Ezo

A húsvéti újjászületés hete

Hétindító ezotériai sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk össze, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni. Az év tizenharmadik hetében ünnepeljük a húsvétot. Ez a feltámadás, az újjászületés ünnepe, amit a csillagok is támogatnak megújító energiájukkal. Eljött a tavaszi megújulás és az életünk újrateremtésének hete.
Tavaszünnep van, még ha az időjárás erről egyelőre nem is nagyon hajlandó tudomást venni. Nagyjából egy héttel vagyunk a tavaszi napéjegyenlőség után, vasárnap pedig máris húsvét lesz. Minden tavaszünnep a természet bujaságának újjászületését és a téli tél zordsága  feletti győzelmét hivatott ünnepelni. Lapzártakor még csak reménykedünk abban, hogy a jó idő valóban győzelmet arat a hideg felett, és napsütéses hosszú hétvégéről álmodozunk, de abban biztosak vagyunk, hogy a csillagok segítenek bennünket abban, hogy újragondoljuk az életünket, és valósággal újjászülessünk a jövő hétre.
 
A húsvéti újjászületés hete
 
Miért változik húsvét ideje?

A húsvét mozgóünnep, amelynek napjai évről évre változik. Ennek pedig egyszerű oka van: a kereszténység ekkor emlékezik meg Jézus haláláról (nagypénteken) és feltámadásáról (húsvétvasárnap és annak előestéjén), ezek az események pedig az evangéliumok szerint a zsidó húsvét, a pészah idején történtek. Ez viszont eleve egy változó ünnep a zsidó holdnaptárban. Így aztán a keresztény húsvét ideje is változik, a pontos meghatározását olyannyira fontosnak tartották a középkorban, hogy a tudósok és az egyház úgy vélekedett, a húsvét pontos idejének kiszámolása a matematika legfontosabb feladata. Ezt a vélekedést talán az a bonyolult metodika támasztja alá, ahogy évről évre előre meghatározható volt, hogy mikorra esik az ünnep.

Figyeld a teliholdat!

Lévén, hogy nem vagyunk középkori matematikusok, nekünk elég annyit megjegyeznünk, hogy a húsvét a tavaszi napéjegyenlőséget követő telihold utáni vasárnap időpontja. Ebből két érdekesség is következik: húsvétvasárnap minden esetben március 22. és április 25. között van (bár a határnapokra csak egészen ritkán esik), és gyakorlatilag húsvét hetében mindig a Mérlegben áll a telihold. Milyen érdekes, hogy ez a holdállás ugyanúgy az újjászületés, a megújulás, a feltámadás jelölője, mint a húsvét maga. Persze ha figyelembe vesszük, hogy a középkorban (és azt megelőzően) a matematika, a csillagászat és az asztrológia nem igazán különült el egymástól, talán nem is olyan meglepő ez az összefüggés.

Miben segít a Mérleg telihold?

A szerda délelőtt egzakttá váló Mérleg telihold gondoskodik arról, hogy a nagyhét valóban az újjászületésünkről szóljon. Ez az asztrológiai év első teliholdja, ilyenkor a hold mágikus, teremtő, gyógyító erejének teljében jár a Mérleg jegyében. A szerdai telihold két részre bontja a hetünket: hétfőn és kedden érdemes arra koncentrálnunk, hogy mi minden akadályoz bennünket, milyen olyan súlyokat cipelünk a hátunkon, amelyekre már nincs szükségünk. Ezek a „Mit nem akarok már?” kérdés napjai, de szerdától figyelmünket fordítsuk arra, amit akarunk. A telihold energiája segít nekünk a teremtésben, abban, hogy a kezünkbe vehessük az életünk irányítását. A húsvéti hétvége pedig már arra lesz alkalmas, hogy feltegyük magunknak a kérdést: „Milyen új dolgokra van szükségünk?”

 
A hét gondolata: „Senki sem szeretheti bennünk azt, amit mi magunk nem szeretünk. Senki sem árt nekünk semmivel, amivel mi magunk nem ártunk magunknak.”
Eva-Maria Zurhorst 

Ez a hét kedvez…

…az életmódváltásnak. Különösen akkor, ha többet szeretnél sportolni. A sportolás újrakezdésére legalkalmasabb napok: kedd és szerda.
…az induló párkapcsolatoknak. Jó hír a szingliknek, hogy könnyebben keveredünk flörtökbe ebben az időszakban. Randevúkra ajánlott napok: csütörtök (ha már régóta ismeritek egymást) és vasárnap.
…mindenféle emberi kapcsolat rendbetételének. A rosszul működő viszonyaink megjavításának vagy elengedésének. Ne felejts el, hogy ebben a megbocsátás és a sérelmek elengedése lesz a legnagyobb segítségedre. A megbocsátásra legalkalmasabb nap a szerda, a múlt megnyugtató rendezésére a csütörtök, a kapcsolati szerepek újra kijelölésére pedig a vasárnap lesz alkalmas.
…az új karriernek, a munkahelyváltásnak. Ha eddig nem tudtad, mi a neked való munka, amiben kiteljesedhetsz, most villámcsapásszerűen felismerheted azt. Ne lepődj meg, ha olyan ajánlatokat kapsz, amelyek segítenek új munkahelyet, teljesen új karriert találni. Ha a saját ötleteidet prezentálnád a főnöködnek, válaszd a szerdát (és használj nyugodt, szeretetteli szavakat), ha állást keresel, csütörtökön és pénteken is tegyél legalább egy lépést azért, hogy megtalálhasd a neked megfelelő munkát.
…az életút újratervezésének, az életfeladat megtalálásának. Az új év, új élet elv asztrológiai szempontból a héten jóval erősebben érvényesül, mint szilveszterkor. Épp ezért érdemes most végiggondolnod, hogy mi az életcélod, ha úgy tetszik, mi az életed értelme és legfőbb mozgatórugója. A kedd, a szerda és a csütörtök hozhat érdekes válaszokat erre a kérdésre, a hétvégén pedig érdemes lesz egy kicsit elmélkedned ezen a témakörön.

A Bikák kényelmesek, a Vízöntők szeretetet adnak másoknak – heti asztrológiai tendenciák

A Kosoknak nem árt kapaszkodniuk: velük most nagyot fordulhat a világ (igen, állj a változás élére). A Bikák több kényelemre, több nyugalomra vágynak, de egészen a hosszú hétvégéig várniuk kell erre. Az Ikrek végre mosolyogva és csuklóból elintéznek olyasmiket, amiket pár hete még nyögvenyelősen sem tudtak. A Rákok ezúttal a szerelemre koncentrálnak, és már-már a társfüggőség jeleit mutathatják. Az Oroszlánok rájönnek, hogy senki és semmi sem befolyásolhatja őket, és azt is felismerik, hogyan hagyhatják figyelmen kívül a negatív véleményeket. A Szüzeknek nincs más dolguk, mint engedni, hogy a környezetük csodákat tegyen.

A tavaszi szerelmek hatásai nem kerülik el a Mérlegeket sem: náluk most gyakoriak lesznek a szerelmi bonyodalmak. A Skorpiók az új élet születését ünneplik, ez a hét a hála és az új életcélok hete lesz a számukra. A Nyilasok egy barátjuknak segítenek önzetlenül, és rájönnek, hogy ez az önzetlenség az, ami igazán boldoggá teheti őt. A Bakok most kisiklanak a problémák elől, és attól sem kell tartaniuk, hogy valaki jogtalanul vonja felelősségre őket. A Vízöntőknek lassan érdemes felolvasztani a szívüket, és felhagyni azzal, hogy távol tartanak maguktól másokat. A Halak férfi-női játszmákra készülhetnek, és arra, hogy a hét végére vagy új szerelmük születik, vagy a régi kapcsolatuk születik újjá.

Heti könyvajánló

A húsvéti újjászületés heteNeale Donald Walsch: A teljes beszélgetések Istennel (1–3. kötet)

A beszélgetések Istennel sorozatról talán már mindenki hallott, akit érdekel a spiritualitás. A sorozat egy szent beszélgetés leírása, amelyet Neale Donald Walsch éveken át folytatott (és most is folytat) Istennel. A kilenc kötetet megtöltő beszélgetésfolyam első három része került heti ajánlatunk tárgyába. A Szokatlan párbeszéd, További párbeszéd és A párbeszéd folytatódik című kötetetekben szóba kerül az emberi élet és a spiritualitás legtöbb aspektusa a személyes életünktől, az egész Földet érintő globális kérdéseken át a magasabb dimenziókig. A szavak mögött meghúzódó mély bölcsesség mellett Donald Walsch és Isten párbeszédének derűs életszeretete teszi szerethetővé ezt a kötetet.

A hét Facebook-oldala

Jenny-Ross

Mivel a gasztronómiai témák egyre divatosabbak, ezúttal egy különleges Facebook-oldalt ajánlunk nektek, amely ötvözi a gasztronómát és a spiritualitást. Jenny Ross receptjei között nem érdemes húsvéti sonkát keresni, a hölgy nemcsak vegán, de kizárólag nyers kosztot eszik és készít. Mindezt teszi többek között a hihetetlenül népszerű kaliforniai éttermében, a 118 Degreesben és (magyarul sajnos nem elérhető) könyveiben, valamint Facebook-oldalán is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top