Ezo

Heti holdnaptár június 9-től

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, hogy a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlatos elkerülni...

Heti holdnaptár június 9-tőlHÉTFŐ június 09: Pihenőnap. A telihold közeledtével egyre látványosabb a méregtelenítés és a fogyókúra. Mára fodrászati tilalom van érvényben. Érdemes ma szépíteni a környezetünket. Csinosíthatjuk az otthonunkat. A kertben ültessünk virágot és fűszernövényt!

KEDD június 10: Pihenőnap. Telihold előtt fogyókúrázzunk, szaunázzunk, méregtelenítsünk, meditáljunk! Tanácsos talpmasszőrhöz menni. Ez megsokszorozza a méregtelenítés hatását. Mára fodrászati és kertimunka-tilalom van érvényben. Érdemes ezt megfogadni.

SZERDA június 11: Pihenőnap. Továbbra is aktuális a fogyókúra, a méregtelenítés, a szaunázás és a talpmasszázs. Ezekkel testi, lelki és szellemi megtisztuláson megyünk keresztül. Még ma is fodrászati tilalom van érvényben. A kertben időszerű a fűnyírás és a fűszernövény-ültetés.

CSÜTÖRTÖK június 12: Pihenőnap. Még ma is fodrászati tilalom van érvényben. Közvetlenül telihold előtt a gyógynövényekben a legmagasabb a hatóanyag. Ezért most tanácsos begyűjteni. Aktuális a méregtelenítés és a fogyókúra továbbra is. Ha a Holddal összhangban tesszük ezeket, több sikerre számíthatunk.

PÉNTEK június 13: Pihenőnap. Telihold napján böjtöljünk, meditáljunk! Így kevesebb lesz a feszültség bennünk és körülöttünk is. Ma fodrászati és fogászati tilalom van érvényben. Semmi sem kötelező, csupán javasolt. Ezt a több ezer éves hagyományokból tudhatjuk. (Teliholdról részletesen lejjebb.)

SZOMBAT június 14: Aktív nap. Ma rengeteg tilalom van érvényben: fodrászati, kertimunka-, fogászati és patyolati tilalom. Ez utóbbi azt jelenti, hogy ma nem tanácsos tisztítóba vinni a ruhákat, mert könnyen kifényesedhetnek. Ezek helyett menjünk talpmasszőrhöz!

VASÁRNAP június 15: Aktív nap. Több tilalom van ma is érvényben: fogászati, patyolati és kertimunka-tilalom. Ezek helyett kényeztessük magunkat! A szépségápolás most aktuális. A fogyó hold segíti a szőrtelenítést, a körömápolást, az arcápolást és a bőrtisztítást.

SZENVEDÉLYES TELIHOLD

Június 13-án, pénteken kora reggel az Ikrek Nap és a Nyilas Hold egymással pont szemben áll. Aki babonás, az felszisszenhet, hogy : “jaj, péntek 13., ráadásul még telihold is, jaj”. Pedig szó sincs bajról. Sőt a buddhisták szerint ez egy tízmilliószoros nap. Vagyis minden gondolatunk, megsokszorozott erővel hat vissza ránk.

Most a levegő (Ikrek) és a tűz (Nyilas) egymásnak feszülését tapasztalhatjuk. Ha sikerül megtalálnunk az egyensúlyt, akkor a levegő fellobbantja a tüzet. De ha nem, akkor a levegő elfújja a tüzet. A levegő a beszéd, a tűz a szenvedély. Nem baj, ha ma szenvedélyesen beszélünk. De beszédünk ne legyen ijesztő! Mert ezzel a másikat védekezésre, vagy ami még rosszabb támadásra “kényszerítjük”. Vagyis veszekedés, sőt szakítás lehet az eredmény.

A közlekedésben is óvatosnak kell lennünk. Ma a szembe jövő emberek, járművek okozhatnak bajt. Egyetlen dologgal lehet kivédeni a legrosszabbat, a balesetet, éberséggel. Igaz, hogy kora reggel van maga a telihold, de előző este és pénteken egész nap érezteti negatív hatását. Az Ikrek és a Nyilas szülöttek vigyázzanak magukra a legjobban! De a Szűz és Halak szülötteknek sem árt az óvatosság. Természetesen a többi jegy szülöttje is legyen körültekintő!

Heti holdnaptár június 9-től

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top