Ezo

A nosztalgia hete

Hétindító ezotériai sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk a hétre, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni nektek. Április harmadik hetének középpontjában a nosztalgia áll. Úgy érezzük, hogy túlzottan felgyorsult a világ körülöttünk, mi pedig lassítanánk, és rég letűnt korszakokba vágyunk.

„Régen minden jobb volt!” – sóhajtjuk, és a gyerekkorunkra gondolunk, az elmúlt nyárra, vagy egy régi szerelemre. Ez a hét nosztalgikus lesz, és szinte minden nap régi érzéseket, régi embereket keresünk, és azzal foglalkozunk, hogy összehasonlítsuk: mi minden változott meg azóta a bizonyos „minden szebb, jobb, nagyobb, szerethetőbb” korszak óta.

A nosztalgia hete

Irány a Bika, irány a nosztalgia!

A héten három égitest is belép a Bika jegyébe, hogy aztán ott adjanak randevút egymásnak.
Elsőnek a Vénusz érkezik, ami nem is csoda: ő voltaképp hazasiet, hiszen ebben a jegyben ő uralkodik teljes csábító, földszagú, termékeny pompájában. A Bika Vénusz a nőiség anyai, tápláló oldalát emeli ki. Ha az előző hetek Kos Vénusza a megzabolázhatatlan harcias amazon, akkor a Bika Vénusz a gasztroblogger, aki enni és másokat etetni egyaránt szeret, aki pontosan tisztában van az ételek és az élet érzékiségével. Igaz, a Bika Vénusz gyakran felejtkezik a múltba, és nehezen változtat, egyfajta különös, vérbő és mosolygós nosztalgia hatja át a napjait.

A Nap és a Mars szinte egy időben érkeznek meg a Vénusz jegyébe. Előbbi szombat hajnalban lép a Bikába, utóbbi szombat kora délután vált jegyet. A Nap számára közömbös jegy a Bika, ő itt nem érzi sem jól, sem rosszul magát. Voltaképp a Bika lassúságához és múlthoz való ragaszkodásához még tud is alkalmazkodni, hiszen ő sem az a sietős fajta. A Nap a Bikában termékeny és kitartó, hajlamos a konokságra és az érzékiségre is.

A Mars azonban egészen más helyzetben van. Ő szó szerint ellenséges terepre téved most. Itt a Vénusz az úr, ő pedig rangvesztett, így nem nagyon tehet mást, mint hogy elvágyódik innen. És mivel úgyis olyan nosztalgikus ez a hét, hova máshova vágyódhatna el, mint vissza a múlt hétre, a Kosba, saját jegyébe? A Bikában álló Mars könnyen érezheti úgy, hogy két lábbal a földbe ragad, amikor szaladna. Ahelyett, hogy fejjel menne a falnak, itt saját vágyai kötik gúzsba, és könnyen eshet a mohósága áldozatául.

Tedd és ne tedd a héten

– Tedd: Most érdemes végiggondolnod, és leírnod, hogy mi mindent csináltál a gyerekkorodban és a fiatalkorodban, amit szerettél, és amire ma már nincs időd. Jó lenne ezeket a hobbikat újra elővenni!
– Ne tedd: Ne hagyd, hogy a figyelmed teljesen a múltba ragadjon. Könnyen lehet, hogy azért nem veszed észre a jó lehetőségeket, mert nem vagy hajlandó a fejedet előrefordítani, és folyton visszafelé bámulsz!
– Tedd: Itt az ideje új recepteket kipróbálni, és elkezdeni (újra) főzni! Ezen a héten mindannyian konyhatündérekké változunk, és szinte lehetetlen lesz rosszat főznünk. Persze az lehet, hogy a végeredmény nem is hasonlít majd az eredeti receptre.
– Ne tedd: A diétáknak nem kedvez ez az időszak. Egyre több bolygó lép be a Bikába, ez a jegy pedig az élet élvezetéről és a kulináris élvezetekről is szól. A Hold is növekszik, ami csak tovább fokozza az étvágyunkat. Jobb lenne egy-két héttel elhalasztani a bikiniszezonra való felkészülést!
– Tedd: Teremtsd meg a  nyugalmadat, a saját belső békédet! Vedd körül magadat olyan emberekkel, akik valóban szeretnek, és akiket te is szeretsz.
– Ne tedd: Ne ezen a héten akarj új embereket megismerni, mert most mindenki egy kicsit zárkózottabb, egy kicsit magának való lesz.
– Tedd: A hétvége alkalmas arra, hogy nagy ívű, hosszú távú projektekbe kezdj bele. Hétfőtől vasárnapig szinte naponta megsokszorozódik a kitartásunk és az akaraterőnk.
– Ne tedd: A gyors észjárást és gyors döntéseket igénylő feladatokban nem leszünk jók a héten. Most mindenhez idő kell, ezért bátran kérj haladékot minden döntésedre, és semmire se reagálj zsigerből a héten!

A hét gondolata: „Mindenki maga irányítja sorsát. Nekünk magunknak kell megteremtenünk boldogságunk okait. Csak mi tartozunk ezért felelősséggel, senki más.” – Tendzin Gyaco, a XIV. dalai láma  

 
Az Oroszlánok szövetséget kötnek, a Skorpiók segítőkészek lesznek – Heti asztrológiai tendenciák

A Kosok bármit megadnának a nyugalomért, és ha ezt az érzést el akarják érni, akkor most valóban komoly szervezésre és határozott önérvényesítésre lesz szükségük. A Bikák olyan energialöketet kaphatnak, amilyet csak egészen ritkán éreznek. Érdemes a héten végiggondolniuk, hogy miben maradtak el az elmúlt időszakban. Az Ikreknek kapkodósan indul a hetük, de néhány napnyi rohanás után sikerül utolérniük magukat, és mindent elintézniük. A Rákok a legszívesebben végigaludnák a hetet. Lehet, hogy ez már a tavaszi fáradtság? Az Oroszlánok most olyan szövetségest találnak, aki segít nekik legyőzni a legnagyobbnak látszó akadályokat is. A Szüzek gondolatai a szerencse és a meglepetések körül forognak.

A Mérlegek megmutatják a világnak – és az ellendrukkereiknek –, hogy még mindig rengeteg a tartalékuk. A Skorpióknak most okosnak és segítőkésznek kell lenniük a családban, különben könnyen törhetnek ki veszekedések. A Nyilasok szeretnék, ha valaki segítene nekik megváltoztatni a bejáratott dolgaikat, és a hét második felében meg is találhatják a megfelelő embert. A Bakok legendás keményfejűsége ezen a héten aranyat ér: makacsul ragaszkodnak az igazukhoz, és jól teszik. A Vízöntők a testvéreik és barátaik kedvencei lesznek a héten: mindenkinek lesz hozzájuk egy-egy jó szava. A Halak ne csak álmodozzon, ideje megvalósítani az álmokat!

A nosztalgia hete

Heti könyvajánló

James Redfield: A tizedik felismerés

A mennyei prófécia folytatásában Redfield tovább vezet bennünket különleges világában, amelyet spirituális bölcsességekből és izgalmas fordulatokból gyúrt össze. Ezúttal már nemcsak Peru szent hegyei között kalandozhatunk a főhősökkel, de egy olyan dimenzióba is betekintést nyerünk, ahonnan eddigi tudásunk szerint nincs visszatérés. A tizedik felismerés kiteljesíti az eddigieket, megmutatja, merre tart az emberiség fejlődése, és mit tehet az, aki a saját sorsát nem akarja a végtelenre bízni.

A hét Facebook-oldala

Dan Millman, A békés harcos útja szerzőjének Facebook-oldala is olyan, mint Millman maga: szerény és bölcs. Érdekes látni, hogy minden helyzetben épp az odaillő idézetet húzza elő Millman a memóriájából. Persze a saját gondolatait sokkal szívesebben olvassuk itt is, és ezek azok a szösszenetek, amelyek miatt az angolul tudóknak érdemes erre az oldalra kattintaniuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top