Ezo

A sikeres építkezés hete

Hétindító ezotériai sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk a hétre, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni nektek. Augusztus utolsó hetében rengeteg fényszög követi egymást az égen, melyeknek köszönhetően fejkapkodós, eseménydús napok elébe nézünk. Ez az időszak rengeteg lehetőséget kínál nekünk, érdemes megragadni ezeket!

Ha sok fényszög van az égen, eseménydús időszak elé nézünk. Pontosabban lehetőségdúsak az ilyen időszakok, hiszen minden fényszög pontosan annyit ér, amennyit megvalósítunk belőle. Az, hogy ezen a héten mennyi eseményre tudod beváltani a fényszögeket, csak rajtad múlik. Hétindító ezotériai cikkünk ezúttal is térképet ad a kezedbe, amely segít a lehető legtöbbet kihozni a hétből.

A sikeres építkezés hete

Sikerek, lehetőségek – és ami megkülönbözteti őket

A heti fényszögrengetegben három Nap-fényszöget és öt Merkúr-fényszöget találunk, ez is mutatja, milyen fontos lesz a héten a gondolkodás, a tanulás és a cselekvés. Ez tulajdonképpen nem más, mint a fényszögek nyújtotta lehetőségek megvalósítási receptje: gondolkodj, ha szükséges, tanulj, majd cselekedj. Egyik lépés sem kihagyható. Ha csak cselekszel, annak gyakran butaság a vége. Ha csak gondolkodsz, ugyanúgy nem jutsz egyről a kettőre, mintha csak tanulnál. Az előrelépéshez cselekedni is kell. Ahhoz, hogy a fényszögek nyújtotta lehetőségből esemény legyen, cselekedned kell, mert a csillagok ezt az egyet nem tudják megtenni helyetted. Rengeteg lehetőséget mutatnak, felhívják a figyelmedet a veszélyekre is, de cselekedni nem tudnak helyettünk, és a buktatókat sem kerülhetik ki helyettünk.

Mindenkivel máshogy beszélünk a héten

Lássuk a heti fényszögeink közül a Merkúr és Nap fényszögeit, amelyek kijelölik azokat a téglákat, amikből sikereket építhetünk a héten. A Merkúr többek között kommunikáció, a tudás és tanulás, valamint a közlekedés bolygója. Ezen a héten a kommunikáció bolygója szemben áll a Neptunusszal, trigont kap a Plútótól és szextilbe kerül a Szaturnusszal, a felszálló holdcsomóponttal és a Jupiterrel. Ezek a fényszögek a kommunikációnkat, a viselkedésünket befolyásolják. Aki kicsit is jártas az asztrológiában (vagy rendszeresen követi a hétindító ezotériai rovatot), láthatja, hogy a Merkúr olyan bolygókkal kerül kölcsönhatásba, amelyek egymásnak ellentétes dolgokra késztetik. A Neptunusz például az érzelmekről szeret beszélni, de ha érdekei úgy kívánják, füllent és káoszt idéz elő. A Jupiter ezzel szemben precízen ragaszkodik az igazsághoz, szerencsével old meg mindent, és a legszívesebben szétárasztaná mindenét a világba. A Szaturnusz viszont pont ellenkezőleg gondolkodik: korlátozó hatású, a kemény munkában hisz, a szerencse teljesen hidegen hagyja, és csak a legszükségesebb kommunikációra szorítkozik. A Plútó megint másik véglet: ő felrobbantja a korlátokat, elsöpri a régit, hogy azonnal adjon a helyébe egy újabbat. A felszálló holdcsomópont pedig egy nagy adag karmikus hatással önti le mindezt.

Ezeket a hatásokat mind egyszerre fogjuk érezni, de akkor milyen is lesz a kommunikációnk a héten? Változatos, természetesen. Figyeld meg: mindenkivel máshogyan kommunikálsz. Lesz, akivel a neptunuszi hatás érvényesül, neki bizony ködösíteni fogsz. Lesz, akivel jupiteri módon kommunikálsz, mindent kikotyogsz neki, és önzetlenül segítesz. Másokkal olyan leszel, mint a Plútó: azonnal leszúrod őket, ha szerinted nem jól csinálnak valamit. A szaturnuszi hatás pedig az elvekhez való hihetetlen ragaszkodásodban jelenhet meg.

A siker titka: a boldogság

Már többször beszéltünk a hétindító ezotériai cikkekben az asztrológia mély, ősi bölcsességéről, arról, hogy milyen sok receptet kaphatunk az élethez azáltal, ha egy picit elgondolkodunk azon, miért ugyanaz a bolygó jelképez látszólag egymástól független (olykor egymásnak ellentmondó) dolgokat. Erre a hétre is hoztam egy ilyen elgondolkodtató analógiát: Gondolkodtál már azon, miért analóg a Nap a sikerekkel, a szerelemmel és a szívünkkel?

Mielőtt folytatnánk ezt a gondolatsort, lássuk a heti napfényszögeket! A Nap szemben áll a Neptunusszal, szextilt küld a Szaturnusznak és trigont a Plútónak. Ezekről a bolygókról feljebb már beszéltünk, lássuk most, hogy a három Nap-fényszögünk hogyan segít sikeres hetet építeni, és mi közük a szívünkhöz?

Ezen a héten akkor leszünk sikeresek, ha a szívünkre hallgatunk, ha szívből hozzuk meg a döntéseket. Ez egyébként is így van, erre utal a Nap-siker-szív analógia. De a heti fényszögek még sok minden mást is elárulnak: Érdemes a legmélyebb, magunk elől is titkolt érzéseinkre, megérzéseinkre hallgatnunk a neptunuszi hatás miatt. Most bátran le kellene bontanunk a magunknak állított, főleg érzelmi korlátokat (Szaturnusz és Plútó). Érdemes kihasználnunk, hogy kitartóbbak vagyunk, jobban koncentrálunk és nagyobb a teherbírásunk a Szaturnusz és a  Nap pozitív fényszögkapcsolata miatt. A Plútó és a Nap kapcsolata pedig energiával, önbizalommal és vonzó kisugárzással ruház fel bennünket. Összefoglalva: A siker titka a héten, hogy a szívünkre hallgassunk, és merjük képviselni a szívünk vágyait. A kitartásunkat és az energiánkat fordítsuk a javunkra és most olyasmit csináljunk, ami boldoggá tesz bennünket. Hiszen a boldogság az az iránytű, ami az életfeladatunk felé tartó utat jelöli ki a számunkra.

A hét gondolata: „Minden szeretetteli gondolat igaz. Minden más egy szeretetet kérő segélykiáltás – függetlenül attól, hogy milyen formát ölt.” – A Course in Miracles

Pihenhetnének a Kosok, csodákat tapasztalnak meg a Halak – heti asztrológiai tendenciák

Végre lazíthatnak a Kosok, vagy legalábbis lazíthatnának. Kérdés, hogy tudnak-e lazítani. A Bikák a komoly munkában és a komolyságban hisznek a héten, pedig nem kellene túl komolynak lenniük. Az Ikrek nagy felfedezéseket tehet, amiket érdemes felhasználnia is ezen a héten! A Rákok egy picit elbizonytalanodnak, érdemes a Mérlegektől és a Bikáktól tanácsot kérniük. Az Oroszlánok most mindent túlzásba vihetnek, pedig egy kis mértéktartás sikeresebbé tenné őket. A Szüzek könnyen meghoznak egy nehéz döntést, amit azután érdemes mindenkinek elmondaniuk.

A Mérlegek meglepődnek azon, hogy milyen könnyen mennek a dolgok. Különösen azok, amikkel eddig gondban voltak. A Skorpiók most megtudhatnak valamit, ami miatt megváltoztathatják egyik tervüket. A Nyilasok végre tudnak koncentrálni az igazán fontos emberekre és a szerelemre. A Bakok a tiszta kommunikációban hisznek, de lehet, hogy ezen a héten nem mindenki őszinte velük. A Vízöntők végre túllépnek egy régi ügyön és végre bezsebelnek egy fontos dicséretet. A Halak egyik pillanatról a másikra válnak energikussá és hatékonnyá: ezen a héten csodákat tehetnek a jegy szülöttei.

A hét könyve

A sikeres építkezés heteByron Katie: Szükségem van a szeretetedre – vagy mégsem?

Itt az ideje, hogy megkérdőjelezzünk mindent, amit életünk során a szeretetről és az elfogadásról tanultunk. Byron Katie a tőle megszokott humorral és egyszerűséggel segít gyorsan felismernünk, mennyire hamisak a közkézen forgó nézetek, beleértve a mítoszt is, amely a szeretetet szükségletként állítja be.

A könyvben vázolt módszer segítségével Byron Katie megmutatja, hogy ha meglazítjuk és kibogozzuk a csomókat, amelyek a mindannyiunkat gúzsba kötő, szeretetért, elfogadásért és elismerésért folytatott küzdelem hálóját tartják, eljuthatunk az igazi szeretethez, és kezünkbe vehetjük saját boldogságunkat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top