisztika: Összeillünk?1-es az, aki 1-én, 10-én, 19-én vagy 28-án született:
Az 1-es a leginkább a 8-asra hasonlít vérmérsékletében és energikusságában, ezek ugyanis testvérszámok. A kérdés csak az, hogy ki diktál, ki uralkodik a másikon. Ha tudnak felváltva dominálni, akkor remek párost alkothatnak.
A 2-es az 1-es ellenpólusa, pont emiatt köztük nagy a vonzódás. Ami hiányzik az 1-esből, az megvan a 2-esben: együttműködési készség, kedvesség, békés természet. És ami a 2-esből hiányzik, az megvan az 1-esben: határozottság, önállóság, kreativitás.
Két 1-es nem egy csendes páros, főleg ha teret engednek a rivalizálásnak. Ha szeretik egymást, ezt is meg tudják oldani.
Az 1-es a páratlan számokkal (3-as, 5-ös, 7-es és 9-es) mozgalmas életet élhet. A páros számokkal (4-es, 6-os) nyugodt, kiszámítható módon tervezgethet hosszú távon.

2-es az, aki 2-án, 11-én, 20-án vagy 29-én született:
A 2-esnek két testvérszáma van, vagyis két számmal is harmonikusan kijön: a 6-ossal és a 9-essel. A 6-ossal a szeretet és a kölcsönös gondoskodás miatt, a 9-essel az empátia és a segítőkészség miatt van együtt. Bármelyik párosítás működhet hosszú távon.
A 2-es ellenpólusa az 1-es. Valószínűleg nem értik, csak érzik, hogy elementáris erővel sodródnak egymás felé, úgy egészítik ki egymást, mint a fogaskerekek fogai. Ha a szeretet mellett a tolerancia is működik a kapcsolatban, akkor egy életre együtt maradhatnak.
Két 2-es labilis párosítás: nem jó, ha egyszerre kerülnek hullámvölgybe.

A 2-es jól megvan a páros számokkal: a 4-essel és a 8-assal. A páratlan számok (3-es, 5-ös, 7-es) a frusztráció ellenére inspirálják, kimozdítják a passzivitásából.

3-as az, aki 3-án, 12-én, 21-én vagy 30-án született:
A 3-as testvérszáma az 5-ös. Mindketten népszerűek, vidámak, jó humorúak. Olyan jól szórakoznak együtt, ami egy életre összekötheti őket. A kapcsolatuk gyenge pontja a hűség kérdésköre. Tilos féltékenységre okot adniuk.
A 3-as ellenpólusa a 7-es. Amennyire csevegő a 3-as, épp annyira hallgatag a 7-es. Ebből vagy valami szuper, vagy valami borzalmas dolog jön ki. Csak kettőjükön múlik, hogy melyik.
Két 3-as remek párost alkot. Derűjük és optimizmusuk minden nehézségen átsegíti őket.
A 3-as a páratlan számokkal (1-es, 9-es) könnyen megtalálja a hangot, izgalmas beszélgetésekkel órák hosszára leköthetik egymást. A páros számokat (2-es, 4-es, 6-os, 8-as) akkor kedveli a 3-as, ha hallgató közönséggé válnak; így a legjobbat és a legtöbbet tudják kihozni belőle.

Számmisztika: Összeillünk?

4-es az, aki 4-én, 13-án, 22-én vagy 31-én született:
A 4-es testvérszáma a 7-es. Mindketten megfontoltak, higgadtak, hűségesek és kiegyensúlyozottak. Az elkötelezettség és a becsület egyikük számára sem kérdés, erre lehet alapozni a közös jövőt.
A 4-es ellenpólusa az 5-ös, vagyis tökéletesen kiegészítik egymást. A 4-es merevségét oldja az 5-ös spontaneitása, és az 5-ös indulatosságát tompítja a 4-es nyugalma és önfegyelme. De elengedhetetlen a kölcsönös elfogadás.
Két 4-es kimondottan kellemes párosítás. Egyiküknek sincs szüksége nagy kilengésre, sőt mindketten a kiszámíthatóságot értékelik.
A 4-es a páros számokkal (2-es, 6-os, 8-as) könnyen együtt tud működni. Többnyire nincsenek köztük kérdések és viták. A páratlan számoktól (1-es, 3-as, 9-es) sokat tanulhat, ha engedi magát kicsalogatni a “csigaházából”.

Számmisztika: Összeillünk?

5-ös az, aki 5-én, 14-én vagy 23-án született:
Az 5-ös testvérszáma a 3-as. Együtt sokat nevetnek, jól mulatnak. De mivel ez élet nem csak kacagás, a szürke hétköznapok során derül ki, hogy milyen mély az egymás iránt érzett szeretetük.
Az 5-ös ellenpólusa a 4-es; vagy halálosan egymásba szeretnek, vagy halálosan idegesítik egymást. Ezt képesek pár órán belül többször is váltogatni. Muszáj a kilengéseket koordinálniuk, ha együtt akarják folytatni.
Két 5-ös iszonyú szenvedélyes párosítás. Nem unatkoznak együtt, de sokat civódhatnak, ha nem vigyáznak. Az önismeret és az önfegyelem sokat segíthet.
Az 5-ös a páratlan számokkal (1-es, 7-es, 9-es) jól kijön, mert intellektuálisan sokat kap tőlük. A páros számok (2-es, 6-os, 8-as) olykor untatják őt, kivéve ha megtanulja értékelni a gyengéd szeretetet.

6-os az, aki 6-án, 15-én vagy 24-én született:
A 6-os testvérszáma a 2-es. Mindketten a békét tartják a legfontosabbnak, ezért remekül megértik egymást. Kapcsolatuk szeretetteljes és tökéletesen harmonikus.
A legnagyobb vonzás és taszítás a 6-os és a 8-as között jön létre. Ők ellenpólusok, de épp ettől működhet a “kémia” közöttük. Kölcsönös tolerancia nélkül azonban nem sokáig bírják együtt.
Két 6-os elméletileg jól passzol össze. Kritikus pontjuk a birtoklási vágy és a konfliktuskerülés lehet. Őszinteség és nyíltság nélkül nem vár jövő a kapcsolatukra.
A maradék páros számmal, a 4-essel kiváló párost alkotnak, mert mindketten kiegyensúlyozottak. A páratlan számok (1-es, 3-as, 5-ös, 7-es) vonzónak találják a 6-ost, aki ebben fürdőzhet. De tilos a manipuláció és a veszekedés. Előbbire a 6-os hajlamos, utóbbitól pedig “lebénul”.

7-es az, aki 7-én, 16-án vagy 25-én született:
Összhang van a 7-es és a 4-es között. Szavak nélkül is megértik egymást, mert külsőségek helyett mindketten a tartalmat nézik, keresik. A szenvedély hullámzása nem fenyegeti őket.
A 7-es ellenpólusa a 3-as. Szerelmük meseszerű lehet, ha a 3-as Seherezádé módjára mesél, a 7-es pedig élvezi az “előadást”, ugyanakkor ez a kapcsolatuk gyenge pontja is egyben.
Két 7-es meglepő párosítás, mert nem lehet tudni, hogy mikor kezdődött a vonzalom, és ki fogta meg előbb a másik kezét, mivel egyik sem kezdeményező típus.
A 7-es a páratlan számokkal (1-es, 5-ös, 9-es) egész jól megérti magát intellektuálisan, de hiányozhat a kapcsolatból a gyengédség. A páros számoktól (2-es, 6-os, 8-as) sok szeretet kap. Emiatt biztosított számára az érzelmi stabilitás, ami biztonságot jelent.

Számmisztika: Összeillünk?8-as az, aki 8-án, 17-én vagy 26-án született:
A 8-as testvérszáma az 1-es. A szenvedély és a lobogás nem szűnik közöttük, kérdéses azonban, hogy ez építi vagy rombolja a kapcsolatukat. Vigyázniuk kell a domináns hajlamukra is.
A 8-as ellenpólusa a 6-os, aki bár csendes, de birtokló. Ezt a szárnyaló 8-as korlátozásként élheti meg. Az egyenes beszéd sokat segíthet, és tompíthatja az ellentéteket.
Két 8-as között folyton vibrál a levegő. Ha sikerül az indulataikat kordában tartaniuk, akkor tartós lehet a kapcsolatuk.
A 8-as a páratlan számokkal (3-as, 5-ös, 7-es) jól megérti magát, alapvető fontosságú azonban, hogy a 8-as aktív maradhasson. A maradék páros számok (2-es, 4-es) a szimpátia ellenére untathatják a nyugtalan 8-ast. Csak akkor képes hűséges maradni, ha megtalálja az izgalmat is.

9-es az, aki 9-én, 18-án vagy 27-én született:
A 9-es testvérszáma a szelíd 2-es. Az ő szerelmük ideális: kölcsönös elfogadáson, támogatáson, együttérzésen és szereteten alapszik. A kérdés csak az, hogy tudnak-e eleget kettesben lenni.
A 9-es ellenpólusa a 4-es. Amennyire idealisztikus a 9-es, annyira gyakorlatias a 4-es, amennyire józan a 4-es, pont annyira elvont a 9-es, és amennyire lelkesedő a 9-es, annyira higgadt a 4-es.
Két 9-es között elképzelhetetlen a vita, ugyanakkor nem szenvedélymentesek. Valahol meg kell nyilvánulnia ennek, ezért tanácsos sokat beszélgetniük.
A 9-es a páros számokkal (6-os, 8-as) végtelenül megértő, mindent megtesz a béke érdekében. A páratlan számokkal (1-es, 3-as, 5-ös, 7-es) is kitűnően kijön. Ha szeret valakit, akkor határtalanul toleráns és szeretetteljes.

11-es az, aki 11-én vagy 29-én született:
A 11-es mesterszám. Semmiben sem átlagos, őt elviselni nem kis kihívás. “Testvérszáma” nincsen. Akihez a leginkább passzol, az az 1-es, de csak akkor működőképes a kapcsolatuk, ha okosan és tudatosan élik meg.
A 11-es ellenpólusa a 4-es. A két totálisan ellentétes habitus vagy kiegészíti, vagy kioltja egymást, csak az a kérdés, hogy mire törekszenek. Akkor lesz tartós a szerelmük, ha valóban a szereteten alapul.
Két 11-es észvesztő párost képez. Szellemileg brillíroznak, amit szeretnének testi szinten is megélni. Ha ez sikerül, akkor életük filmszerűen érdekfeszítő lesz.
A 11-es a páros számoktól (2-es, 6-os, 8-as) megtanulhatja a szeretet és az együttműködés jelentőségét. A páratlan számok (3-as, 5-ös, 7-es, 9-es) inspirálóan hatnak rá. Kérdés, hogy fizikailag is működőképes-e a kapcsolat.
    
22-es az, aki 22-én született:
A 22-es egy mesterszám. Szenvedélye vonzóvá teszi őt. Testvérszáma nincsen. A leggyorsabban a 8-assal és az 5-össel értik meg egymást, ők hasonlóan magas fordulaton pörögnek. Ettől izgalmas a kapcsolatuk, de ez lehet a buktató is számukra.
A 22-es ellenpólusa a 2-es, ugyanis a 22-es imádja a vitákat, míg a 2-est a világból ki lehet űzni ezzel. Csak akkor maradhatnak együtt, ha békés vizekre eveznek.
Két 22-es hatalmasat alakíthat az ágyban. A kérdés csak az, hogy a hétköznapokban el tudják-e viselni egymást.
A 22-es a páros számokat (4-es, 6-os) kicsit unalmasnak tarthatja, erősen vissza kell fognia magát, hogy a másik ne ijedjen meg tőle. A páratlan számok (1-es, 3-as, 7-es) elismerően figyelik a 22-es eredményeit, ez pedig őt büszkeséggel és hálával tölti el.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top