Ezo

Mit árul el rólad az illatod? – Nagy illathoroszkóp

Az ízlés árulkodó. Igaz ez az asztrológiai jegyekre is. Talán a legizgalmasabb, ha a szaglásról van szó, ugyanis az illatok tekintetében óriási különbségek vannak. Természetesen nem csak a parfümöknél, hanem a konyhában, a kertben is mást és mást szeretünk szaglászni. Nézzük, hogy ki mit!

Illathoroszkóp

KOS

A Kosok kedvelik a szokatlan illatokat. Ők nem lelkesednek a romantikus, trendi dolgokért. Ezért nekik a csípős és az égett szagok jönnek be. Mivel nem finnyásak, nem ragaszkodnak az illat szóhoz. Szerintük szaglószervünk van, így a szag szóval nincs semmi baj. Imádják az intenzív fűszeres dolgokat (például: gyömbér, curry). A Kos maga és a környezete is az aktivitásról szól. Minden szavukban és tettükben erő van. Az illatoknak, a szagoknak is ezt kell szimbolizálniuk. Emiatt a természetben is az aromás fák, bokrok, virágok, gyógynövények vonzzák őket. Mint például: csalán, fokhagyma, torma, galagonya, egres. Nem szégyellik, sőt élvezik, ha észreveszik őket, mert kilógnak a sorból.

IllathoroszkópBIKA

A Bikák igazi gourmandok. Minden érzékszervük rendkívül kifinomultan működik. Így a szaglásuk is. Számukra az illatok „mesélnek”. Konkrét következtetést tudnak levonni egy helyzetről, egy emberről annak alapján, hogy milyen a szaga. Ha ők választhatnak, akkor tuti, hogy a virág- vagy a földszagokat részesítik előnyben. Számukra a természet mindig finom, sőt megnyugtató. Akár kertészkednek, akár mosnak, akár teregetnek, akár főznek, akár esznek, mindig mindent megszagolnak. Gyümölcsök közül rajonganak a szamóca, az áfonya, íz alma, a szilva és a rebarbara illatáért. Virágok közül a gyöngyvirág viszi el a pálmát. Gyógynövények közül kakukkfű, a zsálya és a ginzeng a kedvencük.

Illathoroszkóp

IKREK

Az Ikrek szülöttek színes egyéniségek. Ebből adódik, hogy nem ragaszkodnak egyfajta illathoz. Szeretik a változatosságot és a keverékeket. De nem szeretik a túl erős, domináns szagokat. Nekik az tetszik, ha más érzékszerveken keresztül jön az információ nagy része, és a szagok ezt csak kiegészítik. Fűszerek közül kedvenceik: petrezselyem, kapor, majoránna és oregano. De ezek ne legyenek intenzívek! Gyümölcsök tekintetében imádják a bodzát. Legyen szó lekvárról, szörpről, fagyiról. Virágillatok közül biztos, hogy a vadvirágokat, illetve a pázsitfűféléket választják. Ezek az utazást szimbolizálják számukra. Gyógynövények tekintetében nekik való a borsmenta, a hársfa, az ánizs és a tüdőfű.

IllathoroszkópRÁK

A Rákok számára semmi sem fontosabb a családnál. Illatok között is azt részesítik előnyben, ami a szeretteikre emlékezteti őket. Különösen az anya-gyerek kapcsolat kerül náluk az első helyre. Emiatt a víz- és tejillatok, illetve a vanília a kedvenceik. Ezek biztonságot és melegséget jelentenek a számukra. Valószínűleg ők találták ki a tejben-vajban fürdetni fogalmát. Ha kertjük van, akkor tuti, hogy vadrózsabokrot ültetnek. A virágágyásba pedig violát, tulipánt, százszorszépet. Ezek illata szó szerint megsimogatja a lelküket, és romantikus énjüket megerősíti. Ha gyümölcsök közül kell választaniuk, akkor a dinnye jöhet szóba. Gyógynövények közül a kökörcsin, a palástfű és a fehérmályva. 

Illathoroszkóp

OROSZLÁN

Az Oroszlánok mindenben az igényes, exkluzív dolgokat keresik. Ki nem állhatják a „tömegcikkeket”. Illatok közül az aromás, erőteljes illatokat kedvelik. Ők rendszeresen használnak parfümöt. Hihetetlen érzékük van ahhoz, hogy mindig az alkalomhoz illőt válasszák ki. De a természetben is vannak kedvenceik. Fák közül a babér és a pálma. Ezek a számukra legfontosabbat jelképezik: az elsőséget. Bokrok közül az aranyeső és a leander a kedvencük. Fűszerek közül a babérlevél, a kurkuma és a rozmaring. Gyógynövények közül szeretik az illatát a kamillának és a körömvirágnak. Rajonganak az olajfa illatáért. Tavasszal mindent betölt jellegzetes virágillatuk. Rózsa mellet a narancs is dobogós náluk.

Illathoroszkóp

SZŰZ

A Szűz szülöttek rendkívül finnyásak. Ez onnan ered, hogy számukra az ápoltság, a higiénia és az egészség mindennél fontosabb. Akár mániákusak is lehetnek, ha a tisztaságról van szó. Sőt, létezik tisztaságillat. Ennek semmi köze a mosószerek illatához. Sokkal inkább a széna illatához. Vagy az eső utáni jellegzetes illathoz. Ez békét jelent nekik. A természetben rengeteg illat áll közel hozzájuk. Ilyenek, mint a frissen nyírt fű, a rekettye bokor, a gabonák száraz illata. Fűszerek közül a szegfűszeget, a köményt és a koriandert szaglásszák szívesen. Amennyiben virágról van szó, ők a szegfűre és az őszirózsára szavaznak. Gyümölcsök közül kedvencük a szeder, a málna, a szilva és a mirabella.

Illathoroszkóp

MÉRLEG

A Mérlegek hiperérzékenyek. A szagok és az illatok is sokat segíthetnek abban, hogy harmóniában érezhessék magukat. Hiszen számukra semmi sem olyan fontos, mint a béke. „Szeressük egymást, gyerekek!” Ez az ő életfilozófiájuk. Ez illatok tekintetében az édeskés, kellemes, parfümillatot részesítik előnyben. Szerelmük a mandulafa, mert nem tud virágozni és termést hozni egyedül, csak párban. És ez a Mérlegeknek elsődleges. Hiába születtek ősszel, nekik a tavasz virágtól terhes levegője való. Virágok közül a frézia és a liliom a kedvencük. Ízek és illatok szempontjából a sárgabarack, cseresznye és őszibarack illik hozzájuk. És a klasszikus és megunhatatlan levendula az ő tipikus illatuk.

Illathoroszkóp

SKORPIÓ

A Skorpiók bevállalósak, és cseppet sem szégyenlősek. Nem ijednek meg a csípős, kémiai, bűzös szagoktól. Sőt nem lesznek rosszul az oszlás szagától vagy a romlott, esetleg izzadságszagtól. Ez megkönnyíti az életüket, mert emberek között elkerülhetetlen, hogy ne csak kellemes szagok vegyék körül őket. A természetben a fák közül a tiszafa és a tuja illata jön be nekik. Zöldségek közül szívesen szagolják a tormát, a fokhagymát és a retket. Ezek karakteres szaga erőt sugároz. És nem baj, hogy az átlagembereknek nem a kedvenceik. Ha virágokról van szó, akkor egyértelműen az orchideát választják. Ha pedig gyümölcsökről, akkor az áfonyát és a fügét.

Illathoroszkóp

NYILAS

A Nyilasok vonzódnak a teátrális dolgokhoz. Érzelmeiket hajlamosak kissé eltúlozva előadni. Pont emiatt imádnivalók. Természetesen a megjelenésük és a stílusuk is ezt tükrözi. Ha illatokról van szó, akkor nekik a súlyos, édes, túláradó illatok jönnek be. Folyton körbeveszi őket valami nagy, nehéz illatfelhő. Az erdőben szívesen ölelgetik, szaglásszák a gesztenyefákat. A kertben a diófákat és a barackfákat. Virágok közül kedvenceik: a kardvirág, a pünkösdi rózsa és a lótusz. Gyümölcsök közül az ananász, a szőlő és az őszibarack. Bármilyen testápoló, tusfürdő, mosószer vagy öblítő ilyen illatosítással egyértelmű siket arat a Nyilasoknál. Tuti, hogy ezek után nyúl ösztönösen.

Illathoroszkóp

BAK

A Bakok visszafogottak, fegyelmezettek és szigorúak önmagukkal és a környezetükkel egyaránt. Ízlésük is ezt tükrözi. Ha illatokról van szó, akkor nekik kesernyés, savanyú és füstös szagok jönnek be. Valójában az illatok nem olyan fontosak a Bakok számára. Sokszor felesleges luxusnak tartják. De természetesen vannak kedvenceik. Fák közül a fenyő, a bükkfa és az olajfa. Virágok közül a gyopár, a máriatövis és az encián. Gyümölcsök közül az aszalt gyümölcsök. Fűszerek és gyógynövények között sok áll közel hozzájuk: zeller, boróka, magyal, nadragulya, repkény, zuzmó. Ezek nem a jellegzetes illatukról híresek. De a Bakok számára minden kerülendő, ami feltűnő és harsány. Pont ez az ő „védjegyük”.

Illathoroszkóp

VÍZÖNTŐ

A Vízöntők modernek és lazák. Nem ragaszkodnak a hagyományokhoz, sem a természetességhez. Imádják a szintetikus műillatokat. A benzinszag kimondottan vonzza őket. Nem sokat törődnek az illemmel, az elvárásokkal. Sőt olykor kimondottan polgárpukkasztóak. Mindez az ízlésükben is meglátszik. Kedvencük a fenyőfélék és a kávé illata. Ha aromákról van szó, akkor egyértelműen a keserűmandula nyer náluk. Virágok közül a fagyöngy és a szalmavirág. Gyümölcsök közül a nektarin, a kivi és a kenyérgyümölcs. Ezek illata nem szokványos, de a Vízöntők nem akarnak szokványosak lenni. Gyógynövények között sok kedvencük van: komló, lóhere, mályva, orbáncfű, szagos müge. Ezek testhezállóak számukra.  

Illathoroszkóp

HALAK

A Halak szülötteknek finom a lelke és az ízlése is. Nem sokat törődnek a józansággal. Ők szinte folyton egy álomvilágban élnek. Emiatt nekik a kábító, bódító illatok valók. A szaglás az érzékszerveink közül a legcsökevényesebb. Ugyanakkor a legláthatatlanabb módon befolyásolja a hangulatunkat. Ezt a Halak érzik, értik a leginkább. Kedvenc virágillatuk a liliom, a mák és a mimóza. Gyümölcsillatuk a görögdinnye, az áfonya és a papaya. Egyébként a konyhában imádnak mindent megszagolni. Különösen a rizst, a spárgát, az algát és a szóját. Ezek illata vonzó és megnyugtató számukra. Ahogy gyógynövények közül a izlandi zuzmó, a kólafa, a kakaócserje és a fehér mályva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top