Ezo

Spirit útravaló: Ezt olvasd a nyáron!

Könnyed és hasznos olvasnivalókat gyűjtöttünk össze, melyek segítik a testi, lelki lazulást és feltöltődést.
Spirit útravaló: Ezt olvasd a nyáron!


Spirit útravaló: Ezt olvasd a nyáron!Ulrich Emil Duprée: Ho’oponopono

A ho’oponopono egy hawaii eredetű szellemi-spirituális megtisztulási módszer, megszabadulás a félelmektől és aggodalmaktól, ártalmas viselkedésmintáktól, amelyek személyiségünk és szellemiségünk-lelkületünk fejlődésének útjában állnak. Gondolataink és sejtjeink zárlatainak feloldása, mivel gondolataink a testünkben öltenek alakot. Fontos megérteni, hogy a bőség világában élünk, és isten nekünk is ilyen bőséget és tökéletességet szán. De mi az, ami a valódi bőség, azaz a szeretetteljes együttlét, belső gazdagság, spirituális fejlődés és tökéletes egészség útjában áll? Mi magunk vagyunk. A saját, réges-rég idejétmúlt, ítélkező tapasztalatokon nyugvó gondolkodásunk. Ragaszkodásunk a félelmekhez és gondokhoz, előítéletekhez, kétségekhez és az ártalmas tömegtudathoz, amely megakadályoz bennünket abban, hogy tökéletességünket megtapasztaljuk.

Spirit útravaló: Ezt olvasd a nyáron!Ann Gadd: Mit üzen a lábad? – A talp a lélek tükre 

Lábfejünk hűen tükrözi, ha fizikai, érzelmi vagy szellemi szempontból megbillen az egyensúlyunk. Megismerve sajátos szimbolikáját, lelkünk legbenső tájait tárja elénk, hiszen a szemölcstől a bütyökig semmi sem véletlenül jelenik meg lábunkon. A szerző a csakrák és a lábfej fényében vizsgálja meg testünk és lelkünk kapcsolatát. A láb egyes vonásain mutatja be a lehetséges problémákat és betegségeket, melyeket részletes magyarázatokkal és esettanulmányokkal egészít ki. Megtudhatjuk, mire utalnak az egyes lábfejformák, cipők, törött körmök és a lábfej színe. Könyvével olyan eszközt nyújt, amely segít tudatosabbá válni magunkkal és másokkal kapcsolatban, felelősséget vállalni saját gyógyulásunkért, elengedni és megváltoztatni azt, amiről úgy érezzük, hogy idejétmúlttá vált. 

Spirit útravaló: Ezt olvasd a nyáron!Goldie Hawn – Wendy Holden: Hogyan neveljünk boldog gyermeket?

Ma már világszerte használják a MindUp nevű programot, hogy megtanítsák a gyermekeket az elme működésére és az éber tudatosság alkalmazására. A tudatos figyelem azt jelenti, hogy munkába fogjuk az összes érzékünket: megízleljük a falatot a szánkban, odafigyelünk a másikra, új és kíváncsi szemmel nézünk a világra, és megállunk egy pillanatra, hogy értékeljük egy pillangó szépségét. A tudatosság gyakorlással szokássá, életmóddá alakítható. Mindössze pár alapvető lépést kell megtennünk ahhoz, hogy felébredjünk a robotpilóta üzemmódból, és megéljük a jelen pillanatot. A gyakorlat erősíteni fogja a gondolkodó tanulást, valamint új látás- és életmódot kínál. A könyv könnyen követhető lépésekben mutatja meg szülőknek és gyermekeknek egyaránt, hogyan kell az olyan érzésekre koncentrálni, mint a hála, a kedvesség és az optimizmus, amelyek javítják a személyes kapcsolatokat, hogyan lehet az összpontosítást fokozva növelni a teljesítményt és érzelmileg egészséges, boldog életet élni.

Spirit útravaló: Ezt olvasd a nyáron!Doreen Virtue: A szerelem angyalai jóskártya

A szerelem angyalait bárki segítségül hívhatja, mert ezek az angyalok számtalan embernek képesek egyidejűleg segíteni. A szerelem fontos: a szerelemtől fiatalnak, energikusnak és életerősnek érezzük magunkat; a szerelem a játékosságot és az izgalmat vegyíti azzal az érzéssel, hogy szívünk teljesen életre kelt és nyitott; az egyik legnagyszerűbb élmény a világon! „Noha az összes többi jóskártyacsomagom is magában foglalt egy-két olyan lapot, amelyik a kapcsolatokra utalt, mindig is szerettem volna egy teljes paklit ennek a témának szentelni. Íme, elkészült” – mondja Doreen, az angyalkártya megálmodója. 

Spirit útravaló: Ezt olvasd a nyáron!Chia, Mantak: Taoista szerelmi titkok

A szerelem titkos taóját forgatva mind a férj, mind a feleség megtanulhatja, hogyan maradhatnak fiatalosak a szex segítségével, és hogyan változtathatják azt végtelen és izgalmas utazássá, amelynek során energiájuk megosztásának újabb és újabb titkait fedezhetik föl. Ezután már megújult életerővel és könnyű szívvel térhetnek vissza a napi munka robotjához; ha életerőnk teljes, a leghétköznapibb dolgokat is újra érdekesnek találjuk.

Spirit útravaló: Ezt olvasd a nyáron!Dr. Wu Bin Jiang: Dr. Wu-féle fejmasszázs

Dr. Wu Bin Jiang egy könnyen végrehajtható fejmasszázsprogramot mutat be, amely alkalmas lehet a számítógép okozta egészségkárosodás és sok más, a modern társadalmunkban gyorsan szaporodó, stresszel kapcsolatos betegség kezelésére. Kevesebb, mint harminc perc alatt oldhatjuk párunk, barátunk vagy páciensünk fejében felgyűlt stresszt és feszültséget, s közben elősegíthetjük bőre kisimulását, szervei egészségének javulását, általános jó közérzetét. Kiváló a fejfájás megszüntetésére, a váll és nyak feszültségoldására, csökkenti az arc ráncait, élénkíti az energiaáramlást az egész testben, javítja az arcbőr rugalmasságát, természetes lelki elsősegélyként is alkalmazható.

Spirit útravaló: Ezt olvasd a nyáron!Dr. Eben Alexander: A mennyország létezik – Egy idegsebész tapasztalatai a túlvilágról

Dr. Alexander hét napig volt kómában, amikor csodával határos módon visszatért az életbe. A kóma alatt az orvos megjárta a túlvilágot, és találkozott egy angyalszerű lénnyel, aki bevezette a testen túli létezés legapróbb rejtelmeibe. Betegsége előtt képtelen volt természettudományos nézeteit összeegyeztetni az istenhittel, a lélekbe és a túlvilágba vetett hitével. Ébredése óta azon orvosok közé tartozik, akik úgy gondolják, a teljes egészséget csak azáltal lehet elérni, ha tudatosul bennünk: Isten és a lélek létező dolgok…

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top