Ezo

A tiszta gondolatok hete

Hétindító ezotériai sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk a hétre, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni nektek. Május harmadik hetének középpontjába a gondolataink, a szellemünk és a tanulás kerülnek. Ezen a héten tiszta gondolatokkal és erős logikával rendelkezünk, de a fantáziánk is szárnyalni fog, ami egy kicsit talán össze is zavarhat bennünket.

Talán úgy érzed, kedves Olvasó, A tiszta gondolatok hete nem épp a legcsábítóbb cím egy hétindító cikknek, talán izgalmasabb, titokzatosabb és téged jobban érdeklő szlogenre vágysz. Lehet, hogy igazad van, de álljunk meg egy pillanatra, és gondolkodjunk el. Gondolkodjunk el, hiszen minden gondolat. A világunkat gondolatainkkal teremtjük, gondolatainkkal fogjuk fel, gondolatainkkal értelmezzük és gondolati úton ismerjük meg. A gondolat a minden – és ezen a héten ez fokozattan igaz lesz, hiszen a Merkúr hazatér az Ikrek jegyébe.

A tiszta gondolatok hete

A hét jegyváltása: a Merkúr belép az Ikrekbe

Az Ikrek jegy ura hazatér: szerdán este belép egyik saját jegyébe, az Ikrekbe. A Merkúr a gondolkodás, a tanulás, a memória, az elemzés, a kommunikáció, a beszéd, a kereskedelem, a közlekedés, a testvériség, a fondorlatok, a tolvajlás és a könnyedség, a nemtörődömség bolygója, amely most ereje teljében lesz, ráadásul most analógiái közül a színes, változatos és szétáradó Ikrek jegyével azonosakat helyezi előtérbe. Az teljesen egyértelmű, hogy mindannyiunkra izgalmas napok várnak, amikor gondolataink színesek és szárnyalóak lesznek. Most érdemes beszélnünk, írnunk, kommunikálnunk, prezentálnunk az ötleteinket, és minden módon dolgoznunk az önkifejezésünkön, az önmegvalósításunkon.

Ellentétek harmóniája, vagy a feszültség békéje?

Azt már számtalanszor elmondtuk, leírtuk, milyen fontos a bolygóknak, hogy otthon legyenek a saját jegyükben, hiszen ott érzik a legjobban magukat, és ott fejthetik ki a leginkább áldásos hatásukat, ott érvényesíthetik a leginkább elveiket. Ezért is örülünk, hogy ez a meglehetősen rejtélyes, sokoldalú és furcsaságokkal terhelt bolygó lesz szíves egy kicsit a saját jegyében utazgatni. A Merkúr a bonyolultan értelmezhető asztrológia jelölők egyike, ugyanis meglehetősen kettős természetű. Egyszerre férfi és nő, hogy rögtön a legszembetűnőbb furcsaságával kezdjük. Persze letudhatnánk ezt a kérdést egy egyszerűsítő semleges jelzővel, de az nagyon tévútra vihet bennünket, hiszen a Merkúrban ellentétek tökéletes egyensúlya okozza a semlegességet.

Nem attól semleges, hogy hiányozna belőle a férfi és a női pólus, hanem attól, hogy egyszerre vannak benne jelen – jó esetben – azonos arányban. De ez alatt látszólagos egység alatt mindig ott bujkál a kettősség feszültsége. A Merkúrban (és a személyes képletünkben általa uralt életterületeinkben) mindig van valami nehezen emészthető részlet, valami kettősség, valami bizonytalanság, valami széthúzás, valami ellentét, valami szétfeszítő energia. Még akkor is, ha ez a Merkúr éppen a legnagyobb harmóniában van, hiszen az ő harmóniája a kettősség patikamérlegen mért egyensúlya, amelyet a legkisebb behatás képes megváltoztatni, és megmutatni a benne rejlő feszültségeket, ellentmondásokat. És bár a Merkúr valóban békének éli meg ezeket az állapotokat, de mi magunk – és sokszor a környezetünk is – érezzük a vibrálást, ami azt jelzi, mégiscsak ott vannak azok a feszültségek.

13 + 1 érdekesség az Ikrek Merkúr-időszakáról:

1. Gondolataink tisztábbak lesznek.
2. Egy problémára száz megoldást is el tudunk képzelni.
3. Néha kicsit belezavarodhatunk a néhány perccel korábban még teljesen átlátható gondolatrendszerünkbe.
4. Könnyebben vásárolunk, jobb áron találjuk meg az árukat.
5. Olyan színesen mesélünk megtörtént eseményeket, hogy mások könnyen hazugságnak vélhetik a beszámolónkat (ami persze nem is ragaszkodik a valósághoz…).
6. Ötleteink színesebbek, fantáziadúsabbak.
7. Most könnyen meglophatnak bennünket, nemcsak az értékeinkre kell vigyáznunk, de az ötleteinkre is!
8. Megmagyarázhatatlan, látszólag ok nélküli feszültség bujkálhat bennünk.
9. Egyszerre két ellentétes dolgot is igaznak vélhetünk, vagy meg akarhatunk tenni.
10. A testvéri viszonyok most fontosabbakká válnak és megváltozhatnak: a harmóniából félreértés lehet, a veszekedésből békülés.
11. Szükségünk lesz mások segítségére és mások megsegítésére.
12. Cserfesek leszünk: a nyelvünk megered, és szinte abba sem akarjuk hagyni a beszédet.
13. Könnyebben tanulunk és könnyebben jegyzünk meg bonyolult tananyagokat is – de ez gyakran „magolás”, és nem feltétlenül párosul megértéssel.
+1. A titkaink nincsenek biztonságban, könnyen kikotyoghatjuk őket, vagy más módon derülhetnek ki.

A hét gondolata: „Nem kell hinned az angyalokban. Ők hisznek benned.” – Diana Cooper  

 
Késő Bikák és megvilágosodó Vízöntők – heti asztrológiai tendenciák

Egy kicsit reményvesztettnek érezhetik magukat a Kosok. Fontos, hogy észben tartsák, minden helyzet megoldható. Az idővel küzdenek a Bikák, nekik most szinte kötelező mindenhova előbb elindulniuk. Jóval előbb. Az Ikrek szárnyalnak, nekik ezen a héten bármi sikerülhet, fontos, hogy másoknak is segítsenek ezzel a lendülettel. A Rákok a legszívesebben üvöltenének, és erre talán okuk is lesz, de az biztos, hogy jobban teszik, ha inkább a megbocsátást választják. Az Oroszlánok most különösen hajlamosak lesznek elnyomni másokat, jobb lenne ehelyett a támogató magatartást választaniuk. A Szüzek örömhíreket hallanak, és úgy érzik, végre kiteljesedik az életük.

A Mérlegek a szerencsétlenségből is szerencsét kovácsolnak. A Skorpióknak ideje lenne beiratkozniuk egy tanfolyamra, vagy elkezdeniük valamilyen hobbit, amihez tanulniuk kell. A Nyilasok szeretik, hogy végre a középpontban vannak, és tehetséges történetmesélőnek vagy zenésznek bizonyulnak. A Bakok életében fordulat állhat be, nekik most érdemes a kezükben tartaniuk a gyeplőt. A Vízöntők különös felismerésekre juthatnak, és most megtapasztalhatják, hogy tényleg csak rajtuk múlik az életük minősége. A Halaknak könnyű dolguk van, tulajdonképpen nem kell mást tenniük, mint félreállniuk a saját útjukból. Persze ez a héten nem is lesz mindig könnyű.

A hét Facebook-oldala:

Byron Katie

A nő, aki négy kérdéssel megváltoztatja az életünket, nem meglepő módon Facebook-oldalán is kérdez. A képernyő előtt válaszolva pedig úgy érezhetjük magunkat, mintha Byron Katie személyesen csak velünk foglalkozna, csak nekünk segítene. A szerző Facebook-oldalát nemcsak azoknak ajánljuk, akik ismerik a The Work nevű módszerét, de mindazoknak, akik szeretnék nagyobb tudatossággal és több szeretettel szemlélni az életüket.

Hétindító ezoHeti könyvajánló

Mallász Gitta: Az angyal válaszol

A könyv anyaga a második világháború idején született Budapesten. Négy fiatal művész – Hanna, Gitta, Lili és József – útkeresését meséli el, akik e pokoli időszakban próbálják megtalálni céljaikat, életük értelmét. Négyes szövetségükbe az angyalok segítik őket, tizenhét hónapon keresztül üzennek nekik, tanítják őket. Az angyali beszélgetésből 88 üzenet maradt az utókorra, amiket a történések egyik szereplője, Mallász Gitta jegyzett le. A könyv első olvasatra nem könnyű, lehet, hogy nem is mindig egyértelmű, és lehet, hogy el kell jutni az élet azon szakaszába, mélységébe, amikor az angyali üzenetek értelmet nyernek. Egy azonban biztos, a könyv rengeteg kiadást és még több fordítást megélt, bejárta már az egész világot, az angyalok üzenete pedig sokak számára jelent napi kapaszkodót, kiutat, biztatást és erőt. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top