Ezo

Heti holdnaptár május 27-től

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlott elkerülni...

HÉTFŐ, május 27.: Aktív nap. A fogyó hold alkalmassá teszi a mai napot szőrtelenítésre, arctisztításra, körömápolásra. Fogászati tilalom van mára. Nem tanácsos most Patyolatba vinni a kényes ruhákat, mert kifényesedhetnek. Érdemes a sziklakertet rendbe hozni és gyökérzöldségeket begyűjteni.

KEDD, május 28.: Aktív nap. Nem szabad ma fogorvoshoz menni. Viszont szabad szőrteleníteni, bőrt tisztítani, körmöt ápolni. Mára is patyolati tilalom van érvényben. A kertben ma aktuális a gyomlálás és a sziklakert gondozása.

Heti holdnaptár május 27-től

SZERDA, május 29.: Aktív nap. Érdemes ma kenyeret sütni, alaposan kiszellőztetni, nagytakarítani, kést élezni és fémet tisztítani. A kerti munkák közül ma eredményes a kapálás, a gyomlálás és a fűszernövények szárítása.

CSÜTÖRTÖK, május 30.:
Aktív nap. Látványos, ha ma sütünk. Egy hosszabb szellőztetés jót tesz a lakásnak és az ott lakóknak is. A fogyó hold segít a nagytakarításban, a késélezésben és a fémtisztításban. Jó, ha most gyomlálunk, kapálunk és fűszernövényt szárítunk.

PÉNTEK, május 31.: Aktív nap. Fodrászati tilalom érvényes mára. Ha most megyünk talpmasszázsra, akkor jótékony hatásának sokszorosát élvezhetjük. Tanácsos a mai napon nagymosást csinálni. A kerti munka tiltása vonatkozik erre a napra.

SZOMBAT, június 1.: Pihenőnap. A fogyó hold miatt érdemes ma fogyókúrázni, inhalálni, meditálni. A talpmasszázs eredményesebb most. Fodrászhoz nem érdemes menni. Nagymosás és locsolás aktuális.

VASÁRNAP, június 2.: Pihenőnap. Ma hatékony a fogyókúrázás és a szaunázás. Fogászati tilalom miatt nem szabad fogorvoshoz menni. Most a vér oxigénfelvétele intenzívebb, ezért érdemes ma sokat szellőztetni. 

Hold Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat
Vasárnap
Jegy
Bak Bak
23:50-től
Vízöntő
Vízöntő Vízöntő Vízöntő
02:31-től
Halak
 Halak Halak
08:35-től
Kos
Nő/
Fogy
Fogy Fogy Fogy Fogy Fogy Fogy Fogy
Kel/
Nyugszik
22:46/
08:26  
23:30/
09:41  
09:41-ig
van fenn  
00:06/
10:55
00:37/
12:06
01:05/
13:16
01:31/
14:23
Műtéti
tilalom
Térd-
ízület,
porcok,
reuma,
köszvény,
ekcéma,
candida 
Térd-
ízület,
porcok,
reuma,
köszvény,
ekcéma,
candida;
23:50-től:
lábszár,
alkar,
visszerek, sípcsont  
Lábszár, alkar, visszerek, sípcsont, boka Lábszár, alkar, visszerek, sípcsont, boka Lábszár,
alkar, visszerek, sípcsont,
boka;
02:31-től:
lábfej, lábujjak,
talp, nyirok-keringés 
Lábfej, lábujjak,
talp, nyirok-keringés
Lábfej, lábujjak,
talp, nyirok- keringés;
08:35-től:
koponya, arccsont, orr, fül, felső fogsor, szem,
száj

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top