Ezo

Antik héber horoszkóp

Az antik héber horoszkóp és az egyiptomi asztrológia csak a hónapok egyforma felosztásában hasonlít egymásra. A különbség, hogy az állatövi jegyek helyett törzsek, valamint érzékek szerepelnek, és nincs előrejelzés, jövőjóslás, csupán az egyének jellemzésével foglalkozik.


03. 21. –– 04. 20.

Júda (beszélni)
Jelentése: akiért hálát adnak
Jelképe: oroszlán

Mindennél fontosabb a kommunikáció, jól tudja forgatni a szavakat, és nagyon ért a parancsolgatáshoz, irányításhoz, és teljes szívvel, lélekkel támogatja azt, aki engedelmeskedik neki. Erős az akarata, nagy célokra törekszik, nagy a lelkesedése, a meggyőzőereje. Mindent meg tud magyarázni. Nagy hibája a türelmetlenség, és a cél mihamarabbi elérése érdekében nem vesz figyelembe másokat, úgy sért meg, hogy észre sem veszi. Kulcsmondata: Akarom, és így nincs lehetetlen!


04. 21. –– 05. 21.
Issakár (fontolóra venni)
Jelentése: díjjal megváltani
Jelképe: szamár

Jóindulatú, kedélyes, de konok és dacos. Ő értékeli a legjobban a dolgok ismétlődését, szereti és ápolja, ragaszkodik ahhoz, ami egyszer bevált. A hagyományok őrzője, a rutin embere. Mély hálát érez azért, hogy minden érzékszervével érezheti és észlelheti a természet kimeríthetetlen és sokoldalú szépségét. Bölcselkedő ember, aki tájékozott, és akiben igen erős a birtoklási vágy. Mielőtt döntést hozna, alaposan tájékozódik, több véleményt meghallgat, majd mérlegel, és csak ezután mond igent vagy nemet. Kulcsszava: Nem adom, ami az enyém!


05. 22. –– 06. 21.
Zebulon (menni)
Jelentése: lakóhely
Jelképe: hajó

Nagyon erős a tudásszomja, nyitott minden újra, és mivel az új helyettesíti számára a régit vagy tökéletesen kiegészíti, ezért mindig differenciáltabban tudja szemlélni a történéseket. A legjobb kereskedő, kapcsolatépítő, közvetítő, tanár. Nyugtalan, imád úton lenni, izgalomban tartja a megérkezésig tartó utazás. Mindenben kételkedik azért, hogy a meggyőződését aztán arra alapozza, ami azután megmarad. Hajlamos a cinikus, gunyoros stílusra, és rendkívül éles analitikus gondolkodása miatt előfordul, hogy másokat meg akar fosztani a nézeteitől. Kulcsszava: Megkérdőjelezek mindent, és ami marad, azt hiszem!


06. 22. –– 07. 23.
Rúben (látni)
Jelentése: Íme, fiú!
Jelképe: felkelő Nap

Embereket gyűjt maga köré, főként a rászorulókat vagy idősebbeket, a szociálisan rossz helyzetben lévőket, hogy segítsen rajtuk, hogy kiálljon értük. Ezzel magához is köti az embereket, és amikor vészhelyzetbe kerül, számít a védelmükre. Romantikus típus, közülük kerül ki a legtöbb hősszerelmes vagy a régi időkön fájdalmasan nosztalgiázó. Világosan látja a saját maga és mások helyzetét, a problémák mozgatórugóját, de nehezen tud a saját problémáival szembenézni, inkább homokba dugja a fejét. Kulcsmondata: Hagyd csak, majd én!


07. 24. –– 08. 23.
Simeon (hallgatni)
Jelentése:
meghallgatás
Jelképe: kard és kancsó

Nagylelkű, szuverén egyéniség. Szeret irányítani, reprezentálni, és annyi erővel, energiával rendelkezik, hogy a saját erejéből képes akár egy nagyobb vállalkozást is felépíteni. Sokkal többet ad, mint amennyit kap, de ez nem zavarja. Fellépése magabiztos, határozott, nem szereti, ha beleszólnak az életébe, és azt még kevésbé, ha kritizálják. Életének fontos feladata: elsajátítani mások meghallgatásának képességét. Kulcsmondata: Nagyszerű vagyok!


08. 24. –– 09. 23.
Gád (tenni)
Jelentése: szerencse
Jelképe: sátortábor

Tevékeny, aprólékos ember, akinek rendkívül fontos, hogy hasznossá tegye magát, és ismerje a részleteket. Ő az, aki a leghamarabb meg tudja különböztetni az értékest a haszontalantól, a jót és a rosszat. Pontosan ismeri a hierarchiát, és ebben tudja, hogy hol van az ő helye. Előszeretettel választja a második helyet, mert pontosan tudja, hogy az első milyen kockázattal jár, és magasról nagyot lehet esni. Hibája a túlzásba vitt kritizálás, a pedantéria, az érdekkapcsolatok hajhászása. Kulcsmondata: Mindent az ellenőrzésem alatt tartok!


09. 24. –– 10. 23.
Efraim (tapintani)
Jelentése: kettős termés
Jelképe: szőlőtő

Életének megoldandó feladata: nem szabad félnie a közelségtől, az intimitástól. Próbáljon meg simogatni, akár szóban a lelket, akár érintéssel a testet. Álljon szóba azokkal az embertársaival is, akik rangban alatta állnak, vagy akiket nem kedvel, próbálja legyőzni az ellenszenvét. Különleges harmóniateremtő képességgel rendelkezik, és az erők kiegyensúlyozásának érzéke miatt a legjobb stratéga, aki elméletben pontosan tudja, hogy mikor mit kell tenni. Kulcsmondata: Hogyan is döntsek?


10. 24. –– 11. 22.
Menasse (szagolni)
Jelentése: feledékeny
Jelképe: pálmafa

Egyedülálló képessége van a pszichikailag kényszerítő helyzetek létrehozására, amiből a másik nem tudja kivonni magát. Ebből függőség alakulhat ki, melynek során a másik kötődik hozzá. Ez pedig a szülött számára a védőbástyát jelenti, amely mögött biztonságban érzi magát. Mindenkinél jobb a szimata, fejlett a hatodik érzéke, így ki tudja deríteni a legrejtettebb titkokat, és előre megérzi a bekövetkező eseményeket. Kulcsmondata: Nem marad előttem semmi titokban!


11. 23. –– 12. 22.
Benjámin (aludni)
Jelentése: a szerencse fia
Jelképe: farkas

Rendkívül sokszor álmodik, és ennek megfejtésében jeleskedik. A szimbolika, a rejtélyek megfejtése, az élete végéig tanulás a célja. Mert szeretné megtalálni a dolgok értelmét, ezért ismerkedik meg távoli kultúrákkal, vallásokkal. Külső és belső utazásai során arra törekszik, hogy bővítse belső és külső látóhatárát, és egyre több életbölcsességet ismerjen meg, illetve sajátra tegyen szert. Be akar pillantani a kozmikus törvényekbe, mert szeretné megtalálni és megmutatni másoknak is a fény felé vezető utat. Kulcsmondata: Én tudom a legjobban!


12. 23. –– 01. 20.
Dán (haragudni)
Jelentése:
a bíró
Jelképe: kígyó

Képes az életben a legnagyobb terheket cipelni, és pontosan tudja, hogy mi a felelősség. Rendkívül ambiciózus ember, aki mesteri módon találja meg az életében és cselekedeteiben a vezérfonalat. Tiszta és szigorú, akinek a következetessége, a fanyar stílusa és a szabályok betartása, illetve hozása zavarba ejti a környezetét. Ő a biztonság és a rend garanciája, aki megköveteli, hogy a cél érdekében mindenki úgy táncoljon, ahogy ő fütyül. Kulcsmondata: Amit elkezdtem, azt befejezem!


01. 21. –– 02. 19.
Áser (ízlelni)
Jelentése: boldogság
Jelképe: lombos fa

Ő a különc, a kívülálló, az eredeti, a hóbortos, akinek sajátos véleménye a világról, amely általában megdöbbenti embertársait. Rendszerint sztoikus nyugalommal szemléli az embereket, és szereti felvilágosítani őket úgy, hogy tükröt tart eléjük, amivel ritkán arat nagy sikert. Élvezi, ha beleütheti az orrát mindenbe, kipróbálhat olyan új dolgokat, amelyekről a környezete úgy vélekedik, őrültség. Ő az, aki mindig mindent mindenkinél jobban tud, és meg van győződve arról, hogy mindenki felett áll. Kulcsmondata: Elsősorban magamban hiszek!


02. 20. –– 03. 20.
Naftáli (nevetni)
Jelentése: értesítés
Jelképe: szarvas

Egész életében arra a kérdésre keresi a választ, hogy valójában kicsoda. Hajlamos a hétköznapi dolgok, a kötelesség elhanyagolására, hiszen a föld felett lebeg állandóan két lépéssel. Pompás a humora, hajlamos az öniróniára, és nevetni tud saját hiányosságain. Az életben a legfontosabbnak a boldogságot, az örömöt, a nevetést tartja, amelyeknek gyógyító erőt is tulajdonít. Problémája, hogy nem őszinte, hajlamos áltatni magát is, és az idők folyamán elveszíti a tartását. Kulcsmondata: Szeretném, ha mindenki szeretne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top