Ezo

Engedd el a múltat!

Mindannyian érezzük, hogy eltávolodtunk önmagunktól, életfeladatunktól, attól, amiről a női létezés szól, de van remény a változásra, melynek gyökerei a családban keresendők.

Az Engedd el a múltat című könyv egy 13 lépéses női program első könyve – mellyel a boldogabb női jelen-lét felé szeretnélek vezetni téged – nem véletlenül szól a családról, egy közösségről, ami már sohasem fogja azt a célt szolgálni, amit eddig, és ami – abban a formában, ahogyan jelenleg működik – többé már nem válik a javunkra. A családtörténetet, sőt az emberiség történetét kell újraírnunk ahhoz, hogy az előttünk álló megpróbáltatások értelmet nyerjenek. A család többé nem lehet hazugságok, titkok, álszerepek, elvárások, válások, kritikák vagy éppen a gyűlölet helyszíne. A család a szeretetet és az összetartást van hivatva képviselni, hiszen csak így táplálhatjuk gyökereinket, melyek nélkül elvesztünk.

Engedd el a múltat!

A családban elfoglalt szereped és helyed határozza meg a világban betöltött szerepedet és helyedet, és hiszek abban, hogy együtt megtalálhatjuk a méltatlanul háttérbe szorított női energiához és bölcsességhez vezető utat. Mindannyian érezzük, hogy eltávolodtunk önmagunktól, életfeladatunktól, attól, amiről a női létezés szól, de van remény a változásra, melynek gyökerei a családban keresendők.

Családtörténeted meggyógyítása kiemelkedően fontos azért, hogy:

1. Újra képes legyél hinni önmagadban
2. Visszaszerezd elveszettnek hitt erődet
3. Magabiztosabb legyél
4. Felfedezd eddig ismeretlen és kiaknázatlan kreatív erőforrásaidat
5. Meggyógyíthasd a tested és megőrizhesd annak egészségét
6. Bátrabban kommunikálj
7. Teljességgel megélhesd szabadságodat
8. Minden helyzetben kiállj önmagadért, képviseld az érdekeidet és a szükségleteidet
9. Eszközeid legyenek ahhoz, hogy új alapokra építhesd hátralévő életed
10. Megértsd, hogy elsődlegesen a testi-lelki-szellemi egyensúlyod megteremtése a fontos, és hogy saját fejlődésed minden felett áll
11. Érezd, hogy nem vagy egyedül és nők ezrei állnak mögötted
12. Elindulj a tudatosság útján (vagy folytasd ezt az utat)

A női tudatosság és ezzel együtt a női minőségek megállíthatatlanul törnek felszínre, megteremtve a lehetőséget arra, hogy a harcok helyét átvegye az együttműködés és a szeretet. A lelkünk mélyén zajlik a forradalom. Olyan időszakban élünk, amikor rengeteg önismerettel, spiritualitással, gyógyítással, önsegítéssel, önfejlesztéssel kapcsolatos könyv jelenik meg szinte nap mint nap. Mindaz, amit itt olvashatsz, személyes tapasztalataimat és gondolataimat tükrözik, nem recept, ami mindenkinek beválik: más irodalomhoz szándékosan nem fordultam, ezzel is bizonyítva: „a tudás” neked is rendelkezésedre áll, csupán bíznod kell abban, hogy képes vagy felfedezni a belső erőforrást, ami elvezet hozzá. Szavaim őszinték, de nem megkérdőjelezhetetlenek. Én így látom ugyanazt, te talán másként.

Az önismereti útra az „ön-tudás” hiánya terelt. A valódi, tiszta, felvett viselkedésektől mentes önmagam hiányzott. Örülnék, ha számodra is megnyílna ez az ismeretlen, felfedezésre váró út. Talán most kétségek gyötörnek, talán először veszel „lelkizős” könyvet a kezedbe, miközben rengeteg kérdés kavarog a fejedben. Ez a lényegen mit sem változtat: kitartok amellett, hogy igenis csodálatos nő vagy, tele rejtett képességekkel, és minden képesség a birtokodban van ahhoz, hogy ezt a gyakran megfoghatatlannak tűnő „élet-valamit” kihasználd és boldogan éld! Teremtő vagy, ez vitathatatlan. Minden élethelyzetet te teremtesz, a jelenlegit is te hoztad létre. Hajlandó vagy ezt elfogadni? Ki választotta a jelenlegi munkád, a párod, a lakásod, a családod tagjait? Ki, ha nem te? Ki akart fejlődni azokkal az emberekkel ebben az életben, akiket családjának választott? Senki más, csak te. Ezért senki más nem oldhatja meg a problémáidat és a kihívásokat, csak te. 

Remélem, együtt lehetünk esténként, elalvás előtt, a metrón, a villamoson ellopott percek idejére, vagy csendes vidéki magányodban. Azt javaslom, először olvasd végig a kérdésekre adott válaszaimat, majd újra kezdj hozzá az olvasáshoz, ezúttal a gyakorlatok elvégzésével együtt. A válaszok után feloldásokat találsz a 12–18. oldalakról, melyeket ismételgess minél gyakrabban a hatékonyabb transzformáció érdekében. Azoknál a gyakorlatoknál, ahol mondatokat kell befejezned, szánj időt arra, hogy megérkezzenek a válaszok, és bízzál abban, amit hallasz vagy érzel. A felismerések által érzett érzéseidet engedd meg magadnak és közben lélegezz. A részletesebb kérdés-felelet gyakorlatokat türelemmel végezd, ha valamiről nincs információd, kérdezd meg családod tagjait. Egy-egy gyakorlat lezárásaként, minél többször, hangosan mondd ki a megerősítéseket.

Ha megengeded nekem, hogy az útitársad legyek, kezdjük el a közös utazást, és rendezzük családunkkal a viszonyt, hogy megtapasztaljuk az önfelfedezés csodáját. És most vedd elő a családi fotókat!

Részlet a műből »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top