Ezo

A túlfűtött erotika hete

Hétindító ezotériai sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk a hétre, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni nektek. Április negyedik hetének középpontjába az erotika, a szenvedély, a szexualitás kerül. A csütörtöki telihold hatásait szinte már a hét első napjaitól érezzük: egyre nő a libidónk, egyre fokozódik bennünk az erotika iránti vágy. E heti cikkünkben libidó-barométert is találtok, amely megmutatja, melyik nap energiái mennyire erotikusak.

Vágyaink felkorbácsolódnak ezen a héten. Most egy kicsit beleragadunk a testi gyönyörökbe, a testi élvezetekbe. Persze közben nagyon is tudjuk – érezzük –, hogy ennél jóval több van a világban és a szerelemben. A Skorpió jegyében megszülető telihold nemcsak az erotikus túlfűtöttségről gondoskodik, de arról is, hogy megérezzük a világ mély spirituális titkait, kutassuk a létezés értelmét és a gyógyító energiák felé forduljunk.

A túlfűtött erotika hete

 
Skorpió telihold: szex és lélek

A csütörtök éjjeli telihold jól példázza az emberi természet kettősségét. A holdtölte ebben a jegyben mindent megtesz azért, hogy növelje az erotikus feszültségünket. Sokaknak támadhat kedve egyéjszakás kalandokra, a szex értéke megnőni látszik a szerelemhez képest. A régóta ellaposodásnak indult kapcsolatokban spontán fellángolások várhatók, most sokkal izgalmasabbnak látják egymást a régi szeretők is. Most érdemes rákapcsolnia annak, aki szeretne több szenvedélyt a kapcsolatában. Ez a fajta vágyat felkorbácsoló energia azonban csak egyik aspektusa a Skorpió teliholdnak. Egy másik érdekes analógia a titkok kutatásáról, a misztikus világ iránti érdeklődésről szól.

Ezen a héten spirituálisabbak is leszünk a szokásosnál. Most jobban vonzódunk a rejtett összefüggésekhez és jobban meg is értjük azokat. A spirituális titkok kutatása sokakat tölt el izgalommal ezekben a napokban. Most intenzívebben érzékeljük az energiákat, és mélyebben átéljük a spirituális élményeket. Az erotika testi vágya és a spirituális megismerés égi vágya csak a földi szemléletünk szerint mond ellent egymásnak. Valójában mindkét ösztönt ugyanaz az olthatatlan sóvárgás hajtja: az összeolvadás vágya. A szexualitásban két test egyesül, a spirituális útkeresésben pedig – ha eléri a célját – a lélek egyesülhet a forrásával, a szeretettel, a békével, az örömmel, a boldogsággal, Istennel.

A Skorpió teliholdnak természetesen van még sok más aspektusa is. Most például határozottabbak, büszkébbek, bizalmatlanabbak, keményebbek, ravaszabbak vagyunk. Ha most bántanak meg bennünket, akkor bizony sokáig forralhatjuk a bosszút, ami egyáltalán nem tesz jót a lelkünknek, ezért ezen a héten igyekezzünk oda sem figyelni arra, ha valaki direkt meg akar bántani bennünket!

Szexbolygók akcióban

Nemcsak a telihold gondoskodik arról, hogy erotikus, szerelmi kalandokban legyen részünk a héten. Három szexbolygó áll együtt egy ideje az égen: a Nap, a Mars és a Vénusz. Most mindhárman fényszögeikkel hívják fel magukra a figyelmet. Egyrészt a hét közepén mindhárman szemben állnak az érzelmi életünket jelképező Holddal (a Nap–Hold-szembenállás nem más, mint a telihold), másrészt más bolygóktól is kapnak fényszögeket.

Hétfőn a Vénusz szemben áll a Szaturnusszal. Ez a helyzet a Vénusz szemszögéből agresszív támadás, hiszen ő nehezen viseli a Szaturnusz korlátozó energiáit. Mi ennek hatására napokig érezhetjük úgy, hogy szerelmünk (vagy mások szerelme) gúzsba köt bennünket. Érezhetjük úgy, hogy valaki (vagy valami) megakadályozza a párkapcsolati boldogságunkat.

Szerdán a Vénusz a Plútótól kap fényszöget. Az egyiküket csak a szerelem érdekli, a másikukat legfeljebb a nyers testiség, ez a fényszög pedig ezt a kétféle szenvedélyt olvasztja eggyé. Ideális nap a kapcsolatok megfáradt energiáinak felrázására!

Csütörtökön a már említett telihold mellett a Nap egzaktul (a Vénusz és a Mars pedig tágan) szextilbe kerül a Neptunusszal. Ez a fényszögkapcsolat eredményes szerelmi energiabefektetéssel kecsegtet bennünket. A Neptunusz a Vénusz magasabb oktávjaként szintén szexbolygó, ám őt a leginkább az izgalmas, fantáziadús, hovatovább perverz dolgok érdeklik. Emiatt bizony egész héten jóval élénkebb a (szexuális) fantáziánk, és jóval nyitottabbak vagyunk.

A szombat nagyban hasonlít a csütörtökre, csak most éppen a Mars kerül egzakt szextilbe a Neptunusszal. Uraim, a szombati fantáziák és vágyak feldobják a kapcsolatot, bátran (és diplomatikusan) tessék előadni a merész álmokat a partnereknek!

Vasárnap a Nap szemben áll a Szaturnusszal. Nem állíthatjuk, hogy a Nagy Jótevő és a Nagy Sorsbolygó jóban lennének. Ebben az együttállásban a bohém szabadság (és szabadosság) vágya feszül a társadalmi konvencióknak. A helyzet az, hogy ha vasárnapig nem hozakodtunk elő vágyainkkal és szerelmi igényeinkkel, akkor most már jobb lenne tovább őrizgetni őket magunkban.

Libidó-barométer

Lássuk, melyik nap mennyire leszünk túlfűtöttek!
Hétfő: *
Kedd: **
Szerda: *****
Csütörtök: *****
Péntek: ****
Szombat: *****
Vasárnap: **

A hét gondolata: „Soha nem kerülünk olyan helyzetbe, amely meghalad bennünket. Minden helyzet, amellyel szembesülünk, az életünk olyan pontján áll elő, amikor képesek vagyunk túllépni rajta, és megtalálni azt a gyógyító választ, ami mindenkin segít.” – Chuck Spezzano 

A Szüzek konfliktust kezelnek, a Mérlegek átveszik a szeretetadagjukat – heti asztrológiai tendenciák

A Kosoknak szokatlan vágyaik támadhatnak a héten, és bizony érdemes lesz figyelniük az álmaikra is. A Bikák idiótáknak érezhetik magukat ideig-óráig. Persze azt senkitől sem tűrik el, hogy butának nevezzék őket! Az Ikreknek többet kellene lazítaniuk. A héten ne aggódjanak mások helyett, és ne akarjanak mindenben tanácsot adni a szeretteiknek. A Rákok lazítanának, de folyton közbeszól valami: hol a szerelem, hol a gyerekek. Az Oroszlánoknak sem lesz egy nyugodt percük: őket mondvacsinált indokokkal zaklathatják mások. A Szüzek viszont végre feloldanak a munkahelyükön egy kibékíthetetlennek tűnő ellentétet.

A Mérlegek úgy érezhetik, hogy végre elég szeretetet kapnak, de a hét végén már inkább fojtogatónak érzik ezeket az érzelmeket. A Skorpiók ne lepődjenek meg, ha kialvatlansággal küzdenek a héten. Igaz, ennek az oka lehet a szerelem és a magányos forgolódás is. A Nyilasok most könnyedén elfelejtkezhetnek valamiről, de az utolsó pillanatban az eszükbe jut a jó megoldás. A Bakok a szerelem több aspektusával is megismerkednek: a tiszta érzelmektől az önző féltékenységig. A Vízöntők nem tudják, mire ez a nagy felhajtás, ők csak egy normális, nyugodt életre vágynának. Persze ha megkapják, akkor könnyen kezdenek unatkozni. A Halak kiegyensúlyozottabbak a héten, mint tervezték: a sok elúszásból az angyalok mindig kisegítik őket.

Heti könyvajánló
Müller Péter: Jóskönyv
„A Jóskönyv életem fő műve. Közel félmillió ember használja már, valóságos népkönyv lett. Az eltelt évek bebizonyították, hogy a könyv működik”  – vallja a könyvről a szerző. A Jóskönyv rajongói szerint pontos, bölcs és átfogó választ ad az élet legbonyolultabb kérdéseire is, ha okosan kérdezünk tőle. Fontos, hogy ez a kötet nem jövendőt mond, hanem jósol, azaz megmondja, mi a jó. Megmondja, mit tegyünk, hogy a jövendőnk jó legyen. Választ ad arra, hogy életünk kis és nagy gondjait hogyan tudjuk a legjobban megoldani, s ezáltal élni segít.

A hét Facebook-oldala
Masaru Emoto

A spiritualitás világában talán a legismertebb japán Masaru Emoto, aki néhány éve felfedezte, milyen hatással van a vízre, ha szeretettel beszélnek hozzá. A vízkristályfotókról elhíresült Emoto Facebook-oldalán is a vízzel és annak megáldásával foglalkozik. Például havonta hívja követőit, hogy legalább imákkal és lélekben csatlakozzanak az aktuális vízceremóniájához.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top