Ezo

Izgalmakkal jön az április – havi holdnaptár

Az április 25-ei holdfogyatkozás teszi izgalmassá ezt a hónapot.

2013. április 1.
Fogyó hold a Nyilasban

Kellemes napnak nézel elébe. Pozitív viszonyulásod mindenhez és mindenkihez örömtelivé teszi a napodat. Úgy tűnik, hogy sok minden a szád íze szerint alakul, ám mindez nem a szerencsének, hanem a te pozitív hozzáállásodnak köszönhető. Egyébként ez a nap nemcsak arra alkalmas, hogy a barátaiddal vagy a rokonaiddal töltsd az idődet, hanem arra is, hogy áttekintsd az életed céljait, és akár terveket is készíthetsz a jövőre vonatkozóan.

2013. április 2–3.
Fogyó hold a Bakban

Kissé visszafogott leszel ezen a két napon. A hangulatod változékonysága abban nyilvánul meg, hogy borongós lelkiállapotban leszel, és hajlamossá válsz az elutasításra, s még tetézheted ezt azzal is, hogy olyan magatartást veszel fel, amikor percek alatt belé fojthatod a szót másokba. Viszont ez a két nap alkalmas arra, hogy egyetlen célra koncentrálj, és egy bizonyos témát alaposan körüljárj. Még a kisebb, jelentéktelenebb dolgok sem kerüli el a figyelmed. Egyenes leszel és őszinte, amit valaki nagyra értékel.

2013. április 4–6.
Fogyó hold a Vízöntőben

A bizalom, a jóság, a másokkal való együttérzés lesz rád a jellemző, nemcsak igényled, hanem fogékony is leszel a művészetekre. Ezért ha ezen a két napon mész színházba, koncertre, vagy akár az interneten nézel meg művészeti alkotást, ez olyan hatást gyakorol rád, amelyről mondhatjuk, hogy az egész hónapodat meghatározza. Sőt rájössz arra, hogy ezek milyen sokat adnak lelkileg, és a borongós kedélyállapotodat tovaűzik. Egészen váratlanul jelentkezhet egy olyan személy, akiről nem gondoltad volna, hogy felhív vagy üzenetet küld. Ettől jókedved lesz, és alig várod, hogy újra beszélgessetek, mert sok mindent megtudhatsz nemcsak róla, hanem olyan emberekről is, akiket általa ismertél meg.

2013. április 7–8.
Fogyó hold a Halakban

Szexuális étvágyad fokozódik. Az ilyenkor kezdődő új kapcsolatok tartósak lesznek, és nemcsak szeretők lehettek, hanem barátok is. És amikor ennek a kapcsolatnak vége szakad, akkor ez nem csúnyán történik, hanem közös megegyezéssel és a kommunikáció fenntartásával, azaz barátok maradtok utána is. Végre most úgy érezheted, hogy amit a másiknak adsz, pontosan annyit is kapsz vissza, s ez boldoggá tesz. Ezen a két napon töltsd az időd nagy részét társaságban, mert ahogy rád is jó hatással vannak az emberek, éppen úgy te is jó hatással leszel másokra.

2013. április 9.
Fogyó hold a Kosban

A mai napi feladat a türelem elsajátítása, ami nem lesz könnyű, hiszen a sors olyan helyzetekbe hoz, amelytől szinte felrobbansz. Meg kell tanulnod kezelni, pontosabban kordában tartani az indulataidat, és az agressziót a sportpályán, esetleg az ágyban levezetni. Különösen érzékenység jellemez, amikor úgy érzed, hogy háttérbe szorítanak. Ám ez a valóságban nem így van, csak te érzed ezt a mellőzöttséget. Jó lenne, ha ennek nem adnál hangot, mert csak összetűzésbe keveredhetsz valakivel, akitől aztán később bocsánatot kell kérned.

2013. április 10.
Újhold a Kosban

Szereted a nem komplikált és direkt dolgokat. Nagy szükséged van ma a függetlenségre, nagy erőfeszítést igényel másokra figyelni, meghallgatni őket, vagy egyszerűen csak jelen lenni. Nehezebben viseled most a kritikát is, és a mai napon arra van szükséged, hogy csak és kizárólag neked legyen igazad. Ráadásul ma előfordulhat veled, hogy a gyengédséget gyengeségnek ítéled, így aztán a partnered úgy érezheti, hogy nem törődsz vele, és felmerül benne, hogy talán nem is szereted. Nemcsak te sértődhetsz meg, hanem ő is, és mosolyszünet alakulhat ki köztetek.

2013. április 11–13.
Növő hold a Bikában

Ezen a három napon érdemes pénzügyeket, hivatalos ügyeket intézni. Ezekre a napokra a fokozott érzékiség, a csábítás lesz a jellemző, ami arra utal, hogy nemcsak te csábulhatsz el, hanem fel is léphetsz a csábító szerepében. Amennyiben párkapcsolatban élsz, akkor nagyon kell ügyelned arra, hogy a partnered ne vegye észre, hogy más felé is kacsintgatsz. Elsősorban a testbeszédre kell ügyelned, mert ez az első, ami elárul. És olyanra sem kellene „vetemedned”, mint például a mobillal való elvonulás, vagy a számítógép előtti ücsörgés gyors megszakítása, ha a kedvesed közeledik.

2013. április 14–15.
Növő hold az Ikrekben

Hajlamos leszel a féltékenységre, a birtoklásra, ezért kisebb zavar állhat be a kapcsolatodban. Mindezek tetejébe még változékony is lehet a hangulatod, befolyásolható vagy, és kissé felületes. Ennek „köszönhetően” nem veszel észre valami igazán fontos dolgot, amiből kavarodás adódhat a munkahelyeden vagy az iskolában. Egy szellemes hazudozó is van a közeledben, aki a saját céljai érdekében megpróbál kihasználni téged. Jó lenne, ha erre komolyabban figyelnél, mert ezzel elkerülheted a csalódást.

2013. április 16–18.
Növő hold a Rákban

Ebben a három napban hihetetlen energiákkal rendelkezel, és ezt hatékonyan fel is tudod használni. Rendkívüli kreativitás is jellemez, a legjobb ilyenkor, ha mindent – amit csak lehet – egyedül végzel, mert a többiek most könnyen az idegeidre mennek. Ez a három nap alkalmas arra, hogy valami egészen új dologba kezdj. Ezt a hihetetlenül nagy energiát meg kell próbálnod kordában tartani, pontosabban fizikai munkával, sporttal levezetni, mert könnyen megbetegszel vagy baleset érhet. A szerelemben varázslatos pillanatokat élhetsz át: a szeretni és a szeretve lenni, mi kellhet ennél több?

2013. április 19–20.
Növő hold az Oroszlánban

Gyors észjárás, kicsit heveskedő hajlam jellemez ezen a két napon. A kommunikációd olyan gyors, hogy még a nyelved is összegabalyodik és dadoghatsz, miközben ez amúgy egyáltalán nem jellemző rád. Előfordulhat, hogy régi barátaid, ismerőseid részéről olyan meglepetés ér, amelytől még a szavad is elakad. Ha tanulmányokat folytatsz, akkor olyan tantárgyakból érhetsz el sikert, amelyekben eddig nem remekeltél. Az ezen a két napon ért hatások miatt más színben látod a világot.

2013. április 21–22.
Növő hold a Szűzben

Furcsa kettősség jellemző rád ebben a két napban: egyrészről a kötelességtudás, másrészről a szórakozás, és nem tudod eldönteni, hogy igazán melyik lenne a fontosabb. A kötelességtudás legyen az első, mert ha ezt elmulasztod, és inkább a szórakozást választod, később bűntudatod lesz. Ráadásul még számon is kérhetik ezt rajtad, és most nem állnak úgy a csillagok, hogy ezt elnézzék, megbocsássák neked. Amennyiben párkapcsolatban élsz, akkor próbáld a partnered helyzetébe beleképzelni magad, és máris megérted őt, nem kerül sor veszekedésre, amely most akár szakításhoz is vezethet.

2013. április 23-24.
Növő hold a Mérlegben

Romantikus hangulatban leszel, és talán a föld felett lebegsz két lépéssel. Nem egyszerűen szeretsz, hanem mély lelki rokonságot is érzel a másik iránt, és tökéletesen megérthetitek egymást szavak nélkül is. A szeretet szelleme vezet ezen a két napon, ezért ha nem élsz párkapcsolatban, netán szingli vagy, akkor e két nap valamelyikén összejöhetsz egy olyan személlyel, akivel átélheted az eget-földet megrázó szerelmet. Az ízlésed ebben a két napban tökéletes, ezért ha shoppingolsz, olyan dolgok iránt mutatsz érdeklődést, amelyek fantasztikusan mutatnak rajtad, illetve mások is irigyelni fognak érte.

2013. április 25.
Telihold és holdfogyatkozás a Skorpióban

A megérzéseid átlagon felül jól működnek. Szinte belelátsz mások fejébe, és pontosan tudod, hogy mit akarnak. Ezért aztán nem ér felkészületlenül szinte semmi sem. És a kérdésre a válaszaid tökéletesek lesznek, amelyen a környezeted igencsak meglepődik. Nagyobb lesz az érdeklődésed a misztikus dolgok iránt, és előfordulhat, hogy ezen a napon többször járkálsz az álmok birodalmában, de nemcsak alvás idején, hanem ébrenlétkor is. Segítségére lehetsz olyan embereknek, akikre a döntésképtelenség a jellemző, hallgatnak a szavadra, és e szerint cselekednek. Ezért jól meg kell gondolnod, hogy mit mondasz, mert óriási a felelősséged.

2013. április 26–27.
Fogyó hold a Skorpióban

Ezen a két napon ellenállhatatlanul vonz minden, ami tabunak számít. Ezt persze nem mindenki nézi jó szemmel a környezetedben, és ebből haragszom rád is kialakulhat. Ha már tabukat akarsz feszegetni, akkor jó lenne, ha ez nem jutna mindenki tudomására. Tehát ha sikerrel jár e fajta tevékenységed, nem kell az eredményt mindenkinek az orrára kötni. A párkapcsolatban a partnered igyekszik olyan helyzetet kialakítani, amelyben tőle függővé válhatsz. Ha nem figyelsz, és nem lépsz időben, akkor ez a helyzet létrejön, és te szenvedni fogsz miatta.

2013. április 28–29.
Fogyó hold a Nyilasban

Ezen a két napon a humor lesz a jellemző rád. Képes leszel mindenből viccet csinálni, és nem fogod fel olyan drámaian az életet, mint mások. Tisztában vagy azzal, hogy bármi történhet, és erre azért kerül sor, hogy tapasztalatokat szerezz. Azért születtünk a földre, hogy tapasztalatokra tegyünk szert, s ezek a fejlődésünket, a tökéletesedésünket szolgálják. Ha most utazol – akár belföldön, akár külföldön –, nagyon jól fogod érezni magad, és olyan élmények érnek, amelynek hatására több dolognak rájössz az értelmére.

2013. április 30.
Fogyó hold a Bakban

Próbálj meg visszaemlékezni, hogy körülbelül hat hónappal ezelőtt mi történt veled, milyen élmények értek, illetve milyen terveid voltak. Ugyanis ezek most visszaköszönnek, újból átélheted ugyanazt az élményt, illetve az akkori terveid most kerülhetnek megvalósításra. Nagyon fontos, hogy ne légy kemény a partnereddel, gyakorold a megbocsátást, ha hibát követett el. És légy hozzá kedves, mert rendkívül érzékeny lelkiállapotban van. Amennyiben túl sok stressz ér, ne kapkodj be különböző gyógyszereket, hanem sportolj, de a meditáció is alkalmas a nyugalom megteremtésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top