Ezo

A szerencse áradásának hete

Hétindító ezotériai sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk a hétre, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni nektek. Június negyedik hetének középpontjába a szerencse és a jószerencse kiáradása kerülnek. Hála a Nagy Szerencsebolygó jegyváltásának, a hét második felében mindannyiunk életében szerencsés változások kezdődhetnek.

Az asztrológiában számtalan szerencsét ismerünk: van kis szerencse, nagy szerencse, ölbe hullós szerencse, olyan szerencse, amelyért megdolgozunk, és olyan is, amelyért semmit sem tettünk, meg persze van az elszalasztott szerencse is, amit egyáltalán nem kedvelünk. A héten igencsak sokféle szerencsével ismerkedhetünk meg, ami azonban mindegyikben közös lesz, az az, hogy észre kell vennünk ezeket, és hagynunk kell, hogy hassanak ránk.

A szerencse áradásának hete

 

A Nagy Szerencsebolygó végre jól érzi magát

A Jupiter, a Nagy Szerencsebolygó szerdán hajnalban jegyet vált, és az Ikrek jeléből átlép a Rákba. Az Ikrekben rangvesztett, száműzött bolygó valósággal feléled a szomszédos jegyben. A víz elemű Rákban a Jupiter úgynevezett emelt helyzetbe kerül, ez egy kifejezetten erős pozíció, olyan helyzet, amelyben szerencsével árasztja el a világot. Ez a szerencse mindannyiunkra hatni fog. A leginkább azonban a vizes jegyek (Rák, Skorpió, Halak) örülhetnek, és természetesen a Jupiter uralta Nyilas.

Hogyan hat rád a Jupiter jegyváltása?

Lássuk, az egyes jegyek szülötteire milyen szerencsét áraszt a Jupiter, és mit tehetnek azért, hogy még szerencsésebbekké válhassanak!

Kos: Tanulnod kell a szerencsét! A Jupiter most azt kéri tőled, hogy tanuld meg felismerni és elfogadni a jó dolgokat az életedben, és persze tanulj meg tenni is értük! Egy kis hedonizmus, egy kis önismeret és sok-sok éberség lesz a segítségedre ebben.

Bika: Mit tennél a szerencséért? Milyen változással tudod beengedni az életedbe a pozitív fordulatokat? Ezen kellene egy kicsit elmélkedned, aztán megtenned azt a változtatást, ami elsőre az eszedbe jut. Hidd el, a Jupiternek ennyi is elég ahhoz, hogy gyökeresen megváltoztassa az életedet egy szerencsés fordulattal.

Ikrek: Gondolkodnod kell a szerencséhez. Ez látszólag nem esik nehezedre, de ne felejtsd el, a pozitív gondolatok visznek közelebb a jó dolgokhoz. Minél pozitívabban gondolkodsz, annál több jó dolog történik veled, és annál több szerencsében lesz részed. Egy próbát megér, ugye?

Rák: Egyik pillanatról a másikra kell megtapasztalnod, hogy milyen az, amikor az életed irányítását a szerencsére, a szerencsés fordulatokra és a Jupiterre bízod. Hidd el pozitív változások kezdődnek az életedben, és olyan lehetőségek találnak meg a következő időszakban, amelyekről talán nem is álmodtál.

Oroszlán: Eleinte talán kicsit bosszant, hogy úgy érzed, mindenki szerencsésebb a környezetedben, mint te. Mások találnak pénzt az utcán, mások kapnak jobb munkát, és mások nyernek a lottón. Aztán lassan rájössz, hogy ha összefogsz másokkal, akkor te is kiveheted a részedet a szerencsés fordulatokból.

Szűz: Ne akard irányítani a szerencsét, de tegyél érte valamit. A Szüzeknek azok az életterületei és azok a helyzetei lesznek szerencsések, amelyeket megnyit a Jupiter és a  jószerencse áradása előtt. Most az a fontos, hogy tudatosan nyílj meg a pozitív gondolatok és meglepő fordulatok előtt.

Mérleg: A Jupiter jegyváltása arra ösztönzi a Mérlegeket, hogy megtanulják felismerni a szerencséjüket, és megtanulják máshogy értékelni az élet fordulatait. Lehet, hogy az, ami első látásra balszerencse, néhány napon belül a legnagyobb szerencsévé lép elő.

Skorpió: Szinte tenned sem kell a szerencsédért. Egyszerűen csak el kell engedned a jól bejáratott dolgaidat, el kell engedned a jól megszokott kapaszkodóidat. Ha kilépsz a komfortzónádból, azonnal a szerencse áramlásába érkezel, ami messzire repíthet.

Nyilas: Állj félre a szerencséd útjából! Most könnyedén szembesülhetsz azzal, hogy valójában sokkal szerencsésebb lennél, ha nem rontanál el lépten-nyomon valamit. A Jupiter most azt tanítja saját jegyének, hogy hogyan fogadja el a szerencsét anélkül, hogy ő maga összetörné azt.

Bak: Úgy érzed, mintha minden szerencsés fordulat szöges ellentétben állna a sorsoddal. Ez az érzés enyhülni fog a héten, a hét végére pedig megtanulhatod, hogy a feszültségek elsimítása igencsak fokozza a szerencsédet. Most ne menj szembe a szerencséddel, és ne akard bebizonyítani, hogy minden helyzetet te irányítasz!

Vízöntő: Ne ítélj elsőre! Most túl könnyű lenne azt mondani valamire, hogy ilyen vagy olyan, de valójában mindenben lesz egy kis szerencse és egy kis balszerencse is. A kérdés csak az, hogy észreveszed-e, minden balszerencséből lehet szerencse, ha lehetőségként tekintesz rá! A Jupiter most szerencsés lezárásokkal segíti az utadat!

Halak: Az életed minden területe szerencsésnek bizonyulhat a következő időszakban. A legfontosabb, hogy elfogadd az öledbe hulló lehetőségeket, és megértsd azt, hogy a jövőnek nem kell a múltból következnie. Most néhány szerencsés fordulat átalakíthatja az életed azon részeit, amelyekkel nem vagy elégedett.

A hét gondolata: „Az embernek van keze; amin ha úgy tartja a kedve, akár állhat is. Ez a mi kiváltságunk. A halandó testnek ez az egyik örömforrása, és Istennek ezért van szüksége ránk. Mert az Örökkévaló szereti a kezünkön keresztül érezni a dolgokat.” – Elizabeth Gilbert

A hét fényszögei

A szerda lesz a hét fordulópontja, egy olyan nap, amikor számtalan égi esemény történik velünk. Mint láttuk, ekkor vált jegyet a Jupiter, de ekkor válik egzakttá a Nap és a Szaturnusz, valamint a Nap és a Neptunusz trigonja is. Emellett a Merkúr aznap retrográd, azaz hátráló mozgásba vált az előre haladásból. Ezekről az égi jelenségekről és az egyes napok energiájáról heti asztrovideónkban hallhattok.

Az Ikrek önállósodnak, a Nyilasok másoknak segítenek – heti asztrológiai tendenciák

A Kosok energiája egy kicsit csendesül, szelídül. Ők ezen a héten a csendet és a békességet mindennél többre tartják. A Bikák új kalandokat és új önkifejezési formákat keresnek maguknak, mert úgy érzik, a régi kommunikációs módszerek gúzsba kötik őket. Az Ikrek a barátság erejét tapasztalhatják meg ismét, és arra is rájöhetnek, hogy nincs szükségük támogatásra, mert egyedül is helytállnak az életben. A Rákok végre szétterjesztik a szárnyaikat, és megmutatják a világnak (no meg önmaguknak), hogy milyen sokra vihetik. Az Oroszlánok a sült galambra várnak, de minden más ételnek is nagyon örülnek, a lényeg, hogy a lehető legkevesebb munkával érjék el a lehető legtöbbet. A Szüzek viszont az aprólékos munka hívei, és a héten sok mindent bepótolhatnak, ami eddig elkerülte a figyelmüket.

A Mérlegek nem akarnak tovább szédíteni senkit, és azt sem tűrik, ha nekik próbál valaki kamuzni. Az igazságra lesz a jegy szülötteinek a legnagyobb szükségük a héten. A Skorpiók azon méláznak el, hogy hogyan szerezhetnék vissza a fiatalságukat vagy a fiatalkori hobbijaikat, esetleg a korábbi eredményeiket. A hét második felében erre a kérdésre is meglesz a válasz. A Nyilasok most könnyen kerülhetnek a kerítőnő szerepébe: olyan ismerőseidet boronálhatod össze, akik tökéletesen illenek egymáshoz. Talán barátságnak indul a dolog, de hamar elmélyülhet, és még szerelemmé is válhat. A Bakok keményen kiállnak az elveik mellett, és ezzel sokat segítenek valakinek, aki képtelen érvényesíteni a saját érdekeit. Érdemes a védőszárnyaik alá venniük másokat. A Vízöntők az unalom és a teljes elhavazottság között ingadoznak: az egyik pillanatban még annyi a dolguk, hogy rá sem győznek, a másikban pedig azt veszik észre, hogy máris lazíthatnak és tétlenkedhetnek. A Halak a kapcsolatokról alkotott fogalmaikat bővíthetik: a barátság és a szerelem mellé ezeknek jó néhány variációja is beléphet az életükbe, és az sem lenne meglepő, ha egy szeretői viszonyra kapnának ajánlatot a jegy szülöttei.

A szerencse áradásának heteA hét könyve

Dan Millman: A békés harcos szent utazása
Ez a mű Dan Millman korábbi könyvének, A békés harcos útjának folytatása, de a legtöbb folytatástól eltérően nem ott kezdődik, ahol az előző történet véget ér. Négy évvel a Szókratésztől kapott képzés után Dan Millman – a tanultak dacára – szembesül kudarcaival, és csalódásai egyre gyarapodnak. Egész világa romokban hever, képtelen áthidalni a tudás és a cselekvés közötti látszólagos szakadékot. Dan világ körüli keresésre indul, hogy újra meglelje céljait. Felkutat a hawaii őserdőben egy sámánasszonyt, akit Szókratész korábban gyakran emlegetett. Chia Mama lesz a kapu Millman minden reménységéhez és félelméhez – és csak ő készítheti fel mindarra, ami következik.

A hét Facebook-oldala

Esther és Jerry Hicks
Azt is mondhatnánk, Abraham oldala ez, hiszen Esther Hicks rendszeresen posztol idézeteket az általa közvetített szellemi tanítótól. Az oldal követését azoknak ajánljuk, akik a „Kérd és megadatik univerzumában” szeretnének elmerülni, és olyan világot teremtenének maguknak, amelyben minden elérhető számukra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top