Ezo

A szerelem kezdetének hete

Szeptember negyedik hetében kezdődik a szerelem hava: a Nap már 22-én éjszaka belépett a Mérlegbe, hogy nagyjából egy hónapig onnan ragyogjon le ránk, szerelmes, szeretetteli, kommunikatív, barátságos alapenergiákkal támogatva bennünket.

Ha nem találtuk volna ki azt a címformát a hétindító ezotériai rovatnak, hogy a „valami” hete, akkor a legszívesebben ezt a címet adtam volna ennek az írásnak: „Szerelemre ítélve”. Hogy miért szerelemre, azt már a bevezetőből tudod. Hogy miért ítélve? Azt is elárulom mindjárt.

A szerelem kezdetének heteHonnan tudom, milyen lesz a heted?

Egyre többen kérdezitek tőlem a különböző rendezvényeken személyesen és levélben is, hogy honnan tudom, milyen lesz a hét, vagy mi történik – általánosságban – aznap. Nos nagyon egyszerű: asztrológusként nincs más dolgom, mint olvasni a csillagokban. Megnézni, mikor melyik égitest hol jár, elemezni és felismerni ezek hatásait, az égi események összefüggéseit. Olyan ez, mint egy titkosírás. Képzeld el, hogy egy hatalmas, ránk boruló képernyőre – az égboltra – a jóisten folyamatosan kiírja, milyen energiák vannak jelen a környezetünkben. Nekem nincs más dolgom, mint felnézni erre a képernyőre, és olvasni belőle. Ha most felnézek, akkor bizony egyetlenegy szót látok, egyetlenegy üzenetet: SZERELEM!

Mindenki szerelmet akar

Igen, tudom, hogy most azt hiszed: minden ember szerelmet akar. Valóban. De abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy most a bolygók és csillagok is szerelmet akarnak. Igaz, ők nem önző módon önmaguknak, hanem nekünk, embereknek.

A Nap, mint már említettem, vasárnap éjjel, az előző hét utolsó perceiben belépett a Mérleg jegyébe, és ott is marad október 23-áig. Azaz egy hónap szerelem vár ránk, hiszen a Mérleg jegye analóg a házassággal, a párkapcsolattal. Ha a Mérlegben járó Nap tiszta, lecsupaszított energiáját nézzük, megfosztva a többi asztrológiai hatástól, akkor az konkrétan a boldog szerelmes párkapcsolattal, a boldog, örök szerelemből szövődött házassággal analóg. Ebbe az energiába a boldogságot, az öröklétet és a szerelem tüzét is a Nap hozza el.

Csütörtökön a Vénusz segítő trigont kap a Jupitertől, emiatt a kapcsolataink fejlődésnek indulnak, szerencsés fordulatok segítik elő a szinglik ismerkedését (és persze a szerelmespárok boldogságát is).
Szombaton létrejön egy tanító fényszög a Vénusz és a Mars között. Lehet, hogy ez elsőre nem hangzik jól. Mégis szükségesnek és kívánatosnak nevezhetjük, hogy egy ennyire szerelmes időszakban a női és a férfi energiák kapcsolódjanak. Az a fényszög most a párkapcsolati tanulásunkat, fejlődésünket segíti, és egy kis izgalmat, szenvedélyt, tüzet visz a viszonyainkba.

Az ítélet: szerelem

Miért leszünk szerelemre „ítélve”? Egyre többen vannak, akik nehezen tudnak megbízni másokban, akik azt gondolják: „Már annyian átvertek, ő is át fog verni.” Vagy ezt: „Minden férfi megbízhatatlan.” Esetleg: „Minden nő a pénzes pasikra hajt.” Naponta találkozom hasonló mondatokkal, de ezek sajnos nem tudatos mondatok. Beszélgetés közben – gyakran nem is párkapcsolati témákban – csúsznak ki az emberek száján. Ezek a negatív önmegerősítések azok, amik miatt félünk a szerelemtől. A csillagok most azt mondják: igenis lehetsz és leszel is szerelmes, lehet és lesz is párkapcsolatod. Ha félsz tőle – a negatív önmegerősítéseid miatt –, talán elodázhatod az ítélet végrehajtását. De nem hiúsíthatod meg.

Mit tegyek, ha tényleg szeretném a szerelmet?

Akkor itt az ideje a szerelmi gondolatokkal kapcsolatos gondolat-nagytakarításnak. Figyeld meg egy napig, és írd fel egy cetlire, hogy mit gondolsz, ha párokat látsz az utcán, a tévében, bárhol. Mit gondolsz, ha valaki egy házasságról mesél neked? Könnyen lehet ezekben a helyzetekben ez az első gondolatod: „Úgyis elválnak!” Vagy: „Ők sem szeretik egymást!” Esetleg: „Biztos hazudnak és megcsalják egymást!” Először azonosítsd be ezeket a gonoszdi belső meggyőződéseket, majd szisztematikusan irtsd ki őket. Figyelj oda, hogy minden ilyen gondolatot kapj el, és miután kigondoltad, helyesbíts: „Miért ne lehetnének boldogok?!” „Biztosan szeretik egymást.” „Megnyugtató, hogy nekik sikerült.” „Ők tényleg szerelmesek.”

A szerelem kezdetének hete

Második lépésként a gondolatok cseréje mellett használd a szerelemmantrákat. Egy régi asztrológiablogomba egyszer összegyűjtöttem már nektek a hét legjobb szerelemmantrát. Íme, ezek azok, amelyek a visszajelzések szerint sokaknál működtek, működnek.

A 7 legjobb szerelemmantra
1. Szeretem magam. Szívből, igazán szeretem magam.
2. Örömteli, boldog kapcsolatban élek azzal az emberrel, aki igazán szeret engem.
3. Szerelmet és romantikát vonzok az életembe.
4. Hálás vagyok az életemben jelen lévő szeretetért.
5. Szeretetet sugárzok magam köré.
6. Örömömet lelem a szeretetben, örömömet lelem a szerelemben.
7. Megérdemlem a szerelmet, a romantikát és a boldogságot.

A hét gondolata: „Hogyan válaszoltál, illetve hogyan válaszolsz arra a kérdésre, hogy: »Mi leszel, ha nagy leszel?« Ez a válasz valódi nyomravezető jelet nyújthat neked az életfeladatoddal kapcsolatban.” – Doreen Virtue  


Megnyugszanak az Oroszlánok, tanácsokat osztanak a Skorpiók – heti asztrológiai tendenciák

Lebegnek a Kosok egész héten. Egy különös, boldog ködben töltöd a napokat, ami a hétvégére kezd csak el feloszlani a szemedről. A Bikák sem a régi formájukat hozzák. Azt láthatod, hogy amiben eddig rossz voltál, mostantól jó vagy. Sőt! A legjobb. Az Ikrek szívesen kiállnának másokért, de ezeket a harcokat ők nem küzdhetik meg a barátaik helyett, csak a partvonalról szurkolhatnak. A Rákok bizonyítani akarnak. Bizonyítani a főnöküknek, a szerelmüknek, a gyerekeiknek, a családjuknak. Ha görcsös vagy, nem fog menni a bizonyítás. Az Oroszlánok megnyugszanak, és a legzavarosabb helyzetben is harmóniát és békét lelnek. Érdemes másoknak is adniuk ezekből. A Szüzek könnyű döntések elé kerülnek, hiszen most pontosan látják, kinek van igazuk, és nem lesz nehéz képviselniük azt az álláspontot.

A szerelem kezdetének heteA Mérlegek nemrég még azt érezték, hogy elfelejtkeznek róluk. Most pedig már minden szempár rájuk szegeződik és mindenki rájuk figyel. A Skorpiók könnyen adnak jó tanácsot és könnyen kapnak rosszat. Most érdemes lenne megfogadniuk a saját tanácsaikat, amiket másoknak mondanak. A Nyilasok arról álmodnak, hogy a szerelem kiteljesedik az életükbe. És bizony, ez az érzés könnyedén ki is teljesedhet a hétköznapjaikban. A Bakok életében is fontos lesz a szerelem, a szeretet és a változás. Most javulásra számíthatnak a magánéletükben. A Vízöntőknek sikerül stabilizálniuk valamit, ami eddig maga alá akarta temetni őket. Ezt könnyen ünnepelhetik meg a szerelmükkel. A Halaknak minden sikerülhet: minden céljukat elérhetik, főleg a párkapcsolati és magánéleti céljaikat.

A hét könyve

Richard Bach: A sirály

Ne higgy a szemednek! Amit azzal látsz, csupa korlát. Az értelmeddel nézz, ébredj rá, amit úgyis tudsz már, és meglátod, hogyan kell repülni. A nagy sikerű Illúziók és Hipnózis című kötetek szerzője, Richard Bach számtalan művet alkotott már, de neve leginkább mégis egy nem mindennapi sirályéval, Jonathanéval forrt össze.

Ezt már olvastad?

Feldmár: „Ha nem most, akkor mikor?”
Feldmár: „A legfájdalmasabb élmény a szégyen”
Feldmár András: „A védekezés az, ami megöl bennünket!”
Feldmár: „A biológia nem végzet”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top