Ezo

A türelem hete

Hétindító ezotéria sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk a hétre, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni nektek. Október első hetében lesz néhány óvatosságra intő égi esemény. Ez az időszak jó alkalmakat kínál arra, hogy lassítsunk, és gondolkodjunk, mielőtt cselekszünk, vagy döntünk. Az sem baj, ha a jövő hétig gondolkodunk és várunk a döntésekkel.

Ez az időszak az álmodozásnak, a fantáziálásnak kedvez. Olyan színes álomvilágokba repülhetünk el, amelyekben nagyon is jól érezzük magunkat, de amikor a valósággal kell szembesülnünk, az bizony okozhat néhány kellemetlen pillanatot. Épp ezért érdemes lesz a hetünket úgy megszervezni, hogy különösebb döntéshozatal és nehéz helyzetek nélkül végigálmodozhassuk.

Színes álmok, vakmerőség, lázadás – A hét fényszögei

A türelem heteA héten mindannyian szívesen merülünk el saját fantáziánk világában. A kreativitásunk még akkor is szárnyal, ha máskor igazán földhözragadtak vagyunk. Addig azonban, amíg a figyelmünk a kreativitás narancsrózsaszín felhői fölött szárnyal nem sok közünk van a valósághoz. A hét első felében olyan messze állunk a valóságtól (pláne a kőkemény fizikai valóságtól, és a fizikai síkra vonatkozó megfontolt döntésektől), hogy nem lenne túlzás mindenkit megkérni: most ne várjatok tőlünk megfontoltságot és józanságot. Álmodozni, nyitott szemmel álmodni azonban nagyon tudunk majd. Hála a kedden egzakttá váló Merkúr – Neptunusz trigonnak. Ebben a erős, támogató fényszögben a kommunikációnkat, a gondolkodásunkat, az észbeli felfogóképességünket, ha úgy tetszik, az intellektusunkat jelképező Merkúr lép szövetségre a színes fantáziák és megérzések felelősével a Merkúrral. A Merkúr szereti a ködös helyzeteket (főleg, ha színes az a köd, mondjuk rózsaszín), és nem riad vissza egy kis manipulálástól, szépítéstől, füllentéstől, vagy ha kell, hát hazugságtól sem.

Ha nem lenne elég a Merkúr – Neptunusz trigon színes mákonya, akkor rögtön másnap egy egzakt Nap – Plútó kvadráttal folytatjuk a heti fényszöghatások sorát. A Nap jelképezi – többek között – a külvilágnak mutatott arcunkat, az egyéniségünket, az életerőnket, és mindenféle kedvelt tevékenységünket is. Ezek kapnak most egy tanító-nevelő fényszöget az extremitások, a feszültségek bolygójától, amely, mint arról már olyan sokat értekeztünk a hétindító anyagokban, elég kérlelhetetlen, ha arról van szó, hogy eldózerolja a régit és létrehozza az újat. A Nap és a Plútó mostani fényszöge vakmerővé és agresszívvé tehet bennünket, a szélsőséges döntésekről is vélhetjük úgy, hogy azok valójában jók, és bizony lehet egy-két meglepő esemény az életünkben.
A Napnak lesz még egy fontos fényszöge: csütörtökön egzaktul szemben áll a Uránusszal. Az Uránusz – többek között – a szabadság harcos bolygója, nem szívlelheti a korlátozást (ugye emlékszünk, hogy a Plútó sem?), és szívesen hoz elénk régen nem megoldott feladatokat, csak hogy lása, sikerül-e sokadik nekifutásra rendeznünk a helyzetet. Ennek a fényszögnek köszönhetjük felőrösödő szabadságvágyunkat, hatalmas igazságérzetünket, különcködésünket, azt, hogy nem tudunk és nem akarunk beállni a sorba. És persze ez a fényszög lesz az oka annak, hogy ismét olyan helyzetben találhatjuk magunkat, mint egyszer régen.

Tedd és ne tedd a hétre

Ne tedd: Ne akarj most monoton munkát végezni, halaszd el a számolásokat, a nagy precizitást és odafigyelést igénylő tevékenységeket.

Tedd: Használd a kreativitásodat és a fantáziádat. Most minden olyan problémát megoldhatsz, amelyet eddig  a tanult és begyakorolt keretek között maradva nem tudtál. Függeszd fel a tanult problémamegoldó utakat és legyél kreatív.

A türelem heteNe tedd: Lehetőleg halaszd el a döntéseidet egy kicsit későbbre!

Tedd: Ha mégis döntened kell, ne az eszedre hallgass, hanem a szívedre és a belső hangodra! (Még akkor is, ha az eszed szerint ők megőrültek.)

Ne tedd: Ne hazudj másoknak (bár erős lesz a kísértés erre), és számolj azzal, hogy talán nem mond mindenki igazat. Lehet, hogy valaki önös érdekből meg akar vezetni téged.

Tedd: Ragaszkodj a tiszta játszmákhoz, és a fontos megbeszéléseken kapaszkodj a tényekbe (de mindig mondd azt, amit az intuíciód súg, ha megfelel az igazságnak)!

Ne tedd: Ne kapd föl a vizet, ne fenyegetőzz, és ne csinálj jelenetet. (Nem is gondolod, a hét második felében milyen könnyű lesz egyik percről a másikra hisztirohamot bemutatni.)

Tedd: Őrizd meg a hidegvéredet. Ha kell, akkor vegyél ki szabadságot, menj ki a természetbe megnyugodni, de ne veszekedj másokkal. A csendes szavak most sokkal erősebb érvek lesznek, mint az emelt hangerő.

A hét jó híre: A szerelemben minden hiba kijavítható

A múlt héten kezdődött szerelmes tendenciák szerencsére tovább folytatódnak. Ezen a héten a szombati Mérleg újhold támogatja a szerelmeseket. Ha csak keresed a szerelmet, a hétvégén könnyedén rátalálhatsz, ha pedig már párkapcsolatban élsz, akkor itt az ideje elengedni az eddigi neheztelést (és az intuíciódra hallgatva, kreatív eszközökkel) felfrissíteni a szenvedélyt a kapcsolatotokban. Jó hír, hogy a jövő hétre mindannyian megújíthatjuk a szerelmi energiáinkat.

A hét gondolata: „Ha úgy érzed, kifosztottak, jegyezd meg jól: senki sem veheti el tőled, ami jog szerint megillet. Ha a tiéd, vissza is fog kerülni hozzád, amikor elérkezik az ideje. Ha valamit sohasem kapsz vissza, azt nem neked szánták. Ezt el kell fogadnod és élni tovább.” – Louise L. Hay

A türelem heteSzeretettel dolgoznak a Szüzek, és bizonyítékot akarnak a Mérlegek – Heti asztrológiai tendenciák

Nagy harcokra készülnek a Kosok ezen a héten. Ők most könnyen eshetnek abba a hibába, hogy a háború kedvéért küzdenek, és a céljaik már nem is olyan fontosak. A Bikák szívesen hibáztatnak másokat, pedig nekik most az lenne a legfontosabb, hogy felismerjék: még nem késő változtatni az események menetén. Az Ikrek színes tintákról álmodnak, és erős művészi késztetést érezhetnek. Nyugodtan vágjanak bele az alkotó tevékenységbe! A Rákok most szeretnék megmutatni az egész világnak, hogy megérdemelnek egy új esélyt. Tényleg megérdemlik. Az Oroszlánok arra vágynak, hogy valaki szelíden megnyugtassa, szeretettel lehiggassza őket. Fontos lenne, hogy ne falják föl azt, aki nyugtatni próbálja őket! A Szüzek könnyedén megoldhatnak egy helyzetet. A kérdés csak az hogy mennyi szeretettel hoznak meg egy döntést. Mert szeretet nélkül most csak rossz döntést hozhatnak.

A Mérlegeknek elegük lesz a sok beszédből, és ők inkább tetteket akarnak, ezért a legszívesebben a tetteik alapján ítélik meg az embereket. Vigyázat, most sokan viselkednek furcsán a környezetetekben! A Skorpiók számára most jön el az aratás ideje: ha keményen dolgoztak, tanultak az elmúlt hetekben, akkor most élvezhetik ennek a gyümölcsét. A Nyilasok mosolyt csalhatnak azok arcára, akik valamiért szenvednek, és most segíthetnek ismeretleneknek és ismerősöknek egyaránt. Ezt a segítséget nemsokára visszakapják majd. A Bakok olyan lépésre készülnek, amit talán a reménytelenség szült. Nekik érdemes átgondolniuk, hogy minden tettüket valóban a megfontoltság és a szeretet inspirálja-e. A Vízöntők most azzal szembesülhetnek, hogy sikerült elérniük valamit, amire régóta vágytak. Hiába a több hetes vágy, ha most nem tudnak ezzel mit kezdeni. A Halak sikeresen kommunikálnak, és sikeresen intéznek el valamit a héten. Persze nekik könnyű dolguk van: most is az intuíciójukra hallgatnak, és most mindenki számára ez az egyetlen jó megoldás.

A hét könyve

A türelem heteChris Prentiss: Út a szerelemhez

A mély, szerető, gyümölcsöző és megnyugtató kapcsolatok világa különleges világ, amelynek csak kevés lakója van. Ebből a könyvből megtudhatod, miért oly kevesek kiváltsága a boldog szerelem, és ha elkerült, akkor miért került el eddig téged is. Észreveszed majd – talán most először – azokat a mintákat, működési elveket, amelyek az életedet alakítják, amelyek jelen vannak a nap minden percében, és meghatározzák kapcsolataid alakulását.

Lesznek a könyvben olyan gondolatok, amelyek ellentmondanak a csodálatos kapcsolat kialakításáról szóló jelenlegi elképzeléseidnek. Még az is lehet, hogy megbotránkoztatják majd a józan eszedet. Az igazat megvallva nem lehet, hanem biztos! Ha nem így lenne, nem is vennéd sok hasznát a könyvnek. Olvasás közben legnagyobbrészt az történik majd, hogy a párkapcsolatokról alkotott hamis ismereteidet elfelejted, és valódi tudásra cseréled.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top