Ezo

Heti holdnaptár szeptember 30-tól

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlott elkerülni...

HÉTFŐ, szeptember 30.: Pihenőnap. Még fogy a Hold, ezért hatásos a fogyókúra és a méregtelenítés szaunázással vagy inhalálással. Ma érdemes hajat vágatni, mert gyorsabban regenerálódik a haj. Most ajánlatos sütni, ugyanis minden finomra sikerül. A kertben időzítsük mára a metszést, a fa- és bokorültetést és a csíráztatást!

KEDD, október 1.: Pihenőnap. Ma is látványos eredményeket hoz a fogyókúra és a böjt. Aktuális most hajat vágatni, mert erősíti a hajat. Különösen a hosszút. A ma sütött kenyér ízletesebb lesz, mint valaha. Egy hosszabb szellőztetés felfrissíti a lakást és a lakókat is. A kertben tanácsos fát, bokrot ültetni és csíráztatni.

SZERDA, október 2.: Pihenőnap. A fogyó Hold segíti a fogyókúrát és a méregtelenítést, továbbá aktuálissá teszi a szőrtelenítést és a bőrtisztítást. Most minden könnyebben „távozhat”. Amíg fogy a Hold, érdemes kivezetni szervezetünkből a nem kívánt anyagokat. Ma vágathatunk, és festethetünk hajat. Kertimunka-tilalom van érvényben a mai napon.

CSÜTÖRTÖK, október 3.: Pihenőnap. A tegnapihoz hasonlóan ma is tanácsos fogyókúrázni, méregteleníteni, szőrteleníteni, bőrt tisztítani, illetve hajat vágatni és festetni. Minél közelebb van az újhold, annál hatékonyabbá válnak ezek a tevékenységek. A kertben most a fa- és bokorültetés ajánlott.

PÉNTEK, október 4.: Pihenőnap. Ez a nap is a fogyókúrának, illetve a méregtelenítésnek kedvez. A lakásban a nagytakarítás aktuális. Mivel a Hold hajnalban átlép a Mérleg jelébe, ellenállhatatlan vágyat érzünk otthonunk szépítésére. Bevihetjük az ősz színeit a lakásunkba. Határt csupán a fantáziánk szabhat. A kerti munkák közül a sziklakert gondozása és a virágültetés ajánlott.

SZOMBAT, október 5.: Pihenőnap. Újhold napján a legjobb meditálni. Érdemes egy pillanatra megállni és átgondolni, hogy miben szeretnénk megújulni. Az önmegtartóztatás hatékony most, például a fogyókúra, a böjt. Ehhez hasonlóan a talpmasszázs is eredményes. A lakásban a nagytakarítás, a kertben pedig a virágültetés aktuális. (Az újholdról lejjebb részletesen.)

VASÁRNAP, október 6.: Aktív nap. Ma a fodrászatra és a kerti munkákra érvényes a tiltás. Ezek most nem hoznak olyan sikereket, mint más, tilalommentes napokon. A hagyomány sosem kötelező, de a megfigyelések sok száz, sőt ezer éves tapasztalatokon alapulnak. Belső igényünk ma, hogy a környezetünk szép, illetve szebb legyen. A kreativitás sokat segíthet, hogyan, mivel, miképpen.

MÉRLEGELŐ ÚJHOLD

Október 5-én a Nap és a Hold „randevúzik”, vagyis együtt áll. Ezt nevezzük újholdnak. Ekkor a legsötétebb a Hold, mivel a Földről nézve nem világítja meg a Nap. Eddig elengedhettük, amit el kellett: mindent kiselejtezhettünk. Így helyet csináltunk az újnak. Ez nagyszerű dolog. Persze csak akkor, ha nyitottak vagyunk az újra.

A mostani újhold a Mérleg jelében áll. A Mérleg szimbolizálja a harmóniára való törekvést, a békét, az egyensúlyt és a körültekintő döntést. Az eltúlzott körültekintés okozza azt, amit a Mérlegek legnagyobb hibájának neveznek: a döntésképtelenséget. Ez valójában azt jelenti, hogy ők olyan sok szempontot szeretnének figyelembe venni, ami lehetetlenné teszi a döntést. Mindezt azért, hogy mindenki elégedett, vagyis boldog legyen.

A Mérleg-szülötteknek ma, a születésnapjuk közelében érdemes megállniuk egy pillanatra. Találják ki, hogy miben szeretnének újítani! Az újhold segítséget nyújt a külső-belső megújulásban. A Mérlegek az év folyamán most érezhetik a legintenzívebben, hogy az újhold milyen jótékony. A Mérleg-szülötteken kívül az Ikrek és a Vízöntők is kiélvezhetik az újhold kedvező hatását. Az újhold szombaton hajnalban lesz. De már az előző nap érezhetővé válik. Egyre erősebb lesz a vágy bennünk, hogy történjen már valami új…

Heti holdnaptár szeptember 30-tól

 
Nézz bele heti asztrovideónkba is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top