Ezo

Az energiagyűjtés hete

November harmadik hetében az energiáinkra koncentrálunk. Ez a hét alkalmas arra, hogy összegyűjtsük, koncentráljuk az erőnket. Hogy ezt az összpontosított energiát mire fogjuk majd, felhasználni, azt egyelőre nem árulják el, csak azt, hogy eljött a töltekezés ideje.

Talán te is tapasztalod, hogy mostanában nyomottabb a hangulatod, bekuckózásra, elbújásra vágysz, és a legszívesebben ki sem mozdulnál egy jó meleg fotelből. Persze könnyű mindezt a nyomasztó novemberi időjárásra, a szmogra, a téli sötétségre fogni. És mindennek köze is van hozzá, de azért a csillagok is azt üzenik nekünk mostanában, hogy itt az ideje az erőgyűjtésnek.

Lustaság vagy nyugalom?

A hét egyik legfontosabb feladata, hogy el tudjuk dönteni, hol húzódik a határ a pihenés, a lelki békénk megőrzése érdekében választott nyugalom és a lustaság között. Ez most igazán vékony jég lesz. A héten könnyű másra hagyni a munkát, és könnyű arra várni, hogy mások oldják meg a problémáinkat. Sokan már erősen érezzük a vasárnap egzakttá váló Nap–Neptunusz-kvadrát energiáit. Ezek azok, amelyek azt üzenik nekünk: „Talán jobb lenne semmit sem tenni. Talán mindent rosszul csinálunk? Talán senki sem őszinte velünk. Talán mi sem tudjuk, mit érzünk valójában…” A neptunuszi talánok sora még hosszan folytatható lenne, és belső monológjainkban sokan folytatjuk is.

Nők Lapja Café-tipp: Vállad a héten a belső bizonytalanságaidat! Először csak te magad nézz rájuk, majd beszélj róluk azoknak is, akik szintén érintettek ezekben az ügyekben. Hidd el, senki sem fog elítélni azért, mert bizonytalan vagy. Sőt! Rengeteg támogatásban lesz részed.

Szabadság vagy szabályok?

Szombaton a Vénusz és a Szaturnusz között jön létre egy szextil fényszög. A szabadságszerető Vénusz kifejezetten érzékeny a Szaturnusz korlátozó, megszilárdító energiáira. Szinte folyton támadásnak veszi őket, még egy ilyen szelíd szextillel is fel lehet borzolni a kedélyeit, ha a Szaturnusztól kapja azt. Emiatt a fényszög miatt érezhetjük úgy, hogy „a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve”, és mások segítségét könnyen vehetjük személyünk elleni orvtámadásnak. Pedig valójában ez a segítség sokat segíthet nekünk abban, hogy szárnyaljunk. Még akkor is, ha elsőre csak a korlátokat, a feltételeket látjuk meg belőle.

Nők Lapja Café-tipp: Mondj igent a segítségre! Lehet, hogy elsőre szívesen visszautasítanád azt, és önállóan (vagy egy másik segítővel) oldanád meg a problémádat. Ezen a héten gyakorold az elfogadást, és attól fogadd el a segítséget, aki önként felajánlja azt neked.

Aktivitás vagy elmélkedés?

Az elméletgyártó Merkúr és a hirtelen cselekvő Plútó is egy szextilben egyesítik energiáikat csütörtökön. Ez a fényszög egyszerre tesz bennünket elgondolkodóvá és kapkodóssá. Mintha az egyik pillanatban csak hosszas elméletgyártásba és ismeretszerzésbe kezdenénk, a másikban pedig mégis inkább azonnal felrobbantanánk minden helyzetet. Ez a fényszög azt jelzi, hogy ideje megtanulnunk egyensúlyba hozni az aktív előretörést és a passzív visszavonulást. Ha megtaláljuk cselekvés és a visszavonulás, a gondolkodás és az ösztönösség váltakozásának természetes ritmusát, akkor kifejezetten sikeresek (kevés munkával sikeresek) lehetünk a héten.

Nők Lapja Café-tipp: Kerüld a vitákat! Ha másnak más a véleménye, mint neked, az nem jelenti azt, hogy ő az ellenséged lenne. Egyszerűen csak hallgasd meg és fogadd el őt! Hidd el, nem kell felesleges szócsatákba és összeütközésekbe belemenned, mert ezek sehova sem vezetnek, csak a haraghoz.

Bölcsesség vagy kapkodás?

A Mars és a Jupiter között kedden létrejövő szextil kapcsolat is meghatározza az e heti hangulatunkat. Olyan ez, mintha egy lassan hömpölygő széles folyam találkozna egy sebes folyású vad patakkal: a folyam megszelídíti a patak lendületét, a tiszta vizű patak pedig megtisztítja a tunya folyam vizét. Ugyanez történik bennünk is: a régi, jól bejáratott szokásainkba hirtelen új elemek keveredhetnek. Az eddig megzabolázatlan kapkodásunk pedig lassul, és megnyugszik bennünk a zizegős tettvágy. Ezt a nyugalmat könnyen válthatja fel lustaság, ha a már említett Nap–Neptunusz-kvadrát energiájával találkozik.

Nők Lapja Café-tipp: Minden ügyben, amiben eddig rohantál és türelmetlenkedtél, adj magadnak (és minden más érintettnek is) egy hét haladékot! Ez alatt lesz idő arra, hogy letisztuljon a kép. Hidd el, egy megfontolt és lassan meghozott jó döntés sokkal többet ér, mint száz kapkodós rossz.

A hét jegyváltása: A Nap belép a Nyilasba

A Nap Nyilasba lépésével nyugodtabbak, optimistábbak, mosolygósabbak és elfogadóbbak lehetünk. Ahogy egyre erősödik a Nyilas Nap hatása, egyre több lesz az energiánk, és egyre lelkesebben foglalkozunk a bennünket érdeklő témákkal. Az előttünk álló egy hónapban nő a spirituális érdeklődésünk és a tudás, tanulás utáni vágyunk is.

A hét gondolata: „Szeretettel tekintek vissza a múltra, és kész vagyok a régi tapasztalatokból okulni. Nincs jó vagy rossz, helyes vagy helytelen. A múlt lezárult, végérvényesen. Számomra csak a jelen létezik” – Louise L. Hay. 


Feledékenyek az Oroszlánok, bonyolítanak a Skorpiók – heti asztrológiai tendenciák

A Kosoknak most már tényleg elegük van egy helyzetből. A kilépés helyett azonban mégis maradnak. Ez nem baj, de akkor ideje lenne változtatni. A Bikák végre közel tudnak engedni magukhoz olyasvalakit is, akivel eddig csak nőtt a távolság köztük. Lehet, hogy most kezdődik egy életre szóló barátságuk valakivel. Az Ikrek néha tehetetlennek érzik magukat, máskor azonban mintha mindenki nekik segítene. Számukra most az a feladat, hogy a saját tetterejüket tudatosítsák magukban. A Rákok jobban tudnak koncentrálni ezen a héten, mint eddig. Mintha az eddigi nehézségek fokozatosan elpárolognának az életükből. Az Oroszlánok egy kis memóriazavarral küzdenek, mintha megfeledkeznének néhány ígéretükről, feladatukról és céljukról. A Szüzek olyan jól szeretgetik a családjukat, hogy ők elkezdenek sokkal kedvesebbek lenni egymáshoz is. Közeledik a családi viták elsimításának az ideje is.

A Mérlegek elképesztőnek tartják, hogy valaki tőlük szeretne tanácsot kérni egy olyan ügyben, amelyben ők is tanácsra várnak. A Skorpiók az egyszerű megoldások helyett a bonyolult és követhetetlen forgatókönyveket választják. Szerencsére bármikor visszatérhetnek az egyszerű dolgokhoz. A Nyilasok úgy érezhetik, hogy a jóisten a tenyerére veszi őket. Persze lesz valaki a környezetükben, aki szívesen lerángatná őket a földre. A Bakok új taktikát választanak: ahelyett, hogy másra késztetnék az akaratukat, hátralépnek, és hagyják, hogy mindenki elkövesse a saját hibáit. Ügyes és eredményes megoldás. A Vízöntők egy kicsit zavarba jöhetnek a héten. Vagy inkább nagyon zavarba jöhetnek. Ha nem tudják, mit reagáljanak valamire, akkor ők most nyugodtan kérhetnek gondolkodási időt. A Halak úgy érezhetik, hogy mindenki az ő energiáikra pályázik, és mindenki a támogatásukra vár. Ez persze megrémiszti a Halak jegy szülötteit, hiszen most elé gyámoltalannak érzik magukat.

Az energiagyűjtés heteA hét könyve

Ruediger Schache: Igen!

Mindenkiben működik egy belső kapcsoló, ami eldönti, hogy boldognak vagy boldogtalannak érezzük-e magunkat, illetve hogy szeretetet vagy elutasítást tapasztalunk-e magunkban. Ez a részünk mindenkivel kapcsolatban dönt „igen” vagy „nem” között. Míg minden belső „nem” elutasítást és boldogtalanságot szül, addig minden „igen” boldogsághoz és szeretethez vezet. Az emberekre, a helyzetekre és a saját magunkra mondott tudatos „igen” jelenti az utat egy olyan új, belső állapot felé, amelyre az élet is válaszol majd. A boldogság csak arra vár, hogy a megfelelő pillanatban kimondjuk a szót: „Igen!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top