Ezo

Számold ki az életszámod!

Minden a számokban születik – tartja az ősi mondás. A számok végigkísérik életünket születésünk pillanatától egészen halálunkig, leírják génjeinket, vérsejtjeink számát – miért ne tudnánk belőlük hát jellemünkre következtetni?

A numerológia alapjai

A numerológia, azaz a “számtudomány” története nagyon régre vezethető vissza. Legtöbben mégis Püthagorasz görög filozófushoz kötik, aki több mint 2500 éve állította fel azt a tézist, miszerint a számok önálló (nemcsak matematikai) jelentésű szimbólumok, s így a világegyetem minden egyes részlete megfejthető segítségükkel. Eszerint az ember, valamint sorsa is elemezhető az őt leíró adatok számokká alakításával. Hogy mik ezek? Püthagorasz szerint elsősorban nevünk jellemez bennünket –– nomen est omen –– és születésünk dátuma.

A módszer annyi, hogy a dátum, illetve a név betűihez tartozó számértékeket (a mellékelt táblázat szerint) összeadjuk, amíg egyjegyű számot nem kapunk.

Például 1968. november 17-e összeadva: 1+9+6+8+1+1+1+7=34=3+4=7.

1 2 3 4 6 7 9 
A C D
J M N O P Q
S W Y Z   

Kivételnek számít, ha végeredménynek
10, 11 vagy 22 jön ki
– ezek ugyanis mesterszámok, és különös jelentőségük van.

 

A név- vagy sorsszám

Az előzőekben leírt módszer –– nevezetesen, hogy teljes nevünk minden betűjének értékét összeadjuk –– sorsszámunkat adja meg. Jelentése tehát sorsunk, jövőnk alakulására enged következtetni. Megtudhatjuk, hogy a bőség és a szerencse gyermekei vagyunk-e, hogy életünk fizikai vagy szellemi munkával telik, esetleg az alkotásnak, a művészetek szépségeinek szenteljük magunkat, és így tovább.

A belső és a külső szám

Most bontsuk szét nevünk magán- és mássalhangzóinak értékét. A magyar nyelv gyönyörűen kifejezi ennek jelentőségét: a magánhangzók összege – azaz belső számunk – magunkra: belső életünkre, gondolatainkra, vágyainkra utal. A mássalhangzók összege, azaz külső számunk – leírja, hogyan látnak bennünket mások: miként viselkedünk, milyen eszközök állnak rendelkezésünkre, hogy kifejezzük gondolatainkat. Ez egyben a numerológia – és minden más jós- vagy jellemábrázoló rendszer – egyik fontos tanulsága: nagyon ritkán fordul elő (jelen esetben a matematikai valószínűsége nagyon kicsi), hogy ugyanolyannak éljük meg magunkat, amilyen a mások alkotta kép rólunk! Ez a módszer nemcsak abban segít, hogy jövőnk és sorsunk alakulásában kutakodjunk, hanem megérteti velünk azt az ellentmondást, ami belsőnk és külsőnk különbözőségéből fakad.

Az életszám

Végezetül nézzük születési dátumunk összegét, – azaz életszámunkat. Ez a szimbólum feladatunkra, „küldetésünkre vagy divatos szóval “karmánkra” vonatkozik. Feltárja előttünk életünk célját, segít, hogy megtaláljuk, mihez van tehetségünk, az élet mely területein tudjuk maradéktalanul kamatoztatni adottságainkat.

Nehéz eldönteni, melyik nevünkre –– leánykori, férjezett, felvett vagy becenevünkre –– alkalmazzuk a számításokat. Tulajdonképpen mindegyiket külön-külön kiszámolhatjuk, hiszen más információval szolgál, hogy milyenek voltunk fiatalon, hogyan ismer bennünket a családunk, vagy miképpen viselkedünk a munkahelyünkön.

Misztikus számok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top