Ezo

Heti holdnaptár május 6-tól

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlott elkerülni...

HÉTFŐ, május 6.: Passzív nap. Ma a belső szervek méregtelenítése hatékony, mert még fogy a Hold. Ezzel párhuzamosan a fogyókúra most eredményes. Ezt meg lehet támogatni szaunázással. Fogászati tilalom van: ha nem muszáj, ne menjen senki fogorvoshoz. Érdemes hosszabban szellőztetni.

Heti holdnaptár

KEDD, május 7.: Passzív nap. Még mindig érdemes fogyókúrázni, és szaunázni. Ha lehet, ma se menjen senki fogorvoshoz. Ez a nap alkalmas sütésre, befőzésre, a kertben metszésre, trágyázásra.

SZERDA, május 8.: Passzív nap. Ma is lehet fogyókúrázni, és szaunázással méregteleníteni. Fogászati tilalom van érvényben még ma. A Bika Hold segít a lakásszépítésben és a sziklakertgondozásban. Érdemes metszeni, és trágyázni.

CSÜTÖRTÖK, május 9.: Passzív nap. Ez az utolsó nap, amikor fogy a Hold, így jól lehet méregteleníteni, fogyókúrázni, és szaunával a keringést erősíteni. Fogászati tilalom van ma is. A Bika Hold alkalmassá teszi a napot arctisztításra, szőrtelenítésre és lakásszépítésre. Kerti munka nem javasolt most.

PÉNTEK, május 10.: Passzív nap. Az ÚJHOLD új pénzforrást nyithat. Fontossá válik, hogy mennyi bevétel folyik be. A gazdálkodás a szó szoros és átvitt értelmében is előtérbe kerül. A mai nap alkalmas böjtre, meditációra, bőrtisztításra, de fogászati tilalom van még érvényben. Hatékony most a föld alatti kártevők elleni védelem.

SZOMBAT, május 11.: Aktív nap. Érdemes ma sütni, különösen kenyeret, továbbá befőzni, és hosszabban szellőztetni. Ha kertészkedik valaki, akkor ma ültessen virágot, és időzítse mára a fasebek kezelését!

VASÁRNAP, május 12.: Aktív nap. Az Ikrek jegyében járó Hold kedvez a vér oxigénfelvételének. Vagyis érdemes légzőgyakorlatot végezni és/vagy szellőztetni. Ha most süt valaki, akkor az igazán finom lesz. A kerti munkák közül ma javasolt virágot ültetni, sziklakertet gondozni, és a fasebeket kezelni.

Hold Hétfő  Kedd Szerda Csütörtök Péntek
Szombat
Vasárnap
Jegy Halak,
02:03-tól
Kos
 Kos  Kos,
11:10-től
Bika
Bika

Újhold a
Bikában
01:29-kor

Ikrek Ikrek
Nő/Fogy Fogy Fogy Fogy Fogy Újhold
Kel/Nyugszik
03:26/
16:30 
03:53/
17:36
 
  04:21/
18:39
04:52/
19:41

05:26/
20:40
 

 06:05/
21:34
06:49/
22:23

Hizlaló újhold

Május 10-én, pénteken hajnalban együtt áll a Nap és a Hold a Bika jelében: ezt az együttállást nevezzük újholdnak. Az újhold mindig valami újat hoz. A mostani új pénzforrást nyithat: fontossá válik, hogy mennyi bevétel folyik be. A gazdálkodás a szó szoros és átvitt értelmében is előtérbe kerül. Ez hizlalhat minket, a pénztárcánkat, a kertünket, a jószágainkat stb.

Különösen kedvező témák: szerelem, anyagiak, finom falatok, szépségápolás: fodrász, kozmetika, manikűr, pedikűr, masszázs, plasztikázás stb. A kimondott szónak teremtő ereje van, ez most is igaz. Érdemes hangosan kimondani azt, amire vágyunk, de kizárólag csak pozitívan megfogalmazva. Pénteken hajnalban 1:29-kor a legerősebb az újhold hatása, de előtte csütörtökön este, illetve egész pénteken is „mantrázhatjuk” a kívánságainkat, amelyek „növekedni” kezdenek és elindulnak a megvalósulás felé. Ezt a Bikák a bőrükön fogják érezni: külső-belső megújuláson mennek át. Érdemes valami újba fogniuk. Nem baj, ha nem tudják azonnal végigvinni, de legalább kezdjék el!

Élvezhetik még az újhold jótékony hatását a Szűz- és a Bak-szülöttek is. Természetesen a többiek sem maradnak ki semmi jóból, ha újholdszertartást csinálnak: fehér vagy halványzöld (a zöld a növekedés színe) gyertyát és füstölőt kell gyújtani, és képzeletben kinyitni az elménket és a szívünket az újnak. Lelki szemeinkkel lássuk, hogy kinyílunk, mintha egy spalettát nyitnánk ki!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top