Ezo

Nagy perzsa horoszkóp

A perzsa asztrológiai rendszer 15 jegyet különböztet meg. Lássuk, mit üzen ez a különleges horoszkóp!
Nagy perzsa horoszkóp 2013-ra

A születési éved és napod alapján válaszd ki a táblázatból, hogy melyik jegy szülöttje vagy:

Születési év: Születésnap:
  1–5 6–9 10–15 16–21 22–31
1900–1923
Korona Gyűrű Félhold Madár Spirális
1924–1941 Falevél Négyszög Tenyér Fa Szem
1942–1949
Virág Hal Ház Nap Hajó
1950–1958
Korona Gyűrű Félhold Madár Spirális
1959–1967
Falevél Négyszög Tenyér Fa Szem
1968–1976
Virág Hal Ház Nap Hajó
1977–1985
Korona Gyűrű Félhold Madár Spirális
1986–1998
Virág Hal Ház Nap Hajó
1999–2009
Korona Gyűrű Félhold Fa Szem
2010–2025
Virág Hal Ház Nap Hajó

 

Korona

Bizonytalanok, kétkedőek, időnként pesszimisták. Nehezen kötnek barátságokat, és még nehezebben mutatják ki az érzelmeiket. Tisztelik a hagyományokat, meglehetősen konzervatívok. Ha valakit megszeretnek, ahhoz kitartóan ragaszkodnak és hűségesek. Két lábbal állnak a valóság talaján. Van bennük egy kis akaratlan uralkodói hajlam, de ha valaki megtalálja velük a hangot, akkor ezt nem mutatják ki.

Virág

Nagyon tudnak szeretni, ám birtoklóak és féltékenyek. Ha valami sértés érte őket, azt nem felejtik. Alaptermészetük általában békés, de hamar kijönnek a sodrukból. Az életükben nagyon fontos a párkapcsolat, de van, aki számára fullasztó lehet nagy-nagy szeretetük. Különösen akkor, ha hullámzó a Virág hangulata. A terveiben és céljaiban kitartó, munkabírása hatalmas.

Falevél

Vidám, eleven, bohém és nagyon könnyed emberek. Rettentően kíváncsiak, ugyanakkor nem kitartóak, állandóan új és új dolgokat keresnek. A szerelemben nem a hűség szobrai. Nagy utazók, a monoton dolgokat rosszul viselik. Szeretnek emberek között lenni. Jó az észjárásuk, de kevés témát vesznek igazán komolyan. A pénzt nem jól kezelik, sokszor naivok, hiszékenyek is.

Nagy perzsa horoszkóp 2013-ra

Gyűrű

Békességkedvelők. Nem szeretik a változást, az ő területük az otthon, a változatlanság, a nyugalom és a csend. Az aprólékos részletmunkák nekik valók. A szerelemben is hűségesek. A vitát, viszályt nagyon nehezen viselik, a harmónia éppen olyan fontos a számukra, mint a biztonság. Takarékosak, de szeretteikkel szemben tudnak nagylelkűek is lenni.

Négyszög

Romantikusak, idealisták, szentimentálisak. Mindenben a tökéleteset keresik, nem érik be azzal, ami középszerű. Naivak. Nagy bennük a szeretetvágy, segítőkészek. Sokszor született művészlelkek, akik a prózai valóság talaján nem igazán boldogulnak.

Hal

Fontos számukra a szeretet. Kicsit sznobok, főleg a kultúra területén. Idealisták, ám ennek ellenére meglehetősen gyakorlatiasak. Színes, élénk, kreatív a fantáziaviláguk. A szépséget és a művészetet a hétköznapi életben is szeretik. Fontos a számukra, hogy ízléses, szép környezetben élhessenek.

Félhold

Gyanakvóak, bizalmatlanok, pesszimisták, és ennél fogva nagyon óvatosak. Mivel állandóan a rossztól tartanak, gyakran érik őket kellemes meglepetések. Emberi kapcsolataik akkor működnek, ha kritikus hajlamaikat félreteszik. A szerelemben féltékenyek, ugyanakkor ők maguk nehezen viselik el akár a kritikát, akár a féltékenykedést.

Tenyér

Ők azok, akik védelmező tenyérként óvják szeretteiket. Született gondoskodók, barátaikhoz, családtagjaikhoz nagylelkűek. Gyermekeiket kicsit el is kényeztetik, a szerelemben figyelmesek és gyengédek. Szeretnek és tudnak is dolgozni. Becsületesek, vágynak a békés, kiegyensúlyozott életre, de ugyanakkor bizonyos élethelyzetekben mernek akár kockáztatni is. Bátrak és magabiztosak.

Ház

Nyugodt, higgadt, otthon ülő, biztonságvágyó emberek. Takarékosak, de ha a családjukról van szó, akkor nem fukarkodnak. Nagyon hűségesek, igaz, ezt ők is elvárják másoktól. Szelíd kiegyensúlyozottságuk mások számára is erőt ad. Főként középkorú éveiktől sokan keresik fel őket tanácsért, és általában hallgatnak is a szavukra. Van bennük valamiféle nyugodt méltóság, amivel erőt sugároznak ki.

Madár

Vidám, eleven, kicsit álmodozó, született bohém. Szeret a fellegekben szárnyalni. Imádja a változásokat, az otthon biztonsága nem az ő világa. A legszívesebben mindig új és új kihívásokat keresne, vagy egész életében úton lenne. Igazi forradalmár, szereti az újításokat. Nem bírja a kötöttségeket. Bátor, született újrakezdő, nyugtalan, igazi társas lény. Kíváncsi.

Fa

Magabiztosak, erősek, meglehetősen rámenősek. Határtalan a kitartásuk. Gyakorlatiasak, maximalisták, nehezen tolerálják, hogy másokban nincs akkora energia, mint bennük. Nehezen tudnak veszíteni, alulmaradni, született vezetők. A pénzzel jól bánnak.

Nap

Lendületesek, energikusak, tele életerővel és derűvel. Olykor egy kicsit hajlamosak a hangulatingadozásra, de inkább optimisták. Robbanékonyak, de nem haragtartóak, nehezen viselik a kritikát. Szeretnek a társaság középpontjában állni. Nagyon tudnak szeretni, méghozzá úgy, hogy az szeretteiknek is jó legyen. A munkában fáradhatatlanok, kivéve ha ez valamiféle monoton, egyhangú feladat, mert azt nagyon nehezen viselik.

Spirális

Gyöngéd, kedves, szeretetre vágyó emberek, akik nem annyira irányítani, mint inkább biztonságban szeretnének élni. Nem törekszenek a függetlenségre, akkor érzik jól magukat, ha a társuk mellettük van. Nem határozottak, sőt a döntési helyzetekben egy kicsit teszetoszák is. Empátiájuk nagyszerű. A család, az otthon kiemelkedően fontos számukra. Az anyagiak nem érdeklik, bár a kényelmet nagyon szeretik.

Szem

Figyelmes, kíváncsi, érdeklődő és meglehetősen elnéző. Mindent észrevesz, de egyáltalán nem kritikus, ami miatt sokan szeretik. Jó emberismerő, kellemes társas lény, aki szeret emberek között lenni. Hűséges, ha megtalálja a maga társát, kitart mellette. Szereti a nyíltságot, őszinteséget.

Hajó

Romantikus, érzelmes emberek, tele nagy adag illúzióval, szeretettel és szentimentalizmussal. Érzékeny és egyben ingerlékeny is. Lelkileg biztonságban kell lenniük, és nehezen viselik a magányt. Ha kibillenek egyensúlyukból, nagy türelmet igényelnek.

A cikk a Meglepetés magazinban jelent meg

Nagy perzsa horoszkóp 2013-ra

A legfrissebb szám tartalmából

– Interjú a Dal nyertesével, ByeAlex-szel
– Jessica Alba különös betegséggel küzd
– Szilveszter gazda lakkcipőre cseréli a gumicsizmát
– Melyik szűrővizsgálatra menjek?
– Tisztítsuk meg otthonunkat a rossz energiáktól!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top