Ezo

Az érzelmi szabadság hete

Augusztus második hetében a szerelem, a szeretet, a harmónia és az érzelmeink felszabadulása kerül az előtérbe. Egy kicsit olyan, mintha ezúttal a mese végénél nyílna ki a mesekönyv, és ott kezdődne a hetünk, hogy "…és boldogan éltek…".

Mint azt a heti asztrológiai videóban is elmeséltem, a Vénusz péntek délután hazatér, belép a Mérleg jegyébe, ahol teljes királynői pompájában ő uralkodik. Ennek hatására a következő nagyjából egy hónap alatt sokkal szerelmesebbek leszünk. De mivel ebben a cikksorozatban az asztrológiai sztereotípiák ellen is szeretnénk harcolni, ezért ebben a cikkben többé egy szót sem ejtünk a szerelemről, hanem a Mérlegben járó Vénusz egyéb pozitív hatásaival fogunk foglalkozni. Akit a szerelem érdekel, az kattintson az asztrovideónkra!

Az érzelmi szabadság hete


Otthon, édes otthon

Arról már többször beszéltünk, hogy minden bolygónak megvannak a saját jegyei, s ezekben uralkodnak. Itt érzik a legjobban magukat, hiszen teljhatalmuk van, csak az történik velük, amit ők akarnak, ami nekik is jó. A Vénusznak két jegy is jutott: a Bika és a Mérleg. Ez utóbbiban a Vénusz érzelmi, harmonikus, társas oldala erősödik fel. Amíg a Vénusz a saját otthonában jár, addig a mi érzelmeink és társas kapcsolataink is sokkal harmonikusabbak. A Vénusz most azon dolgozik, hogy mindazt az érzelmi ingadozást, amit eddig okozott – a különböző jegyek hatására, amiken átutazott –, helyrehozza, kiegyenlítse, meggyógyítsa.

Rózsaszín máz és önzés

A Mérlegbe lépő Vénusz energiája egy igen intenzív, szeretetteljes, harmonikus energiaáramlásként érzékelhető. Kicsit úgy képzelhetjük el, mintha a hét közepén egy nagy adag mézes-rózsavizes negédes szeretetsziruppal öntenék le a Földet a csillagok. Ezek szerint hirtelen mindenki felveszi a rózsaszín szemüveget, boldog és szeretetteli lesz? Természetesen nem. Ezt a hatást még rengeteg más asztrológiai hatás árnyalja, és hiába erős a szeretet és harmónia iránti késztetés bennünk, ha a vevőkészülékünk nem erre van hangolva. A Mérlegbe lépő Vénusz segít nekünk kiismerni a környezetünkben lévők valódi arcát, valódi motivációit. Azaz aki látszólag egóból éli az életét, és látszólag csak önmagáról szólnak a hétköznapjai, az most könnyedén pálforduláson mehet át, és legalább egy – számára is – fontos kérdésben hoz szeretetalapú döntést. Aki azonban valóban egoista, és sikeresen elfojtja a szíve szavát, az a vénuszi energiákra durva és önző kitörésekkel reagálhat. Ezért sajnos az nem garantálható, hogy a következő időszakban is csak a harmóniával találkozhatunk. Az azonban biztos, hogy sokkal több kedvességet, figyelmességet, szeretetet és harmóniát kapunk, akár idegenektől is.

Milyen pozitív változásokra számíthatunk a héten?

– Érzelmi korlátaink feloldódnak, érzelmeink áradóak lesznek (igen, a negatívak is).
– Könnyebben megleljük a harmóniát magunkban, a szépséget pedig másokban.
– Mindenféle társas kapcsolatunkban javulás várható.
– A munkatársakkal, üzletfelekkel, ügyfelekkel könnyebb kommunikálni, a kompromisszumok pedig maguktól értetődőnek tűnhetnek.
– Könnyebben kommunikálunk a hivatalokkal, és javul a személyes kapcsolatunk a bürokratikus intézményekkel is. Most érdemes a számlaügyeket, mindenféle papírokhoz és hivatalos ügyekhez kapcsolódó feladatokat elintéznünk.
– Művészi hajlamaink erősödnek és a felszínre törhetnek. Több firka keletkezik az unalmas értekezleteken, de érdemes lenne tudatosan is alkotni: rajzolj, fess, készíts kerámiát, köss, horgolj, vagy végezz bármilyen más művészi alkotótevékenységet!

A hét gondolata: „A szeretet annak a megélése, hogy valami igencsak fontos az ember lelki egyensúlya, kielégülése, önértékelése, biztonsága szempontjából. A félelem pedig abból a felismerésből fakad, hogy a fontos kapcsolat nem abszolút, hanem bizonyos feltételek betartásához kötött, tehát adott esetben elveszíthető.” – Popper Péter

A hét fényszöge: Merkúr–Uránusz trigon

A kreativitásunkat nemcsak a Mérleg Vénusz támogatja, de a csütörtök reggeli Merkúr–Uránusz trigon is. Ebben az erős pozitív fényszögben a Merkúr önmaga felsőbb oktávjával kerül kapcsolatba. Azaz az Uránusz nagyon hasonló energiákat hordoz, mint a Merkúr, csak éppen sokkal finomabb, modernebb és természetesen intenzívebb változatban. Ez a fényszög a végletekig fokozhatja a kreativitásunkat, erősíti az intuíciónkat, és már-már látomásszerűen erős megérzéseket biztosít számunkra. Ezen héten mindenképp figyeljük a váratlan, minden előzmény nélküli jó ötleteinket. Érdemes ezeket feljegyezni, és később megvalósítani.

Nyugalom szállja meg a Bikákat, segítséget kapnak a Vízöntők – heti asztrológiai tendenciák

A Kosok enyhe feszültséggel vesznek tudomásul egy változást az életükben. Talán úgy érzik, hogy valaki kihúzta a lábuk alól a talajt, de ez a helyzet messzemenő túldramatizálása. A Bikák megnyugszanak, el tudják engedni a régóta bennük bujkáló feszültséget, és végre ki tudnak mondani néhány nagyon fontos szót, ami eddig a bögyüket nyomta. Az Ikrek figyeljenek az álmaikra a héten! Szó szerint az éjszakai álmok értelmezésével juthatnak közelebb a boldogságukhoz. A Rákok most egy nagy lépést tehetnek hátrafelé. Épp ezért érdemes megfontolniuk minden döntést, és megvizsgálni, hogy valóban jó irányba tartanak-e. Az Oroszlánok nemtetszésüknek adhatnak hangot, de ezzel igencsak megijesztik a környezetüket. Most érdemes a határozottságból visszavenni, és több lágysággal kommunikálni ugyanazt a tartalmat. A Szüzek válaszút elé kerülhetnek: a fejükre vagy a szívükre hallgassanak-e inkább? A fejed a precizitás irányába terelne, a szíved azonban több lazaságra vágyik.

Az érzelmi szabadság heteA Mérlegek a hét nagy nyertesei közé kerülhetnek. Ők úgy érzik, hogy hirtelen mindenki megérti a mondandójukat, és pontosan az történik, amit szeretnének. A Skorpiók egy kicsit berzenkednek valamitől, amit meg kell tenniük. Nekik nagyobb bátorságra és elszántságra lenne szükségük a héten. A Nyilasok végre szabadságra mennek – legalábbis lélekben. Mindegy, hogy most nyaralnak-e, de most teljesen kikapcsolnak, és a kötelező feladataikat a robotpilóta irányítja majd. A Bakok a kemény munka mellett teszik le a voksukat, különösen azért, mert végre van látszata annak, amit már hetek óta csinálnak. A Vízöntők kettős érzelmeket élhetnek meg: egyfelől csalódnak néhány emberben, másfelől pedig megtapasztalják a segítő összefogás erejét. A jegy szülöttei nyugodtan megengedhetik maguknak ezt az ambivalenciát. A Halak olyan helyzeteket teremtenek maguknak, amelyben sorra bizonyíthatják a rátermettségüket és ügyességüket. Persze akkor lennének igazán ügyesek, ha ezeket a helyzeteket meg sem teremtenék.

A hét könyve

Doreen Virtue: Az angyalterápia kézikönyve

Doreen Virtue ebben a kötetben gyűjtötte egybe a legáttekinthetőbben mindazt a tudást, amit az angyalokkal való több évtizednyi közös munka alatt felhalmozott. Az angyalterápia kézikönyve gyakorlati útmutató mindazoknak, akik együtt szeretnének dolgozni az angyalbirodalommal, és meg szeretnék tudni, milyen ügyekben melyik angyalok az illetékesek. A kötet alapvető segítséget nyújt kezdőknek és haladóknak abban, hogy beengedjék az angyali segítséget az életükbe, és az angyalok szeretetteli energiájával meggyógyítsák önmaguk vagy családjuk problémáit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top