Ezo

Heti holdnaptár augusztus 5-től

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlott elkerülni...

HÉTFŐ, augusztus 5.: Pihenőnap. Az újhold előtti napon javasolt fogyókúrázni, és szaunázással vagy inhalálással méregteleníteni, ellenben nem javasolt fodrászhoz menni. A Rák Hold 18:58-ig kedvez a nagymosásnak. A kertben időzítsük mára a levélkártevők elleni védekezést, a fűnyírást és a fűszernövények ültetését!

Heti holdnaptár augusztus 5-től

KEDD, augusztus 6.: Pihenőnap. Újhold napján a leghatékonyabb a böjt, a fogyókúra és a meditáció. Tanácsos ma hajat vágatni, mert gyorsan megújul a haj. A most sütött kenyér minden korábbinál finomabb. A kertben az újhold segít a fák, bokrok ültetésében. (Az újholdról lejjebb részletesen.)

SZERDA, augusztus 7.: Aktív nap. Ha ma vágatunk hajat, akkor hajunk gyorsan regenerálódik és dúsabb lesz, mint hajvágás előtt. Javasolt ma kenyeret sütni. Amennyiben kitesszük az ágyneműt a napra és átszellőztetjük, sokat javíthatunk az alvás minőségén. A kerti munkák közül most aktuális: a sövénynyírás, a metszés, a csíráztatás, illetve a fák, bokrok ültetése.

CSÜTÖRTÖK, augusztus 8.: Aktív nap. Kényeztessük a mai napon magunkat bőrápolással, pakolásokkal! Vágathatunk, festethetünk hajat. A kertben most érdemes csíráztatni, mulccsal takarni, sziklakertet gondozni és tövet osztani, szaporítani. Ezeknek kedvez a növő Hold.

PÉNTEK, augusztus 9.: Aktív nap. Ez a nap is alkalmas szépségápolásra. Ma tanácsos hajat vágatni, festetni, daueroltatni, bőrt ápolni, pakolásokkal táplálni a bőrt. A növő Hold segít a legtöbb tápanyagot bejuttatni a bőrbe, hajba. Jól tesszük, ha most ültetünk fát, bokrot, csíráztatunk, mulccsal takarunk, és gondozzuk a sziklakertet.

SZOMBAT, augusztus 10: Aktív nap. A mai nap is jó szépségápolásra: hajvágásra, bőrápolásra, bőrtáplálásra. A Szűz Hold segít, ha most készítünk költségvetést. A kerti munkák közül időzítsük mára a virágültetést, a tőosztást, a szaporítást és a sziklakertgondozást! A növő Hold a növekedést támogatja.

VASÁRNAP, augusztus 11.: Aktív nap. A ma sütött kenyér rendkívül finom lesz. A Mérleg Hold a szépséggel kapcsolatos, ezért ma csinosítsuk az otthonunkat! És mivel a Mérleg levegős jel, szellőztessük át az egész lakást! A kertben ültessünk virágot! Éljük ki kreativitásunkat, és alkossunk valami igazán szépet!

BÜSZKE ÚJHOLD

„Mire lehetek büszke?” – ez az augusztus 6-ai újhold napjának aktuális kérdése. Az Oroszlán jelében együtt álló Nap és Hold új megvilágításba helyezi mindazt, amire büszkék lehetünk. A büszkeség jó, ha motivál, inspirál, és új erőt ad. Erre ma alkalmunk nyílik. Persze csak akkor, ha nyitottak vagyunk.
Az Oroszlán jel szimbolizálja a büszkeség mellett az öntudatot, a hozzáértést, a kompetenciát, a nagyvonalúságot és az igényességet. A mai napon ezek az értékek új értelmet kapnak. Emellett fontosabbá válhat, hogy figyeljenek ránk, hiszen az Oroszlán ugyanolyan középponti szerepre vágyik, mint a naprendszerünkben a Nap. Újholdkor elengedhetetlen, hogy mindennek teret engedjünk, így akár meglepő sikerekben lehet részünk.

Az Oroszlánok ma, a születésnapjuk környékén álljanak meg egy pillanatra, és találják ki, hogy miben szeretnének megújulni! Az újhold segítséget nyújt a külső-belső megújulásban. Az Oroszlánok egész évben most érezhetik a legintenzívebben, hogy az újhold milyen jótékony, de rajtuk kívül a Kosok és a Nyilasok is élvezhetik áldásos hatását. Ez az újhold kedden késő éjjel lesz, de az egész napra ki fog hatni. Sőt a szerdai napon is érezhetjük a megújulás vágyát. A környezetünkben is azt tapasztalhatjuk, hogy sok új helyzet, megoldás és megközelítés bukkan fel. Ezekből mindenki profitálhat, aki nyitott az újra, és nem fél olyan dolgoktól, amelyekkel még nem találkozott.

Az Oroszlán az életöröm jelölője is. Itt a nyár, élvezzük ki minden örömét! A vízben, a vízparton mindenkiből gyermek lesz, és ez így van jól. A mai napon ne fogjuk vissza magunkat! Viccelődjünk, játsszunk és nevessünk sokat! Ezek a legjobb „gyógyszerek” a legtöbb „felnőttbetegségre”, mint például a stresszre, aggodalmaskodásra vagy a gondok miatti fejfájásra. Szóval ha teret engedünk gyermeki, felhőtlen énünknek, sokkal vidámabb lesz minden…

Heti holdnaptár augusztus 5-től

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top