Ezo

Heti holdnaptár június 3-tól

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlott elkerülni...

HÉTFŐ, június 3.: Pihenőnap. A fogyó hold segít ma méregteleníteni, fogyókúrázni. Jótékony a mai szaunázás, de fogászati tilalom van mára. Viszont a sütés, különösen a kenyérsütés most aktuális. A kertben metszés, trágyázás és gyógynövény- vagy fűszernövény-szárítás.

Heti holdnaptár június 3-tól

KEDD, június 4.: Pihenőnap. Ma is érdemes fogyókúrázni, méregteleníteni, mert a fogyó Hold kedvez. Ma sem szabad fogorvoshoz menni. Ellenben mára érdemes időzíteni a sütést, és az ágyneműszellőztetést. Kertben pedig a trágyázást és a gyógynövény- vagy fűszernövény-szárítást.

SZERDA, június 5.:
Pihenőnap. Aki ma méregtelenít és fogyókúrázik, annak sikerélménye lesz. Fogászati tilalom érvényes mára. A Bika hold hatékonyabbá teszi a bőr- és arctisztítást. Kerti munkák közül ma érdemes gyökérzöldséget felszedni, illetve gyökérkártevőket irtani.

CSÜTÖRTÖK, június 6.: Pihenőnap. Még ma sem szabad fogorvoshoz menni, csak ha nagyon muszáj. Viszont szabad diétázni, szaunázni, gőzzel méregteleníteni. Javasolt mára időzíteni a körömápolást és az arctisztítást. A lakásszépítés ma jobban megy. De a kerti munkára tilalom van most.

PÉNTEK, június 7.: Pihenőnap. Egészségünk érdekében érdemes ma fogyókúrázni, szaunázni. Aktuális most a nagytakarítás és megtisztítani a fémtárgyakat. A kertben látványos program lehet a virágültetés, a sziklakertgondozás és a levélkártevők elleni védekezés.

SZOMBAT, június 8.: Pihenőnap. Fogyó hold van egészen 17:57-ig, amikor a nap és hold együtt áll az Ikrek jelében; ezt nevezzük újholdnak. Tanácsos ma böjtölni, meditálni, nekilátni a nagytakarításnak és virágot ültetni.

VASÁRNAP, június 9.: Aktív nap. Ma az Ikrek hold kedvez a lakás szellőztetésnek és az ágynemű-szellőztetésnek. Most a száraz levegő felduzzasztja a tollpihéket. Kertészeti tilalom van a mai napra.

Hold Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat
Vasárnap
Jegy
Kos Kos
17:55-től
Bika
Bika Bika Bika
08:27-től
Ikrek
ÚJHOLD az
Ikrekben
17:57-kor
Ikrek
18:15-től
Rák
Nő/
Fogy
Fogy Fogy Fogy Fogy Fogy Újhold
Kel/
Nyugszik
01:58/
15:28
02:25/
16:32
02:54/
17:34

03:27/
18:33

04:04/
19:29
04:46/
20:20
05:33/
21:06
Műtéti
tilalom

Fej, arc,
orr, fül,
szem,
felső
fogsor,
koponya
csont,
arccsont

Fej, arc,
orr,fül,
szem,
felső
fogsor,
koponya
csont,
arccsont;
17:55-től:
nyak, gége, hangszálak,
alsó fogsor,
nyaki ütőér, pajzsmirigy,
mandula,
állkapocs
           

Nyak,
gége, hang- szálak,
alsó
fogsor, nyaki
ütőér, pajzs- mirigy, mandula, állkapocs
Nyak,
gége, hangszálak, alsó fogsor, nyaki ütőér, pajzsmirigy, mandula, állkapocs
Nyak, gége, hangszálak, alsó fogsor, nyaki ütőér, pajzsmirigy, mandula, állkapocs;
08:27-től:
váll, karok, kéz, tüdő, ideg- rendszer,
légcső, kulcscsont, vállcsont, lapocka, bordák
Váll,
karok,
kéz,
tüdő,
ideg- rendszer,
légcső, kulcs- csont, vállcsont, lapocka, bordák
Váll,
karok,
kéz,
tüdő,
ideg- rendszer,
légcső, kulcs- csont, vállcsont, lapocka, bordák;
18:15-től:
mell,
gyomor, gyomor- száj,
bél a patkóbélig, könyök, mellcsont

KÍVÁNCSI ÚJHOLD

Június 8-án, szombaton délután a Nap és a Hold együtt áll az Ikrek jelében, ezt az együttállást nevezzük újholdnak. Ilyenkor a Hold teljesen elfogy, elsötétül. Ez mindig valami új kezdetét jelenti, hiszen innentől elkezdődik egy új ciklus, és ismét nőni kezd a hold.

Az Ikrek jel a kíváncsiság, a nyitottság és a tanulékonyság jele. Az újhold hatására mindenkiben felerősödnek ezek a tulajdonságok. Sokkal könnyebb lesz kommunikálni, illetve megtalálni a közös hangot.
Az Ikrek-szülöttek a születésnapjuk környékén ezen a napon álljanak meg egy pillanatra, és találják ki, hogy miben szeretnének megújulni! Az újhold komoly segítséget nyújt a külső-belső megújulásban. Ez mindenkire vonatkozik, de az Ikrekre különösen. Akik még intenzíven fogják élvezni ennek a jótékony hatását, azok a Mérlegek és a Vízöntők.

Maga az újhold csupán egy perc, de hatása egész szombaton érzékelhető. Érdemes a takarítást, selejtezést, fogyókúrát, méregtelenítést és a műtéteket újhold elé időzíteni. Újhold után a beépülést, a növekedést támogatja a növő Hold. Mivel Ikrek jelről van szó, szombat estétől az információk, a tudás, a kapcsolatok és a közlékenység fog „növekedni”. Érdemes ezt megbeszélésekre, egyeztetésre, közös gondolkodásra kihasználni. Akár családi, akár baráti, akár munkahelyi témákban…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top