Ezo

Heti holdnaptár november 18-ától

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlott elkerülni...

HÉTFŐ november 18: Aktív nap. Ma fodrászati és fogászati tilalom van érvényben. Ezt nem muszáj betartani, csupán javasolt. Ma aktuális a nagytakarítás, az ágynemű szellőztetése és a lakásszépítés. Kerti munkák: gyógynövénygyűjtés és vízinövények telepítése.

KEDD november 19:
Aktív nap. Kertimunka-tilalom van érvényben ma. A Hold egész héten fogy, ami hatékonnyá teszi a takarítást és a selejtezést. Mivel a Hold az Ikrek jelében jár, egy hosszabb szellőztetés felfrissíti a levegőt és a bentlakókat is. De ha nincs köd, akkor az ágyneműket is érdemes kiszellőztetni. Ezzel javul az alvás minősége.

SZERDA november 20: Aktív nap. Mai napon fodrászati tilalom érvényes. Még mindig fogy a Hold, így a nagytakarítás javasolt. Mivel a Hold 12:22-ig az Ikrekben jár, az ágynemű szellőztetés ma is jótékony hatású. A kertben időzítsük mára a fűszernövények és a virágok ültetését, illetve a levélkártevők ellen védekezést!

CSÜTÖRTÖK november 21: Aktív nap. Fodrászati tilalom érvényes mára. A Hold a vizes Rák jelében jár. Ez aktuálissá teszi a nagymosást és a locsolást. Tanácsos mindig víz napon locsolni. Ilyenkor a növények minden csepp vizet hasznosítanak. Kerti munkák közül most lehet fűszernövényt ültetni, trágyázni és a levélkártevők ellen védekezni.

PÉNTEK november 22: Aktív nap. Ma két tilalom is van: fodrászati és kertimunka-tilalom. Továbbra is víz jegyben jár a Hold, ami még mindig kedvezővé és aktuálissá teszi a nagymosást. Egyébként minden vízzel kapcsolatos házimunka ma időszerű. Nemcsak a növények, de mi emberek is igényeljük a vizet.

SZOMBAT november 23: Aktív nap. November végén egyre kevesebb a napsütéses órák száma. Emiatt borúsabb lehet a hangulatunk. A természet mindig gyógyír. Ma például egy alapos szellőztetés otthon és a munkahelyen is. A kertben most érdemes sövényt nyírni és fát, bokrot ültetni.

VASÁRNAP november 24: Aktív nap. Ma kertimunka-tilalom van. A régiek ismerték a természet szavát, és betartották a tilalmi napokat. Hittek abban, hogy ezzel kevesebb felesleges, eredménytelen munkát végeznek. Egyébként most érdemes hajat vágatni és hosszabban szellőztetni.

Heti holdnaptár november 18-tól

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top