nlc.hu
Ezo
A pozitív változások hete

A pozitív változások hete

Hétindító ezotériai sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk össze, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni. Az év tizedik hete igencsak zsúfoltra sikeredik. Most meglepő fordulatokban és változásokban bővelkedik az életünk, mintha a csillagok azt mondanák: itt a tavaszi megújulás ideje, változzanak hát a dolgok kedvükre!

Ha változtatni szeretnél az életeden, ha a tavaszra úgy tekintesz, mint az új dolgok, esetleg az újrakezdés időszakára, akkor eljött a te időd: ezen a héten a csillagok támogatják a változásokat, méghozzá a pozitív irányú változásokat. És hogy mely életterületeink érintettek? Szinte hihetetlen, de valamennyi életterületünk és valamennyi ügyünk érintett lehet, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy igen nagy esélyed van rá, hogy a következő napokban pozitív irányba fordítsd a sorsodat.

A pozitív változások hete

Asztrostatisztika: annyi a fényszög, mint égen a csillag

Kezdjük egy kis műhelytitokkal: A ránk váró tendenciákat nagyban meghatározzák a fényszögek, amelyek közül a legerősebben mindig az egzakt fényszögek, azaz azok a bolygókapcsolódások hatnak ránk, amelyek foknyi és percnyi pontossággal jönnek létre az égen. Ezek mellett természetesen számítanak a jegyváltások, a jegyhelyzetek, de a legdinamikusabb jelölők mégiscsak a bolygók fényszögei. (A holdat most egy kicsit nem figyeljük, égi kísérőnk ugyanis huszonnyolc napos ciklusa alatt valamennyi objektummal létrehozza az összes lehetséges fényszöget, így nála a heti húsz fényszög sem számít soknak.) Egy átlagos héten általában négy-hat fényszög születik meg az égen (ha a holdat nem figyeljük). A múlt héten például öt fényszöggel számolhattunk, az azt megelőző héten viszont csak eggyel. Ennek megfelelően az a hét nem annyira a külvilág dinamikus eseményeiről szólt, mint inkább a belső munkáról, a feltétlen szeretetről. Ezen a héten azonban robbanásszerűen megváltozik minden: kilenc fényszög válik egzakttá az égen, ez pedig igen magas szám. Igen sokféle, erős és dinamikus hatásra számíthatunk, hiszen ezek a fényszögek cselekvésre késztetnek, változást jeleznek. És ha ez még nem lenne elég: csütörtökre öt fényszög is jut. Ennyi egy hétre is elég lenne, de most egyetlen napon, sőt egy reggel alatt le is tudjuk ezt a mennyiséget. Úgy tűnik, fontos és fordulatos nap lesz a csütörtök.

A kilenc fényszög hete – Lássuk, mire számíthatunk!

Hétfő
– A Nap és a Merkúr együttállása válik egzakttá március negyedikén. Ez a ragyogó gondolatok és a jó kommunikáció, a könnyű tanulás, valamint az utazások, helyváltoztatások napja lesz.
Készülj fel: Könnyen „éghetünk be” egy-egy meggondolatlan mondatunk miatt.
– A Vénusz kvadrátot alkot a Jupiterrel még ugyanaznap, alig egyórányi különbséggel. Ez a fényszög érzékennyé teszi a lelkünket, könnyen megsértődhetünk és megsérthetünk másokat. Készülj fel: a szerelmi szerencsénk fogytán lesz, a párkapcsolatok most tanulnivalókat, megoldandó helyzeteket jelentenek.

Csütörtök
A csütörtöki bonyodalmakat a Merkúrnak és a Vénusznak köszönhetjük. A két bolygó együttállása ezen a napon egzakt, ami azt jelenti, hogy az égnek ugyanazon a pontján állnak látszólagosan. Emiatt szinte egy időben mindketten ugyanazokat a fényszögkapcsolatokat hozzák létre. (A fényszögeket egzakttá válásuk időrendjében tekintjük át, hogy a néha látszólag egymásnak ellentmondó energiákból melyik kerül ki győztesen, azt az egyéni születési képletünkben lévő bolygóhelyzetek és kapcsolódások „döntik el”.)

– A Vénusz és a Plútó szextilben állnak egymással. A szerelem bolygója a fizikai szex bolygójával randevúzik, a szenvedély az egekig csap, mi pedig egyre szerelmesebbek leszünk. A Plútó robbanásszerű változások jelölője, amelyek most a párkapcsolatainkat forgatják fel. Készülj fel: ha nem használod az eszedet, könnyen olyasvalakibe szerethetsz bele, akibe nem kellene. Ez a fényszög szerelmi háromszögeket, egyéjszakás kalandokat is szülhet.

– Egy kicsivel később a Vénusz a Szaturnusszal alkot trigont. Ha súlyozzuk a fényszögeket, a trigont eredményesebbnek, erősebbnek tekintjük, mint a szextilt. Ez a fényszög épp ellenkező hatású, mint az előző: amíg a Plútóval az érzelmeket felkorbácsolja a Vénusz, addig a Szaturnusszal stabilizálja azokat. Ez a fényszög elköteleződésről, szilárd szándékokról, előrelátásról, házasságról és hűségről mesél. Készülj fel: olyan érzelmeket és olyan viszonyokat is stabilizálhat, hosszúra nyújthat ez a fényszög, amelyekből a legszívesebben gyorsan, fájdalommentesen kilépnél.

– Még mindig maradunk a Vénusznál, hiszen mindezek után még egy Merkúr–Vénusz-együttállás is egzakttá válik. Az együttállás a tapasztalatok szerint erősebb hatású, mint a trigon (sok asztrológus szerint egyforma erejűek, néhányan pedig kevésbé tartják eredményesnek az együttállást, mint a trigont), és nyitottá, barátságossá, vidámmá, humorossá tesz bennünket. A nyelvünk megered, és többet beszélünk a szokásosnál. Készülj fel: ez a fényszög feszültséget vihet a párkapcsolatokba, és segítheti azt, hogy titkok (akár egy Vénusz–Plútó-szextil szülte kaland) felszínre bukkanjanak.

– Egy Merkúr–Szaturnusz-trigonnal folytatjuk a napot. A két bolygó segítő fényszöge támogatja a koncentrációt, az összeszedettséget, a precizitást és a kitartást. Sziszifuszi munkákhoz ideális ez a nap. Készülj fel: szőrszálhasogatásban mindenki bajnok lesz csütörtökön. Vigyázat, a legkisebb botlással is lebukhatunk.

– Csütörtöki utolsó fényszögünk egy Merkúr–Plútó-szextil. Ahogy a Plútó a Vénusszal szerelmi életünket pezsdíti fel, ugyanúgy jár el a Merkúr segítségével a gondolkodásmódunkkal, a szerződéseinkkel, a testvéri kapcsolatainkkal és a tanulmányainkkal. Ezekben is robbanásszerű pozitív változások várhatóak. Készülj fel: szellemileg és fizikailag sem érezzük a határainkat, könnyedén túlvállalhatjuk vagy túlterhelhetjük magunkat a héten!

Péntek
– A Szaturnusz egzakt szextilbe kerül a Plútóval. Mindkét bolygó jó ismerősünk csütörtökről. Ellentétes energiákat képviselnek: a Szaturnuszt falakkal körbezárna mindent, a Plútó felrobbantana mindent. A két ellentétes erő mégis harmóniába olvad össze – ha teszünk érte. Ha koncentráljuk erőtartalékainkat, most könnyen megzabolázhatjuk a tegnap beindult eseményeket, és a saját javunkra fordíthatjuk a változást, bármilyen átláthatatlannak is tűnik a helyzet. Készülj fel: ha sarokba szorítanak, olyan kirohanással menekülsz, hogy azzal magadat is megleped. Ez fordítva is működik: neked sem érdemes ma sarokba szorítanod az érveiddel senkit sem.

Vasárnap
A Merkúr és a Jupiter között jön létre egy egzakt kvadrát, ami miatt könnyebben fogy el a türelmünk, feszültebbek leszünk, és a felfogóképességünket, intelligenciánkat sem tudjuk úgy csillogtatni. Készülj fel: ma közlekedj különösen óvatosan, mert lehetnek apróbb közlekedési balesetek. Biztosítsd be magad jogi ügyekben, mert könnyen követhetnek el ellened méltánytalanságot vagy jogsértést.

A hét gondolata: „Gyakran bármilyen lépés jobb, mint a nem lépés, különösen ha már hosszú ideje élsz egy boldogtalan helyzetbe ragadva.” – Eckhart Tolle 

Mindenki hallgat a Skorpiókra, a Halak lezárhatnak egy vitát – heti asztrológiai tendenciák

A Kosok most nemcsak mindennel előreszaladnának, de szinte már csak a jövőben tudnak gondolkodni. A legszívesebben egy héttel (vagy hárommal) előreforgatnák az idő kerekét. A Bikák igen fordulatos hétre és nagy változásokra számíthatnak. Most minden számukra fontos területen lesz néhány változás. Az Ikrek váratlan szerelmekkel, flörtökkel és kalandokkal számolhatnak. Könnyen találhat rájuk most a nagy Ő. A Rákok nem értik a körülöttük zajló eseményeket, és szívesen teszik otthonukat a nyugalom szigetévé mások számára. Az Oroszlánoknak végre le kell zárniuk egy régi testvérvitát vagy kommunikációs félreértést. A Szüzek talán kevesebb változásra (vagy kevésbé nagy horderejű változásra) vágytak, amikor azt kérték, amit a héten megkaphatnak.

A Mérlegek a szerelmi életük felfordulását eleinte szemöldöküket felvonva figyelik, de azután felveszik a ritmust, és a munkahelyükön is bizonyítani tudnak a héten. A Skorpiók végre kiélhetik magukat, hiszen rengetegen hallgatnak rájuk, és minden szavuknak komoly következményük lesz. A Nyilasoknak is jut a jóból: ők most tisztázhatnak egy vitás ügyet a szerelmükkel, és végre mindenkit meg tudnak nyugtatni, aki aggódott a magánéletük miatt. A Bakok csak kapkodják a fejüket: család, munka, szerelem, pénz, papírügyek… A Vízöntők ügyesen zárják ki a külvilágot, és bármekkora is legyen a felfordulás, ők biztosan tudnak nevetni rajta. A Halak egy pillanatra bedőlnek a látszatnak, és azt hiszik, hogy nyugalmas lesz a hetük, de pénteken belátják: észrevétlenül minden jó irányban változott körülöttük, és megoldódott egy vitás jogi ügyük is.

A pozitív változások heteHeti könyvajánló

Daniela Schenker: Kuan Yin – Kísérőnk a spirituális úton

A gyönyörű rajzokkal és fotókkal illusztrált kötet igazi ezoterikus csemege, és nemcsak Kuan Yin híveinek, valamint a felemelkedett mesterek és istennők iránt érdeklődőknek, de mindenkinek, akit egy kicsit is vonzanak a keleti vallások vagy meditációk. Kuan Yin Ázsia varázslatos és összetett alakja, egy női bódhiszattva, az együttérzés istennője. A kötet bemutatja Kuan Yin legendáját és azt is, hogy hogyan vált az egyik legnépszerűbb istennővé Ázsiában és szerte a világban. A hangsúly – sok spirituális könyvvel ellentétben – nem az elméleten van, hanem a gyakorlaton: a kötetben található Kuan Yin-ábrázolások, mantrák, meditációk, vizualizációs gyakorlatok számos lehetőséget kínálnak, hogy Kuan Yint meghívjuk életünkbe, spirituális utunkra kísérőként, védelmezőként, segítőként.

A hét Facebook-oldala

Diana Cooper – Diana az Angel Lady, az Angyali Hölgy, Anglia legnépszerűbb angyalmédiuma, akinek az életét egy angyali látogatás változtatta meg. Személyes váláságából sikerült kilábalnia az Angyalbirodalom segítségével, azóta szenvedélyesen kutatja a láthatatlan dimenziókat. Többek között a lefotózott angyalgömbök, az orbok és az unikornisok szakértője. Itthon is megjelent az Unikornisok csodája című kötete. Facebook-oldalán időről időre ad rövid és praktikus angyaltippeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top