Ezo

Az elszalasztott álmok hete

Ezen a héten az elszalasztott álmok ismét visszatérnek hozzád. Hogy ne csak kínzó vágy legyen belőlük ismét, és hogy ne kelljen ismét elszalasztanod őket, adunk neked néhány egyszerű tippet. Ha megfogadod őket, régi álmaid újjáélednek és megvalósulnak. Asztrológusunk, R. Kövér Balázs hétindító asztrológiai elemzése következik.

Álmodni jó. Az álmaink, a vágyaink az angyalok szerint azok az útjelzők, amelyek az életfeladatainkat jelzik. Eszerint amikor álmodozunk és a vágyainkról elmélkedünk, akkor valójában az életutunk térképét nézegetjük. Amikor pedig nem váltjuk valóra az álmainkat, akkor pedig éppen letérünk az előre kijelölt életutunkról. Milyen érdekes, hogy sokan azt tanítják, az álmodozás életünk megrontója, és hogy a vágyaink nem valósulhatnak meg, mi pedig készséggel hiszünk nekik, hiszen az egónk akkor nyugodt, ha nem bolygatjuk meg életünket mindenféle álmok megvalósításával. Ha mégis úgy döntesz, hogy te az álmaidban hiszel, és jogod van a vágyaid megvalósulásához, akkor érdemes tovább olvasnod.


Álmodozni jó!

“Ha álmodozni valóban olyan jó, akkor miért nem valósulnak meg az álmaink maguktól?” – teszi fel a kérdést gyakran az egónk, és mi ilyenkor csak hümmögünk. A másik igen népszerű álomromboló kérdés így hangzik: “Ugyan, hogyan történhetne ez meg? Hiszen olyan messze vagyok tőle…” Igen, az álmaink gyakran olyan messzire előreszaladnak térben és időben, no meg lehetőségekben, hogy látszólag teljesen esélytelen bármifajta valóra válásuk. Mégis számos spirituális hagyomány arra tanít, hogy a vágyak és álmok arra szolgálnak, hogy kijelöljék az életutunkat, és hogy segítsenek megteremteni a saját boldogságunkat. Épp ezért álmodozni jó. Az álmodozásra szükség van. Az A Course in Miracles – A Csodák Tanítása szerint például az álmaink Istentől eredő, ősi feladatunkat mutatják meg nekünk. A másik ilyen beépített iránytűnk, ami a feladatunkat jelzi, a boldogság. “A boldogságom és a feladatom egy és ugyanaz” – hangzik a csodakurzus egyik alapvetése.

Miért szalasztjuk el mégis a vágyainkat?

Ha ennyire egyszerű a képlet: Álmodozunk + megvalósítjuk + boldogok vagyunk = beteljesítettük az életfeladatunkat = megvalósítottuk a karmánkat, akkor miért nem valósítjuk meg a vágyainkat? Félelemből természetesen. Bár minden vágyunk megvalósítható, és sohasem vágyunk olyasmire, amit ne tudnánk ebben az életünkben elérni, megteremteni magunknak, ahhoz, hogy az álmaink megvalósuljanak, tennünk kell. Nem kell olyan sokat tennünk, mint ahogy a biztonsági játékra és a csendes unalomra hajtó egónk képzeli, de tennünk kell. Ez pedig változtatással, változással jár. Az meg veszélyes az egó szerint. A boldogság is nagy veszélyforrás az egó számára, és egyáltalán bármi, ami az életfeladatunk teljesítésével jár, pláne ha ez még némi spirituális fejlődést is okoz nálunk. Épp ezért az egónk, bár ugyanolyan jól tudja, hogy mi az álmodozás jelentősége, mint a lelkünk, mindent megtesz, hogy elszabotálja, lehetetlennek mutassa a vágyainkat. Mi pedig mint mindig, most is eldönthetjük: Az egó félelmeit és az álmokról való lemondást választjuk-e, vagy inkább a lélek vágyait, és a boldogságunk beteljesítését.


Álmodj velük – segítenek a bolygók!

Ha most hirtelen megjött a kedved az álmaid újra felfedezéséhez és az elszalasztott álmaid megvalósításához, van egy jó hírem: pontosan ebben támogatnak a bolygók a héten.Szerdán a Vénusz és a Neptunusz között alakul ki egy egzakt szextil fényszög, ami abban segít, hogy érzékenyebbé, intuitívabbá váljunk. Ha hajlandóak vagyunk befelé figyelni, ez a fényszög felerősíti a belső hangunkat, és erre nem kell várnunk szerdáig sem. Ráadásul egész héten működik, így egész héten jóval könnyebben érzékeljük a szívünk mélyéről érkező vágyakat, üzeneteket, érzéseket és gondolatokat.
Pénteken a Nap és az Uránusz között lesz egzakt egy szextil fényszög. Ez is beragyogja a hetünket, és arról gondoskodik, hogy az elszalasztott lehetőségeink egy váratlan fordulattal visszatérhessenek hozzánk. De ezért is tennünk kell. Lehet, hogy önmagában már azért is tennünk kell, hogy az egyszer elszalasztott lehetőség még egyszer megszülessen, de ha ez megtörtént, akkor egészen biztosan lépnünk kell. Jó hír, hogy a két fényszög együttesen összeadódó hatása sikeressé teszi a hetünket a vágyak valóra váltásának szempontjából. Nézzük most meg, hogy hogyan segítheted önnön vágyaid megvalósulását, hogy ezúttal már ne szalaszd el az álmaidat!

Az elszalasztott álmok hete


Teendőlista az álmok megszületéséért!

– Merj álmodni! Ha a költővel együtt azt vallod, hogy “Ábrándozás az élet megrontója”, akkor ne lepődj meg, ha az álmaid nem valósulnak meg. Ha pedig véletlenül el is kezd realizálódni belőlük valami, abban sem lesz köszönet, hiszen pontosan ez az, amit megerősítesz minden olyan gondolatoddal, amelyek az álmokat értéktelennek vagy egyenesen rossznak tüntetik fel. Az első és a legfontosabb lépés tehát, hogy merj álmodni, és tudatosítsd magadban, hogy a vágyak azt a célt szolgálják, hogy elvezessenek a boldogsághoz.
– Meditálj az álmaidon! Na jó, a meditáció kifejezés talán egy kicsit túlzás arra, amire gondolok, és talán az elmélkedés lenne a megfelelő szó rá. Mindenesetre minden nap szánj rá néhány percet, hogy egy kicsit elmerülj az álmaidban. Figyeld meg, mik az aktuális vágyaid, és idézd fel azokat a régi vágyaidat, amelyeket a keserű reménytelenség miatt adtál fel.Hogy neked erre semmi időd sincs? Mit csinálsz munkába menet? Az unalmas értekezleteken? Mosogatás közben? Vagy lefekvés után? Az életünk tele van olyan üresjáratokkal, amikor a testünk elfoglalt, de a szellemünk szárnyalhat, használd ki ezeket!
– Írj egy listát! Nem kell teendőlistának lennie, elég egy álomlista. Arról, hogy mik a vágyaid. Igen, a legvadabb vágyaidat is nyugodtan felírhatod. Ugyanúgy, ahogy a kimondott szónak nagyobb az ereje, a leírt szónak is megnő a hatásfoka. Ezen a héten minden nap írd hozzá a felbukkanó álmaidat (és az újra felbukkanó vágyaidat) a listádhoz. Ugye, milyen egyszerű? Máris papírra vetetted a vágyaidat, amiről pedig lista van, az sokkal kézzelfoghatóbbá és hihetőbbé válik az agyunk számára.
– Tegyél egy lépést minden nap! Elég egy aprócska lépés. Ha például külföldi munkáról álmodozol, keress, nézd meg a nyelviskolák órarendjeit. Megnézheted, van-e valamilyen támogatott nyelvtanfolyam a számodra. Ha egy új munkahelyről álmodozol, nézz meg egy álláshirdetési oldalt. Ha még nem tudod, mi lenne a számodra ideális munka, írd össze, hogy mi mindennel foglalkoznál szívesen. Ha az ideális társadra vársz, irány egy internetes társkereső! – Látod? egészen egyszerű, apró, pár perces tevékenységek, amik előre lendítenek az utadon. Holnap pedig lépj még egyet. Hasonlóan aprót, de tedd meg. Amire észbe kapsz, máris megvalósítottad egy álmodat.
– Vizualizálj! Ha már felismerted az álmaidat, válassz ki egyet, és szánj rá minden nap egy félórát, hogy felidézd magadban, és megjelenítsd a belső képeid világában, hogy már el is érted azt a célt. Ha ismersz valamilyen meditációs-vizualizációs módszertant, használd azt, és fejlessz egy teljes meditációt e köré a kép köré. Ha nem ismersz ilyet, elég, ha magadtól megjeleníted ezeket a képeket, és mélyen átéled őket.
– Kérj az angyaloktól. Ne csak általánosságban kérj az angyaloktól boldogságot vagy belső békét, hanem konkrétan oszd meg angyalaiddal a céljaidat. Használhatsz egy hasonló fohászt:
“Kedves Angyalaim! Kérlek, segítsetek megvalósítani azt az álmomat, hogy … (itt meséld el az álmodat). Inspirációkkal és jól érezhető égi vezettetéssel vezessetek, hogy ez az álmom megvalósulhasson. Hárítsatok el az utamból minden akadályt és nehézséget. Küldjetek hozzám égi és földi segítőket, akik támogatják ezt a tervemet. Adjatok meg minden égi és földi támogatást és lehetőséget a számomra, amelyek a célom manifesztációjához vezetnek! Köszönöm a szereteteteket és a támogatásotokat!”

– Titkold el az álmaidat! Na jó, nem kell őket rejtegetned, de teljesen felesleges elmondanod őket olyanoknak, akik úgysem értenék meg, vagy úgysem támogatnák ezeket. Ők ráérnek akkor tudomást szerezni róluk, amikor megvalósulnak.

Az elszalasztott álmok hete


A hét gondolata:
“A szeretet az, amivel együtt születünk. A félelmet itt tanuljuk meg. A spirituális utazás azt jelenti, hogy szélnek eresztjük a félelmet, és visszafogadjuk a szeretetet a szívünkbe.”
Marianne Williamson

Össze lehetnek zavarodva a Kosok. Mintha a belső GPS-ük nem adná nekik a megfelelő jeleket. Valójában természetesen a jelek ott vannak, csak nem feltétlenül akarják észrevenni ezeket. A Bikák viszont befejezik a bujkálást és boldogan kilépnek a fényre. Ez pedig váratlan támogatókat szerez nekik. Az Ikreknek itt az ideje valamilyen új hobbi után nézni. Az eddigi szórakozásaik már nem szórakoztatóak, az eddigi tevékenységeik már nem kielégítőek. Itt az ideje az újak felfedezésének! A Rákok meglepődnek a dolgok egyszerűségén. Ők hetek óta a nagy titkok kiderülésére várnak, ehhez képest minden olyan tiszta, egyszerű és logikus lesz. Az Oroszlánok kifejezetten jók az összeesküvés-elméletek gyártásában. Rossz hírünk van: nincs olyan háttérhatalom, amely személyesen az ő életük tönkretételére szerveződött. Csak rajtuk múlik, milyen a jelenük és a jövőjük. A Szüzek végre megértik a szerelmüket, és olyan összhangot tapasztalhatnak meg, amely segít begyógyítani a lelki sebeiket.

A Mérlegek a kulcsot keresik, de amikorra meglelik, elfelejtik, hol is a zár. Kicsit kevésbé képletesen szólva, amire megoldják az aktuális problémájukat, az egész helyzet okafogyottá válik. A Skorpiók ismét nagy lépésre készülnek. De nekik most különösen fontos, hogy megértsék: minden róluk szól. Az számít egyedül, hogy ők hogyan értelmezik a helyzeteket, minden más mellékes. A Nyilasoknak ezt is írhatnám: dhqddvvdaksg. Nem, ez nem az atlantiszi nyelv egy szava, hanem annak a szimbóluma, hogy most minden tanács és vélemény olyan lesz a számukra, mintha kínaiul lenne. A Bakok továbbra is várakozó állásponton vannak: arra várnak, hogy végre történjen valami. Hogy történik-e valami, az csakis rajtuk áll – ezt kell felismerniük a héten. (Vagy minden marad a régiben.) A Vízöntők unatkoznak. Az unalom szenvedést szül. A szenvedés meggondolatlanságba torkollik. A meggondolatlanság pedig semmi jót sem eredményez a héten. Meg kellene szakítani ezt a sort, nem? Mondjuk az unatkozás helyett valami értelmes dologgal kellene foglalkozni. A Halak önmagukkal vívnak harcot. Ezt jó lenne tudatosítani magukban, no meg azt, hogy ha ők az ellenfél, akkor akár abba is hagyhatnák önmaguk támadását, amely főkép önsorsrontásként jelenhet meg.

A hét könyve

A Csodák Tanítása e-könyvben
Végre a magyar ezoterikus könyvek kiadói is elkezdtek e-könyveket forgalmazni. Nemrég jelent meg az A Course In Miracles – A Csodák Tanítása magyar e-könyv változata. Ez a szöveg szerte a világban több millió ember életét változtatta meg egyszerű, bölcs szavaival, szeretetteli megfogalmazásaival, és 365 napi gyakorlatával. A legtöbb ma élő spirituális tanító még mielőtt azzá vált volna, akit megismert a világ, elvégezte ezeket a gyakorlatokat. Sokan közülük ma is napi rutinjuk részeként gyakorolják a csodakurzust. Mégsem csak azoknak ajánljuk a könyvet, akik tanítók akarnak lenni, hanem azoknak, akik boldogok akarnak lenni. És a legfontosabb: ez nem elméleti könyv, ez gyakorlat. Azaz a 365 gyakorlattal kell kezdeni az elméleti rész helyett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top