Ezo

Így szeressük édesanyáinkat!

Anya és gyermeke közötti kapcsolat a legerősebb. Ennek oka egy nagyon mély, ösztönös, archaikus gyökérből fakad, és a gyermek fogantatása előttről ered. Ez viszont nem garancia a konfliktusmentességre. Pedig az lenne az ideális, ha anya és gyermeke tökéletes harmóniában élnének. Ennek titkát felfedezhetjük a számmisztika segítségével.

Édesanyáink titkai...Most csak a születési dátumból a születésnap egy számjegyre egyszerűsített számára lesz szükségünk: Pl.: aki 1973. 05. 13-án született: 13 -> 1+3=4; vagyis ő 4-es típus. Ugyanakkor van két ún. mesterszám: a 11-es és a 22-es. Náluk ezt is és az alapszámot is érdemes megnézni. A 11-esnél a 2-es, a 22-esnél a 4-es az alapszám.

1-es típus aki, 1-jén, 10-én, 19-én vagy 28-án született:
Anya: Az 1-es édesanya büszke, nagyvonalú és szigorú. Magasra teszi a lécet, mert szerinte a „12 egy tucat” átlagos, vagyis nem elég, sőt nem méltó. Szeret, szeretne dicsekedni gyermekével. És mindig megtalálja a módját, hogy megtehesse. Közben olyan kreatív, hogy észrevétlenül, erőszak nélkül képes motiválni gyermekét. Ettől szerethető is.
Gyermek: Az 1-es gyermek önálló, törekvő és kreatív. Nehezen tűri, ha segítségre szorul. Emiatt gyorsan le akar válni az anyukájáról. Kicsiként meglepő dolgokra képes egyedül, majd korán döntéseket hoz: pl. beiratkozik egy tanfolyamra, vagy suli mellett diákmunkát vállal. Nem jó, ha ebben korlátozza az édesanyja, mert ebből tutira vita lesz.

2-es típus, aki 2-án, 11-én, 20-án vagy 29-én született:
Anya: A 2-es édesanya aggódó, türelmes és gondoskodó. Ő az ideális anyuka, aki korábban felkel, hogy tízórait csomagoljon, minden szülői értekezleten, farsangon és iskolai rendezvényen ott van. Mindezt szívesen teszi. Drukkol gyermekének, de szinte folyamatosan félti. Ezt lepleznie kell, nehogy átültesse az aggodalmát imádott gyermekébe.
Gyermek: A 2-es gyermek álmodozó, érzékeny és önbizalom-hiányos. Őt nem szabad vasszigorral nevelni. Sokkal többet ér egy kedves hangvételű beszélgetés. Kötelességei mellett biztosítani kell számára a fantázia kiélését: rajzolhasson, olvashasson stb. Önbizalmát sok dicsérettel és a korábbi sikerek felidézésével lehet erősíteni.

3-as típus, aki 3-án, 12-én, 21-én vagy 30-án született:
Anya: A 3-as édesanya következetlen, egyenrangú és játékos. Szóval „jó fej”. A gyereke szívesen viszi magával kirándulásokra, sportrendezvényekre, mert az ő anyukája minden gyerekkel megtalálja a hangot, hiszen örök gyerek marad, akkor is, ha édesanyává válik. Mindezek miatt nem könnyű szigorúnak lennie. Ebből olykor konfliktus alakulhat ki.
Gyermek: A 3-as gyermek kíváncsi, cserfes és szétszórt. Minden érdekli, de kitartás hiányában legtöbbször nem ér a dolog végére. Számára „svédasztal” az élet: mindent meg kell kóstolnia. De tehetségét csak akkor tudja megmutatni, ha elmélyül valamiben. Nem könnyű őt fegyelmezni. A következetesség mellett sok beszélgetésre van szükség.

4-es típus, aki 4-én, 13-án, 22-én vagy 31-én született:
Anya: A 4-es édesanya szigorú, következetes és racionális. Felesleges vele alkudozni, mert ha egyszer nemet mondott, nem fogja megváltoztatni. A keménysége mindig a gyermek érdekében van: „Érted haragszom, nem ellened.” Ez nem teszi túl népszerűvé. Sokszor csak felnőttként fogja megérteni a gyermek, hogy mennyit köszönhet az anyukájának.
Gyermek: A 4-es gyermek rendes, szorgalmas és érzékeny a kritikára. Mindig tudja, mi a kötelessége. Sosem késik, sosem hazudik, és sosem él vissza az édesanyja bizalmával. Mesébe illően jó gyermek, de előfordul, hogy nem találja a hangot a korosztályával. Inkább a felnőttek közelében van. Viszont ez megnehezítheti a párválasztását.

5-ös típus, aki 5-én, 14-én vagy 23-án született:
Anya: Az 5-ös édesanya jó indulatú, hirtelen haragú és közvetlen. Nem szereti a formalitást és a levendulaszagú elvárásokat. Ő modern. Ezért a gyermekét partnerként kezeli. Bevonja az őt érintő kérdések eldöntésébe. Sőt nem csak azokba. Ezzel eléri, hogy gyermeke határozott és jó fellépésűvé váljon. Akkor is, ha ez nem mindig tetszik a többi felnőttnek.
Gyermek: Az 5-ös gyermek vidám és lelkes. Folyton kutat, keres. Nem elégítik ki a szokványos ismeretek. Kíváncsisága mellett csak a mozgásigénye nagyobb. A sport elengedhetetlen számára, nem csak az energiái levezetés miatt. A sport által önfegyelmet és a játékszabályok betartását is megtanulja. Így az anyukáját is jobban fogja tisztelni.

6-os típus, aki 6-án, 15-én vagy 24-én született:
Anya: A 6-os édesanya elnéző, ragaszkodó és gondos. Imádja finomságokkal etetni a gyermekét, de ennek könnyen elhízás lehet a vége. Meg kell találnia az egészséges arányokat, nemcsak a táplálásban, hanem a szeretetben is. Ugyanis nem tesz jót a gyermekének, ha rátelepszik. Akármilyen nehezére esik, nagyobb szabadságot kell biztosítania.
Gyermek: A 6-os gyermek csendes, szeretetre méltó és kedves. Nem okoz gondot az édesanyjának. Szívesen segít a háztartásban, és szívesen marad otthon. Kicsit kényelmes és lusta, de ezt feledteti azzal, hogy végtelenül békés. Sosem balhézik vagy követelőzik. Szereti a szép holmikat és a finom falatokat. Ha ezt megkapja, számára minden gömbölyű.

7-es típus, aki 7-én, 16-án vagy 25-én született:
Anya: A 7-es édesanya következetes, szigorú és koncepciózus, szóval gyermekét a születésétől tudatosan neveli, taníttatja. Ebből garantáltan az a diploma, illetve az a karrier lesz, amit eltervezett a 7-es. Kérdés, hogy ebbe mennyi beleszólása van a gyermeknek. Ha a kamaszkori lázadást átvészelik, akkor felnőttként biztosan belátja a gyermek, hogy mindez őérte volt.
Gyermek: A 7-es gyermek kötelességtudó, barátságtalan és koravén. Sosem érdekli az, ami a kortársait. Szívesen játszik, olvasgat egyedül. Édesanyja megsajnálhatja, ha nem érti, hogy ez a 7-es számára kellemes, sőt elengedhetetlen, mivel ő nem vágyik a szokásos együgyű poénokra. Őt jobban érdekli az, ami a dolgok mögött rejtőzik.

8-as típus, aki 8-án, 17-én vagy 26-án született:
Anya: A 8-as édesanya szigorú, de bőkezű. Mindenáron sikert vár el a gyerekétől, mivel önmagából indul ki. Őt a versenyszellem élteti. Mindegy, hogy miben tehetséges a gyermeke, valamilyen vetélkedőn indítja, hogy kihozza belőle a legjobbat, a legtöbbet. Természetesen akkor lesz elégedett, ha az aranyérmet és a serleget hozza el a gyermeke.
Gyermek: A 8-as gyermek eleven, merész és energikus. Ő az, akivel mindig történik valami. Nem bír magával addig, amíg valami izgalmasat ki nem próbálhat. Folyton csínytevésen jár az esze. Közben rendkívül ügyes. Ha az édesanyja okos, akkor gyermeke energiáit értelmes dologba vezeti bele: az egyik ilyen a sport, a másik a műszaki témák.

9-es típus, aki 9-én, 18-án vagy 27-én született:
Anya: A 9-es édesanya engedékeny, jóindulatú, és maximálisan, feltételek nélkül megbízik gyermekében. Sosem veszekszik, mégis eléri, hogy a gyermeke szót fogadjon. Saját példájával mutatja meg, hogy mi helyes és mi nem. Így a gyermek egy olyan jellemes légkörben nő fel, ahol megengedhetetlen a másik bántása, illetve érték a segítségnyújtás.
Gyermek: A 9-es gyermek engedelmes, tisztelettudó és gondos. Szinte sosincs vele baj. Csak az okozhat fejtörést az édesanyjának, hogy hova tegye azt a sok kóbor állatot és gyereket, akit folyton hazavisz a 9-es gyermek. Mivel szeretné az egész világot megmenteni, minden elesetten megesik a szíve. Ezen kívül kissé álmodozó is. Mindent idealizál.

Anyák napi számmisztika

11-es típus, aki 11-én vagy 29-én született:
Anya: A 11-es egy mesterszám. Édesanyaként nem a szokványos módon viszonyul a gyermekéhez. Ő laza, nagy szabadságot ad a gyermekének, akit egyenrangúnak tekint. Teljesen mértékben felnőttként kezeli a kiskorút, s ez olykor nehéz lehet a gyermeknek. Már csak azért is, mert a 11-es képes gyorsan váltani. Ez még kevésbé teszi őt követhetővé.
Gyermek: A 11-es gyermek aranyos, de nehezen motiválható. Érdeklődése teljesen eltér a kortársaiétól. Rendszeresen olyan kérdéseket tesz fel, ami cseppet sem várható el tőle. Édesanyja nem mindig képes kielégíteni a kíváncsiságát. De ha túllép a sértettségén, akkor kellően érdekfeszítő programokról gondoskodhat, és ezzel fejlesztheti gyermekét.
    
22-es típus az, aki 22-én született:
Anya: A 22-es mesterszámhoz „méltóan” mindent másképp közelít meg, mint a többiek. Édesanyaként kemények az elvárásai, mert szerinte „az élet nem lányregény”. Önállóságra neveli a gyermekét, mert tisztában van azzal, hogy ez később a gyermek hasznára lesz. Nála nincsenek tabuk. Így bármikor bármiről lehet vele beszélni.
Gyermek: A 22-es gyermek koraérett: korán érdekli a szex. De az is előfordulhat, hogy szűz marad. Szélsőséges mindenben. Nehéz őt fegyelmezni, és rávenni a „normális” életvitelre. Öltözködése, ruházata, hobbijai sokszor polgárpukkasztóak. Tudatosan feszegeti a határait, és teszteli édesanyja toleranciáját. Elengedhetetlen, hogy felismerje, hogy meddig mehet el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top