Ezo

A jó szerencse hete jön

Hétindító ezotériai sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk össze, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni nektek. Az év huszonkettedik hetének középpontjába a jó szerencse kerül, most a szerelemben, a pénzügyekben és a kommunikációban is alapozhatunk rá.

A jó szerencse heteA héten a csillagok legfontosabb üzenete a számunkra: a jó szerencse tanulható. Szinte mindenki hallott arról a kísérletről, amelyben ugyanazon az utcán küldtek végig pozitív és negatív gondolkodású embereket. A pesszimisták jórészt nem vették észre azt a „véletlenül” elejtett százdollárost, amelyet az optimisták nagy része azonnal felkapott. Ez a kísérlet gyönyörűen leírja azt, amit a bolygók ezen a héten szeretnének megtanítani nekünk: mindannyian annyira vagyunk szerencsések, amennyire a gondolkodásunk megengedi. Most rengeteg lehetőséget kapunk, a kérdés csak az, hogy a negatív gondolkodás szemellenzőjével megyünk-e el mellettük, vagy inkább a pozitív gondolkodás nagyítójával fedezzük fel a legkisebb szerencsét is?

Szerencsebolygók, ha találkoznak

Kedden este egzaktul együtt áll a Vénusz és a Jupiter. A nyugati asztrológia két szerencsebolygójának találkozása az egész hetünket feldobja. A Vénusz a Kis Szerencse bolygója. Ő felelős a napi szerencsénkért, a pénzügyi szerencsénkért és az apró pozitív véletlenekért is, amelyeket az Ikrek jegyéből bőkezűen szór ránk. A Jupiter a Nagy Szerencse bolygója, az olykor egész sorsunkat meghatározó nagy pozitív fordulatok ura, aki a ritka és nagy szerencsék specialistája. A Jupiter előszeretettel védelmezi pártfogoltjait szerencsés fordulatokkal, és általában neki köszönhetjük azt az érzést is, hogy Isten a tenyerén hordoz bennünket. Ő az Ikrekben száműzetésben érzi magát, nem ez a legjobb hely számára, de ennek ellenére azért megőrzi szerencsehozó erejét. Igaz, talán egy kicsit jobban megválogatja, hogy kinek és miért osztja a lehetőségeket.

A hét gondolata: „Az imádság kölcsönösségen alapuló kapcsolat: a munkának a fele rám hárul. Ha változásra vágyom, de még ahhoz is lusta vagyok, hogy pontosan szavakba öntsem a céljaim, akkor hogyan is érhetném el őket?” – Elizabeth Gilbert

 
Hogyan lehetsz szerencsés?

A bevezetőben már megemlítettem a pozitív gondolatok és az optimizmus szerencsecsináló hatását, de lássuk, mi mindent tehetsz még azért, hogy igazán kihasználhasd a szerencsebolygók égi randevúját. Mivel ebben az együttállásban a hét elején részt vesz a Merkúr is, most kifejezetten érdemes a gondolatainkkal „manipulálni” a szerencsénket.
Ha miután idáig eljutottál a cikkben és felsóhajtasz: „De nekem soha sincs szerencsém!”, akkor érdemes lehet elgondolkodnod, hogy nem ez a szerencsétlenségtudat akadályozza-e meg azt, hogy észrevedd a pozitív véletleneket a környezetedben. Érdemes lenne megpróbálnod ezen a héten a szerencsére összpontosítanod. Ezt egy nagyon egyszerű napirenddel teheted meg, amelyet ha egy hétig követsz, garantáltan szerencsésebbnek érzed majd magadat, az életedben pedig könnyebben fedezed fel a csodákat és a lehetőségeket!

Szerencsevonzó napirend

Ébredés után: Lehetőleg még mielőtt kinyitnád a szemed, gondolj arra, hogy mennyi szeretet vesz körül téged, és mennyi mindenki miatt érdemes felkelned ma is. Idézd fel a szerelmed, a gyermekeid, a szeretteid, a barátaid arcát magad előtt, egyszóval gondold végig, mennyi szeretet vesz körül téged!
A reggeli készülődés közben: Mantrázz! A napi kínai mantra rovatban számtalan mantrát találhatsz magadnak, de érdemes egy külön erre a hétre való szerencsemantrát is használnod: „Beengedem az életembe az élet szeretetteli, pozitív ajándékait!” Ezt minél többször mondod el, annál biztosabb, hogy szerencsés fordulatokat engedsz megtörténni a hétköznapjaidban.
Délben: Mire használod az ebédidődet? A kollégák viselt dolgairól pletykálsz, vagy számba veszed a napod szörnyűségeit, esetleg kapkodós ügyintézésbe kezdesz? Ez nem vall túl szerencsés gondolkodásmódra. Az ebédszünet a tiéd: hessegesd el a munkahelyi gondolatokat, hanyagold a pletykákat, inkább koncentrálj magadra. Gondold át, mit tehetnél az itt és most pillanatában, ami jókedvűvé és boldoggá tenne? Egy kedves e-mail a szerelmednek, egy gyors telefon a gyerekeknek, vagy egy extra édesség, esetleg egy rövid séta, egy gyors jógaóra? Hidd el, az ebédszünet lehet szórakoztató és hasznos! Ráadásul ezzel megint csak fokozod a szerencsegondolkodásodat.
Munkából hazamenet: Figyeld a szép és jó dolgokat magad körül! Ahelyett, hogy a munkádon rágódnál vagy a háztartási teendőidet átkoznád magadban, esetleg a családtagjaid miatt mérgelődnél, koncentrálj a pozitív impulzusokra. Figyeld meg, hányan mosolyognak vissza rád, ha rájuk mosolyogsz, élvezd a napsütést, nézegess kirakatokat, és számold meg, hogy hány jó dologgal találkozol, amíg hazaérsz!
Vacsora után: Ideje elővenni a csodanaplódat! Nincs még csodanaplód? Sebaj, fogj egy füzetet, és jegyezd fel sorjában az összes mai csodát, ami veled történt. Minden lehet csoda: egy apró siker, egy jó pillanat, egy lehetőség vagy egy pozitív fordulat, egy jó változás, egy szerencsés esemény. Minden bekerülhet a csodanaplódba, ami aznap jókedvűvé tett és boldogsággal töltött el. Akkor is, ha ez a boldogság csak egy pillanatig tartott!
Elalvás előtt: Vedd sorra, hogy mi mindenért vagy hálás az életedben, és adj is hálát ezekért a dolgokért! Ha ebben a hálás, szeretetteli érzésben alszol el, sokkal könnyebb lesz reggel is a szeretetre koncentrálva ébredned.

Belassult Rákok és kapcsolatépítő Nyilasok  – Heti asztrológiai tendenciák

Három jó tanács Kosoknak a hétre: Mozgás! Mozgás! Mozgás! Ezen a héten ne fogd vissza az energiáidat, most mozgás közben vezetheted le a legjobban a feszültségedet. A Bikák a gondolataik síkján érhetnek el nagy eredményeket. Amit a héten ki tudsz gondolni és el tudsz hinni, azt meg is tudod valósítani. Az Ikrek tálcán kapják a lehetőségeket az élettől, és most igazi hedonistaként boldogan válogatnak is ezek közül. A Rákok lassabban hoznak meg egy döntést, mint ahogyan az indokolt lenne, emiatt időt veszíthetnek, de lehetőségeket semmiképp sem. Az Oroszlánok hosszú listákban gondolkodnak, és még az is lehet, hogy ahelyett gyártanak listát, hogy valóban cselekednének. A Szüzek most meglepő munkahelyi helyzetekkel találhatják szemben magukat. Érdemes minden ügyet szeretettel kezelned a munkahelyeden, mert így könnyedén megoldod a nehézségeket, és még jutalmat is kaphatsz a főnöködtől.

A Mérlegeket szerencsés fordulatok vezetik el egy régen vágyott sikerhez. Nekik mindenképp érdemes ezen a héten valamit megváltoztatniuk a napi rutinjukban. A Skorpiók rengeteg türelemre tesznek szert a héten, és maguk sem értik, hogy mitől viselik extra jól azokat a helyzeteket, amelyek máskor igencsak kiborítják őket. Most érdemes a pepecselős munkákat letudniuk. A Nyilasok ne feledkezzenek meg a baráti kapcsolataik fontosságáról! Most érdemes olyan barátnőkkel is beszélgetniük és találkozniuk, akiket már hónapok óta nem láttak. A Bakok talán költözésre adják a fejüket, talán más ingatlannal vagy az otthonukkal kapcsolatos ügyeket rendeznek, mindenesetre ez a hét az otthonteremtés jegyében telik a számukra. A Vízöntők a legszívesebben felforgatnák az egész világot, de a forradalmat először belül kellene elkezdeniük, méghozzá azzal, hogy valamit gyökeresen megváltoztatnak. A Halak maguk is csodálkoznak, hogy milyen pozitív változások történnek velük a szerelmi életükben. Ez a hét alkalmas az elköteleződésre és a szingli Halak is könnyen párra találhatnak.

A hét könyve

Victor Davich: 8 perces meditáció
Ha eddig azzal a kifogással odáztad el a meditálást, hogy neked erre nincs időd, nos akkor most bajban vagy. 8, azaz nyolc perced csak van arra, hogy meditálj?! 8 perc a több békéért, 8 perc a kevesebb stresszért, 8 perc az összeszedettségért, 8 perc a boldogabb életért. Jó ajánlatnak hangzik, nem igaz?

A hét Facebook-oldala

Hay House Radio
Louse L. Hay kiadója talán a legismertebb spirituális-ezoterikus kiadó a világon. A Hay House Radiót azért álmodtam meg Louise, hogy a szerzők közvetlenebbül szólhassanak az olvasókhoz, pontosabban a hallgatókká avanzsáló olvasókhoz. A rádió adását a nap huszonnégy órájában követhetjük az interneten, amiért pedig ezen a héten a Facebook-oldalukat ajánljuk, az az, hogy egyedülálló akcióba kezdenek. A Hay House World Summit keretén belül tíz nap alatt száznál is több írót, spirituális tanítót, ezoterikus gondolkodót szólaltatnak meg és mutatnak be a munkásságukkal együtt. A kiadó ígérete szerint rengeteg lélekemelő beszélgetéssel és gyógyító tippel leszünk gazdagabbak, ha meghallgatjuk és megnézzük a felvételeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top