Ezo

Heti holdnaptár december 2-ától

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlott elkerülni...

HÉTFŐ december 2: Pihenőnap. A mai napon fodrászati tilalom van. Újhold előtti napon érdemes kicsit kevesebbet enni és tartózkodni az alkoholtól. A kertben aktuális a havazás és a talajfagyás előtt trágyázni, és a fákat, bokrokat a fagy ellen betakarni.

KEDD december 3: Pihenőnap. Újhold napján a legsötétebb a Hold. Ugyanis együtt áll a Nappal, ami nem világítja meg a Földről nézve. Ma érdemes böjtölni, meditálni és kenyeret sütni. A kertben tanácsos folytatni a fák és bokrok fagy elleni takarását. (Az újholdról lejjebb részletesen.)

SZERDA december 4: Aktív nap. Ma 3 tilalom is érvényben van: fogászati, patyolat- és kertimunka-tilalom. Ezek nem kőbe vésettek, csak tanácsosak. Ellenben a szépségápolás aktuális. Most időszerű a bőrápolás, a bőrtáplálás és a körömápolás. Ezekre szakítsunk időt!

CSÜTÖRTÖK december 5: Aktív nap. Még ma is érvényben van a fogászati és patyolattilalom. Ez utóbbit azért tanácsos betartani, mert most könnyen kifényesednek a kényes ruhák. Ezzel többet ártunk, mint használunk. Inkább törődjünk most magunkkal! És időzítsük mára a köröm- és bőrápolást! Illetve a káposztasavanyítást!

PÉNTEK december 6: Aktív nap. A Vízöntő jelében járó Hold kedvez a szellőztetésnek. Ugyanis a Vízöntő a levegő elemhez tartozik. Tagadhatatlanul itt a tél. Ezért ne halogassuk tovább a fák és a bokrok fagy elleni takarását és a madáretetők feltöltését!

SZOMBAT december 7: Aktív nap. Ma is tanácsos hosszabban szellőztetni. Ettől nemcsak a helyiség, hanem a bennlakók is felfrissülnek. Ezenkívül érdemes most pénzügyi tervet készíteni. A kertben még mindig időszerű a fák és bokrok fagy elleni védelme és a madáretetők feltöltése.

VASÁRNAP december 8: Aktív nap. Ha ma megyünk talpmasszázsra, akkor a lehető legjobbat adjuk a szervezetünknek: méregtelenítjük és felfrissítjük a vérkeringésünket. A talpon megtalálható minden testrész pontja. Tanácsos az ágyneműt kiszellőztetni, de csak ha nincs köd. Fodrászati és kertimunka-tilalom van.

ADVENT ÚJHOLDJA

December 3-án, kedden a Nap és a Hold a Nyilas jelében áll együtt. Ez az újhold már a közelgő karácsony szellemében telik. Nyilas a hit, a filozófia, a magasabb szellemiség jele. Ekkor sokkal inkább az elvont témák izgatnak mindenkit, semmint a hétköznapi kérdések. A karácsony szólhat az ajándékokról, a finom falatokról és a szép díszekről. De szólhat a meghittségről és a szeretetről is. Ezen a napon átérezhetjük, hogy a karácsonyt nem véletlenül nevezzük a szeretet ünnepének. Ez egyáltalán nem közhely. Persze rajtunk múlik, hogy a külsőségekre vagy a belső értékekre koncentrálunk.
Újhold napján érdemes újítanunk. Bevezethetünk új szokásokat. Például: még mindig nem késő adventi naptárat készíteni. Vicces ötletekkel derűsebb lesz.

A Nyilas szülötteknek ma, a születésnapjuk közelében tanácsos megállniuk egy pillanatra, és átgondolni, hogy miben szeretnének megújulni. Az újhold segítségével nincs lehetetlen, bármi újról legyen szó. A Nyilasok az év folyamán most érezhetik a legerősebben, hogy az újhold milyen jótékony. A Nyilas szülötteken kívül a Kosok és az Oroszlánok is élvezhetik az újhold áldásos hatását. Az újhold egész pontosan kedden hajnalban lesz. De már az előző nap érezhetővé válik. Ezért hétfőn este érdemes halványzöld vagy fehér gyertyát gyújtani, és kívánni valami újat. Ezt kedden is megtehetjük.

Heti holdnaptár december 2-től

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top