Ezo

A feltétlen szeretet hete

Hétindító ezotériai sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk össze, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni. Az év nyolcadik hetének középpontjába a feltételek nélküli elfogadás, az önzetlen szeretet és – ezekhez szorosan kapcsolódva – a spiritualitás kerül. Ha szeretetre, elfogadásra, megértésre, megbocsátásra vagy megvilágosodásra vágysz, igazán kellemes hét várhat rád.

Szeressük egymást gyerekek! – ezt üzenik most a csillagok nekünk, mi pedig nemigen tehetünk mást, mint hogy elengedjük a sérelmeket. Hogy nincsenek sérelmeid, és mindenkit szeretsz? Tényleg? Irigyellek! Persze azért ne lepődj meg, ha a héten kapsz néhány embert, akiket nem is lesz olyan könnyű szeretni. Hiszen abban semmi kunszt sincs, ha szereted a szerelmedet, a szüleidet, a barátaidat (bár néha azért ezek a kapcsolataink sem egyszerűek). De mi a helyzet a főnökkel, a morcos ügyfelekkel, az undok osztálytársakkal, akik csúfoltak, a zenét hangosan üvöltető szomszédokkal, vagy a lányod punk fiújával? Ugye hogy nem is olyan könnyű ez a feltétel nélküli szeretet téma?

A feltétlen szeretet hete

A megvilágosodáshoz vezető út megbocsátással van kikövezve

Mi köze a feltétel nélküli szeretetnek a megvilágosodáshoz? Hát a megbocsátásnak a lelki békéhez és a boldogsághoz? Számtalan ősi és kevésbé ősi spirituális szöveg nevezi meg a megbocsátást és a feltétel nélküli szeretetet a boldogsághoz és a megvilágosodáshoz vezető útként. Ahelyett, hogy elmerülnénk a szövegek idecitálásában, nézzük meg, hogyan működik mindez a gyakorlatban! Erre – mint azt néhány mondattal lejjebb látni fogjuk – a héten igencsak lesz alkalmunk. A képlet igazán egyszerű: két világ (vagy ha úgy tetszik, két nézőpont) van, a szeretet világa és a félelem világa. Ha az egyikre figyelsz, nem érzékeled a másikat. A harag, a düh és a sérelmek pedig pont arról gondoskodnak, hogy ne fordíthasd a figyelmedet a szeretet felé. Azaz ha megbocsátasz (tehát elengeded a haragot, a dühöt és a sérelmet) automatikusan a szeretetre kezdesz el koncentrálni. Ez a szeretet pedig csodákban kerül kifejeződésre az életedben. Csodákban, még több szeretetben, és természetesen spirituális fejlődésben. Ezen a héten igazán érdemes felszabadítanod magadat a negatív érzelmeid és emlékeid alól!

A hét gondolata: „Amikor szomorú vagy, tudd: ennek nem kell így lennie. A depresszió abból fakad, hogy úgy érzed, megfosztottak valamitől, amit szeretnél, de nem kaphatod meg. Emlékezz: senki nem foszthat meg semmitől, hacsak te úgy nem döntesz. Hozz hát másik döntést.” – A Course in Miracles

A hét fontos égi eseményei: Nap, Halak, Neptunusz

Hétfőn a Nap belép a Halak jegyébe. Ezzel pedig egy egy hónapig tartó új, nyugalmasabb, szeretetteljesebb, spirituálisabb időszak veszi kezdetét. A Halak hagyományosan az önzetlen szeretet, az önfeladás, a spiritualitás és a megvilágosodás jele. Számtalan spirituális gondolatra és élményre számíthatunk, különösen a Halak havának első hetében, hála annak, hogy a Nap csütörtök reggel együtt áll majd a Neptunusszal. A Halak jegy uralkodó bolygója (aki maga is igencsak érzelmi-spirituális alapon működik) otthon jár a saját jelében, és mindent megtesz azért, hogy mindannyian megbocsássunk és a szeretetre helyezzük a hangsúlyt (ellenkező esetben elmerülünk a káoszban és a füllentések tengerében). Azzal, hogy a nap beragyogja a jegyét és őt magát is, csak még több energiát és lehetőséget nyer tevékenységéhez.

Hogyan jelenik meg ez a szeretetenergia a hétköznapjainkban?

A szerelmi életünkben könnyebb lesz megbocsátani és újrakezdeni, vagy inkább tiszta lappal folytatni az életünket. Most annak is érdemes rákapcsolnia, aki nem bántotta meg a szerelmét, hiszen sokkal közelebb érezzük magunkhoz a párunkat. Ez az igazán nagy, lélektársi szerelmek időszaka.

A hivatásunkban, munkánkban
könnyebben érzünk rá a számunkra helyes lépésekre. Most könnyen lehet, hogy megálmodjuk, megérezzük vagy belső hangunktól tudjuk meg az életfeladatunkat, amelynek a megvalósításában valami még gátolhat bennünket, de néhány hét múlva egy gyors változás valódi céljaink felé lendít majd bennünket.

A pénzügyeinkben könnyebben jövünk ki a kevésből is, és bámulatos módon tudunk bőséget „teremteni” magunk köré.

A spiritualitásban nemcsak a megértésben és a tudatossá válásban segít bennünket a Neptunusz és a Nap együttműködése, de ahhoz is hozzájárul, hogy megnövekedjen a teremtőerőnk, szívesebben meditáljunk és jobban megértsük a spirituális szövegeket. Most érdemes minden nap legalább fél órát a spiritualitásra szánnunk!

Érzékeny Mérlegek, kaotikus Oroszlánok, boldog Halak – heti asztrológiai tendenciák

A Kosok úgy érezhetik, hogy kevesebb figyelem jut rájuk, mint amennyire szükségük lenne. Nekik most az a fontos, hogy másokat vegyenek körül szeretettel! A Bikák viszont pont azt élhetik meg, hogy valaki egy égi reflektorral rávilágít anyagi problémáik okaira, amelyeket most elkezdhetnek megoldani. Az Ikrek a gondolatok kuszaságának káoszán próbál úrrá lenni, ez azonban csak akkor sikerülhet, ha a „szívével lát”. A Rákokban túlbuzog az energia: úgy érzik, hogy sohasem fog kifogyni belőlük a lendület, a héten ezt az energiát egy családi konfliktus megoldására fordíthatják. Az Oroszlánok ne lepődjenek meg, ha a környezetük egy kicsit fárasztóbbnak találja őket a szokásosnál, ennek most a körülöttük kialakuló félreértések és keveredések lesznek az okai. A Szüzek a keménységükből veszítenek a héten, és érdekes módon pont a lágyság lesz most a sikereik titka.

A Mérlegek szívesen mutatnak be embereket egymásnak, de azután rosszuleshet nekik, ha az újdonsült ismerősök jobban megértik egymással magukat, mint velük. A Skorpiók egyik pillanatban szétrobbannak a belső feszítő vágyaktól, a másikban azonban pont ők lesznek azok, akik megakadályoznak egy veszekedést. A Nyilasok arra koncentrálnak, hogy megmutassák: ők miben a legjobbak – bár ezt talán ők sem tudják felmérni pontosan. A Bakok ragyogó munkahelyi teljesítményt és egy váratlan üzleti lehetőséget vagy előléptetést tudnak majd felmutatni a hét végén, az azonban kérdés, hogy akarnak-e élni a lehetőségekkel. A Vízöntők megkönnyebbülésre vágynak és arra, hogy végre valaki más oldjon meg egy helyzetet helyettük. A Halak a hét nagy nyertesei, a szerelmi életükben, a szakmájukban és a pénzügyeikben is váratlan fellendülésre számíthatnak.

Heti könyvajánló

A feltétlen szeretet hete Doreen Virtue: A szerelem angyalai jóskártya

Az Angyali Segítség Blog olvasói már régóta ismerik Doreen Virtue szerelemmel foglalkozó kártyacsomagját. Az angol változat után végre elkészült a magyar fordítás is. A 44 lapból álló pakli minden szerelmi, párkapcsolati kérdésben tanácsot, segítséget nyújt, a hozzá tartozó könyvecske pedig segít az angyalkártya-olvasás elsajátításában is.

„Amikor szerelmi és kapcsolati kérdésekben végzek értelmezéseket, a kerubok egy csoportjával, a szerelem angyalaival lépek kapcsolatba. Ők összpontosítanak mindenre, ami a szerelem témaköréhez tartozik. Bárki segítségül hívhatja őket, mert ezek az angyalok számtalan embernek képesek segíteni egyidejűleg. A szerelemtől fiatalnak, energikusnak és életerősnek érezzük magunkat. A szerelem a játékosságot és az izgalmat vegyíti azzal az érzéssel, hogy szívünk teljesen életre kelt és nyitott. Az egyik legnagyszerűbb élmény a világon!” – írja ajánlójában Doreen Virtue.

A hét Facebook-oldala

Chuck Spezzano – Ha már szóba került cikkünkben a szeretet, a szerelem, a megbocsátás, a megvilágosodás, és idézetünket az A Course in Miracles-ből kölcsönöztük, akkor egyértelmű, hogy dr. Chuck Spezzano oldalát ajánljuk. A Ha fáj, az nem szerelem című kötet szerzője maga is lelkesen tanulmányozza az A Course in Miraclest, életét pedig a párkapcsolatok javítására, jobbá tételére tette fel. Ne féljünk tanulni tőle!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top