Ezo

Szerelmi vonzások és taszítások hete

Hétindító ezotériai sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk össze, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni. Az év tizennegyedik hete voltaképpen előjáték a Mars és Vénusz vasárnapi egyesüléséhez. A két bolygó találkozása – mint mindig – felbolygatja szerelmi életünket, de a most generált feszültségük könnyedén túlléphet a párkapcsolatok határain. Ezt a cikket külön ajánljuk férfi olvasóinknak!

Erős színekkel megfestett érzelmek, heves reakciók, szexuális feszültség, és a munkahelyekre is jellemzővé váló önérvényesítési vágy jellemzi ezt a hetet. Mintha most mindenki első akarna lenni azért, hogy lenyűgözzön mindenki mást, legfőképpen pedig a kiszemelt szerelmi partnert. Aki azonban – nem túl meglepő módon – feszültséggel reagálhat a túl heves és túl agresszív széptevésre. A hét paradoxona: nem biztos, hogy az lesz a nyertes, aki a leghevesebben, a legagresszívebben harcol. Sőt! Könnyen lehet, hogy a szelídség legyőzi az agressziót, az okos megadás megsemmisíti a támadást.

Szerelmi vonzások és taszítások hete 

Ősi ellentétek vonzásában

„Férfi és nő sohasem érthetik meg egymást, mert mindegyik mást akar. A nő a férfit, a férfi a nőt.” Karinthy Frigyes gondolatát remekül megmutatják a két nem égi megfelelői: a Vénusz a nőiség ősi princípiuma és a Mars a férfi őserő archetípusa. Ők ketten örök táncot járnak körbe-körbe az égbolton. Hol távolodnak egymástól, hol közelednek egymáshoz, találkozásaikkor pedig rendszerint az egyikőjük erősebb, így a másik kénytelen átengedni az irányítást neki. Persze nem egyformán irányítanak: a Mars akaratos, parancsoló, rámenős, már-már erőszakos, a Vénusz rafinált, buja, fő meggyőzési módszerei az érzelmekre hatás, a beszéd és a csábítás, no meg persze a finom falatok, az élet élvezete. Az egyik elveszi, amit akar, a másik megszerzi, amit szeretne, veszíteni egyikük sem tud.

Ha az asztrológia szimbólumtárához fordulunk, teljesen nyilvánvalóvá válik Mars és Vénusz lehetetlen helyzete: mindketten arra vágynak, hogy harmóniában találkozhassanak egymással, de ez asztrológiai szempontból is lehetetlenség. Mindketten két jegyben uralkodnak: a Mars a Kosban és a Skorpióban, a Vénusz a Bikában és a Mérlegben. Ezek pedig szemben állnak egymással: A Kosban a Mars az úr, vele szemben a Mérlegben a Vénusz parancsol. Az ő szava dönt a Bikában is, de az ekliptika átellenes pontján hallgass lesz a neve, és a Marsé a döntés joga. A Mars a tüzes és vizes jegyekben érzi jól magát, a Vénusz számára a földies és levegős jegyek kényelmesebbek. Bárhol is találkoznak tehát, az egyikük mindig jobban érzi magát, nagyobb erőt birtokol, mint a másik. Épp mint egy párkapcsolatban, ahol hol a nő az erősebb, hol a férfi van nyeregben. Ez a férfi-női párharc a héten igen érdekes ponthoz érkezik: a Mars és a Vénusz együttállásához.

Randevú az agglegénylakásban

Vasárnap kora reggel a Vénusz és a Mars ismét randevúznak, ezúttal az „agglegénylakásban”, azaz a Kos jegyében. Igen, itt a férfias Mars a háziúr, itt kérem mindent lehet: zoknik szanaszét dobálva a nappaliban, a gazdájuk szépségét dicsőítő tükrök a falakon, hónap dolgozója kitüntetések hevernek szerteszét a műszaki eszközökkel és mindenféle férfias játékokkal telezsúfolt asztalokon. Rendetlenség van, meg önteltség és egoizmus. Azután megérkezik a lágy és nőies, csábító Vénusz, aki bizony nemcsak megretten, de igencsak rosszul érzi magát, és a legszívesebben kis kötényt kötne, gumikesztyűt húzna, és kiglancolná a Mars szerint csodásan otthonos agglegénylakást.

Uraim, most akkor eljött a mi időnk?

A válasz egyértelműen: Igen. Azazhogy: Nem. Vagyis: Talán. Tehát a helyzet a következő: Igen, ezen a héten (és a következőn is, ami azt illeti) a Mars van nyerő helyzetben. De, ha érezteti ezt az erőfölényt, ha fitogtatja a vélt győzelmét, ami nem több, mint egy kis helyzeti előny, azonnal elszáll az esélye. A Vénusz bizony nem hagyja legyőzni magát, és amíg a Mars önző győzelme örömmámorában ünnepel, ő pontosan tudja, hogy eljön még az ő ideje, hiszen a bolygók soha sem állnak meg, és a Vénusz is hamarosan hazatér a Bikába. Április tizenötödikén már úgy áll majd együtt a két bolygó, hogy mindketten uralmi jegyükben lesznek. Az pedig igazi kemény földharc lenne tűzzel-vassal, ha a Mars most bekeményítene. Tart mindez április tizenkilencedikéig, amikor is szétválnak útjaik, és az idén már „személyesen”, azaz együttállásban nem találkoznak.

A hét gondolata: „A szerelembe esés, bár spontán módon történik, korántsem véletlenszerű – a spirituális életben nincsenek véletlenek, csak még fel nem ismert minták.” – Deepak Chopra

Tippek (nem) csak férfiaknak!

Uraim (és Hölgyeim), most különösen fontos odafigyelnünk néhány dologra, hacsak nem akarjuk fokozni a feszültséget a szerelmi kapcsolatunkban.

– Tilos a klasszikus macsó családfő szerepében tetszelegnünk (eldobált zoknik a nappali közepén, messzire elkerült mosogatás stb.) Ehelyett bármennyire is nehéz lesz, vegyük ki a szerepünket a házimunkából. (Igen, ez kell a békéhez, és igen, ez nehezebb lesz, mint máskor.)

– Bátran nézzünk focit! – egy sörözőben. Az otthoni távirányítón ne veszekedjünk, mert bizony ez is egy érzékeny téma lesz a csajok számára a héten.

– A szombat esti romantikus programmal könnyedén megelőzhetjük a vasárnapi veszekedést, vagy legalábbis enyhíthetjük azt.

– Ne most akarjunk eldicsekedni a száz évvel ezelőtti sikereinkkel, és bármilyen fájdalmasan is hangzik, arra sem lesz vevő a párunk, hogy a munkahelyi ügyekkel traktáljuk őt.

– Ne akarjuk, hogy mindenáron igazunk legyen. Legalábbis ne most. Inkább napoljuk el a döntést, akár több héttel is, mert most csak veszekedések árán lehet igazunk. Igaz, nincs az a heves vita, amit most a csajok nyernének.

– Mivel a munkahelyünkön is nő a feszültség, ott is koncentráljunk a kompromisszumkészségre és az együttműködésre.

– Ha saját projektünket, kreatív elképzelésünket kell prezentálnunk, ahhoz eljött a legjobb idő. De fontos, hogy válogassuk meg a szavainkat.

– Mindenben keressük a kompromisszumot, és rendszeresen kérdezzük meg magunktól: melyik fontosabb, hogy igazam legyen, vagy hogy boldog legyek?

Az Ikrek kihagyják a veszekedéseket, a Bakok viszont szócsatákat vívnak – heti asztrológiai tendenciák

A Kosok megtapasztalhatják siker áramlását ugyanúgy, mint a túlzott feszültséget és az önmarcangoló gondolatokat. A Bikák úgy érezhetik, hogy valaki elvette tőlük az élet szabálykönyvét, és nem igazán tudják, mit tehetnének. Az Ikrek szemöldöküket felvonva figyelik a körülöttük zajló veszekedéseket, és igyekeznek kimaradni belőlük. A Rákok a munkában tudnak meglepően jól teljesíteni. Persze ez csak őket magukat lepi meg. Az Oroszlánok a pozitív gondolkodást és a sportos életmódot gyakorolhatják. A Szüzek egy bölcs tanácsadót találhatnak a barátaik között, aki tökéletes tanácsokkal látja el őket.

A Mérlegeket valaki akadályozza a céljaik elérésében, és emiatt rengeteg feszült gondolatuk lehet a héten. A Skorpiók most ébrednek rá, hogy milyen jó fej családjuk van, és hogy milyen nagyszerűek a gyerekeik. A Nyilasoknak érdemes olyasmire is időt szakítaniuk, ami luxusnak számít az életükben. Ez a luxus most erővel és boldogsággal tölti fel őket. A Bakok harcolnak a szerelmükkel (és nem állnak nyerésre) és a főnökükkel is (itt viszont az övék lesz a győzelem). A Vízöntőknek el kell engedniük valakit vagy valamit, és ebben rengeteg támogatást kapnak az univerzumtól. A Halak végre rendet tehetnek a pénzügyeikben, és kiderülhet, hogy ebben a hónapban jóval többől gazdálkodnak, mint máskor.

Szerelmi vonzások és taszítások hete

Heti könyvajánló

Eckhart Tolle: Csend a világ közepén

Ez az egyedülálló könyv a hozzá tartozó két DVD segítségével egy csodálatos kétnapos lelkigyakorlatra repít bennünket. Tolle 2004 tavaszán tartott lelkigyakorlatot a skóciai Findhornban élő spirituális közösség számára. A több mint háromszáz fős csoport tagjai a személyes és globális átalakulás élharcosai. A kötet és a DVD-k segítenek bennünket, hogy lélekben ott lehessünk ezen a hétvégén, és elvégezhessük valamennyi gyakorlatát, amelyek elvezetnek bennünket saját belső csendünkbe.

A hét Facebook-oldala

Kurt Tepperwein – Jó hír a németül beszélőknek: eddig angol honlapokat ajánlottunk, de most megtaláltuk azt a Facebook-oldalt, ahol a németül tudók is pozitív gondolatokat kaphatnak egy hiteles tanítótól. Kurt Tepperwein a pozitív gondolkodás német doaenje rengeteg érdekes gondolattal várja rajongóit hivatalos Facebook-oldalán. Ami pedig Tepperwein szerénységét illeti: rendszeresen posztol idézeteket kedvenc tanítóitól. Legutóbb például a dalai lámától és Neale Donald Walschtól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top