nlc.hu
Ezo
A családi béke hete

A családi béke hete

Ezen a héten alkalmunk lesz arra, hogy meggyógyítsuk a családon belüli feszültségeket, és hogy támogató szeretetre cseréljük a játszmákat. A csillagok támogatása mellett ehhez némi tudatosságot is bevethetünk. Így pedig biztosak lehetünk abban, hogy a hétvégére ránk köszönt a családi béke. Asztrológusunk R. Kövér Balázs hétindító asztroelemzése következik.

Gondolkodtál már azon, miért családon belül vannak a legnagyobb örömeink és olykor a legnagyobb küzdelmeink, vagy a legnagyobb feladataink is? Hamarosan elárulom a választ, de előtte idézzünk fel egy spirituális alapvetést: mindannyian azért születtünk ide, erre a földre, hogy megtaláljuk a boldogságunkat. Ehhez a privát életcélhoz választjuk a segítőtársakat, a családunk, a szerelmeink, a tanítóink, a társaink személyében. Hogy akkor miért romlanak el néha a kapcsolataink? A válasz nagyon egyszerű: minden kapcsolat valamit tükröz belőlünk. Minden kapcsolatunk egy-egy részünket mutatja, és ezzel a részünkkel vagy békében élünk, vagy pedig harcban állunk vele. Ez utóbbi pedig gyakran nehéz kapcsolatokként realizálódik a valóságunkban.

A család célja a gyógyítás

Minden emberi kapcsolatunk gyógyító kapcsolat, és mindnek az lenne a célja, hogy a szeretetet, méghozzá a feltétel nélküli szeretetet kommunikáljuk benne. Különösen igaz ez a családunkra. Gondolj bele: kamaszkorodban mennyi mindent megtettél annak érdekében, hogy a szüleid gyakorolhassák a feltétel nélküli szeretetüket. Vagy lehet, hogy most is ezen dolgozol. De persze az is elképzelhető, hogy ők teszik próbára a te tűrőképességedet. Ki tudja, éppen kinél van nálatok az “elfogadáslabda”, és ki az, aki – látszólag – éppen a másik idegeivel játszik. Lehet, hogy úgy érzed, a családod nem szeret téged. Vagy talán te véled úgy, hogy képtelen vagy elfogadni és szeretni a családodat. És persze a legvalószínűbb az, hogy a helyzet nem fekete és fehér. Némely családtagokat könnyű szeretned, másokat nem. Némelyeknek van veled konfliktusuk, másoknak nincs. És persze vannak azok, akik egy személyben hozzák ezt a kétféle energiát: egyszerre szereted és gyűlölöd őket. Igen, ez mind-mind természetes dolog. Sőt! Ha ennél cifrább családi érzelmeket találsz, az is rendben van.

Spirituális játszóterünk a család

Tudnod kell, hogy a családi kapcsolatok nem véletlenszerűen alakulnak ki, és nem a szerencsén vagy a szerencsétlenségen múlik, hogy milyen családba születsz. Spirituális szempontból minden családi viszonyunk választott viszony, és valamit meg akarunk tapasztalni, meg akarunk ismerni, vagy ha úgy tetszik, meg akarunk tanulni általa. A tanulnivalók száma és formája végtelen, csak egyvalami biztos: amint megtanultál valamit egy kapcsolatodból, új kör indul, és újabb megtapasztalnivalókat mutattok meg egymásnak ezzel a családtagoddal. Ez egy végtelen játék egymás között. Hol ezt tanítjuk, hol azt tanítjuk. Ha pedig úgy érzed, hogy túl sok a feladat, és elképzelhetetlen, hogy ezt te vállaltad volna, jusson eszedbe: a lélek csak olyasmit vállal, amit meg is tud oldani. Lehet, hogy földi szemmel nézve annyi fájdalom van a családi viszonyaidban, amennyi már elviselhetetlen, mégis valamilyen módon ezeket meg lehet gyógyítani.

A családi béke hete


Az igazi gyógyszer…

…a megbocsátás. Igen, tudom, néha azt várod, hogy majd valami teljesen más spirituális recepttel állok elő, de a helyzet az, hogy még mindig ez az egyetlen igazi megoldás. De azért csak van egy kis segítség. Az, ha felidézed a megbocsátás spirituális szabályát. A megbocsátás nem jóváhagyás. Nem hozzájárulás ahhoz, ami történt, hanem a fájdalom elengedése, amit kaptunk. Annak a felismerése, hogy a fájdalom tartogatása bennünket mérgez meg. Ha úgy tetszik, a megbocsátás után meghúzhatom a határaimat, és dönthetek úgy, hogy megszakítok egy fájdalmas (családi) kapcsolatot. És persze az is lehet, hogy nincs szükség ilyen drasztikus módszerekre. A megbocsátás, ha feltétel nélküli, akkor új helyzetet teremt, és ebben az új helyzetben könnyen megváltozhatunk mindannyian.

Heti útmutató: Mit tegyél a családi viszonyaidért?

A pénteki Rák újhold segít abban, hogy újragondolhassuk a családi kapcsolatainkat, és meggyógyíthassuk ezeket. Íme néhány inspiráció ehhez a gyógyító folyamathoz.

– Beszélgess! Ha valakivel konfliktusod van és arra vársz, hogy ő kezdeményezze a békülést, hívd fel, ülj le vele beszélgetni!


– Engedd el az elvárásaidat! Nem kell azt gondolnod, hogy tudod, mit kellene tennie a szüleidnek, a gyerekeidnek, a szerelmednek vagy másoknak. Elég, ha a magad cselekedeteivel foglalkozol, és elfogadod, hogy a családtagjaid önálló személyek, önálló gondolatokkal, vágyakkal.


– Tekints magadra segítőként: lásd úgy a feladatodat a családban, mintha te lennél a család angyala, aki ítélkezés nélkül segít, támogat, szeret. Vigyázat, ezt ne keverd össze a mártírszereppel: nem kell magad elé helyezned mások megsegítését, és nem is szabad elvárnod semmit az önzetlen szeretetedért (mert az már nem lenne önzetlen).

– Boríts fátylat a múltra! Talán bántottátok egymást valakivel, és itt lenne az ideje, hogy elengedjétek ezeket a sérelmeket. Először csak magadban gondold át, hogy mi a helyzet most, majd, ha felkészültél rá, akkor akár fel is hívhatod őt.

– Kérd az angyalok segítségét! Add át a családi fájdalmakat az angyaloknak, és kérd meg őket, hogy vegyék körül gyógyító szeretettel a családodat és a családtagjaidat!

A családi béke hete


Egyszerűsítenek a Bikák, eredményesek a Halak – heti asztrotendenciák

Nem találják a helyüket a Kosok a héten. Ők azzal szembesülhetnek, hogy most végre valóra kell váltaniuk egy ígéretüket, még akkor is, ha meggondolatlanul ígértek valamit. A Bikák szeretnének mindent leegyszerűsíteni, és szeretnék, ha semmilyen bonyodalom nem lenne az életükben. Lehet, hogy ez most nem jön össze a számukra. Az Ikreket senki és semmi nem képes megrettenteni. Teljesen mindegy, hogy ki mivel próbálkozik, az Ikrek bátran mennek előre. A Rákoknak viszont nagy szükségük van a környezetük szeretetére. Ők könnyen válhatnak társfüggővé, és visszajelzés-függővé a héten. Teljesen új és kreatív tevékenységeket találnak maguknak az Oroszlánok. Könnyen lehet, hogy ők most nagy meglepetéseket okoznak a környezetüknek. A Szüzek a természetben tudnak feloldódni a leginkább ezen a héten. Nekik minden nap érdemes növények között lenniük, és ott levezetniük a feszültségüket.

A Mérlegek nem tudják eldönteni, hogy csalódtak-e valakiben, vagy egyszerűen csak rosszul mérték fel az illetőt. Nekik is a megbocsátás lesz a legjobb gyógyszer: a megbocsátás után már mindegy, ki csalódott kiben. A Skorpiók egy kissé zárkózottabbak a szokásosnál. Nekik most rengeteg egyedüllétre és befelé figyelésre van szükségük. A Nyilasok hajlamosak a látszat alapján megítélni egy helyzetet. Pedig sokkal jobb lenne, ha most a dolgok mélyére ásnának, és nem hinnének a felszínes információknak. A Bakok úgy érezhetik, hogy túlvállalták magukat. Nekik jót tenne egy kis lazítás és annak a tudatosítása, hogy nem maradnak mindig így a dolgok, ez csak átmeneti állapot. A Vízöntők bonyolult érzelmeket és bonyolult eseményeket élnek meg. Talán a lelkük mélyén élvezik is ezt a változatosságot, de azért érdemes hosszú távon a nyugalomra hangolódniuk. A Halak meglepő eredményeket érhetnek el a héten. De az fontos, hogy ne ragaszkodjanak az eredeti elképzeléseikhez, mert sok változtatásra lesz szükségük.

A hét könyve

A családi béke heteDon Miguel Ruiz: A négy egyezség

A négy egyezség négy egyszerű és hatásos alapelv, amelyek betartásával megváltoztathatod beidegződéseidet, s az életed megtelik feltétel nélküli szeretettel.
Szólj tökéletesen! Azt mondd, amit gondolsz. Kerüld az önostorozó kifejezéseket, és másokról se pletykálkodj. Szavaid erejét az igazság és a szeretet kifejezésére használd.
Semmit ne végy személyeskedésnek! Amit mások mondanak és tesznek, az saját benső valóságuk kivetítése, a saját álmuk. Ha nem veszed magadra szavaikat és cselekedeteiket, nem leszel áldozat, és nem szenvedsz feleslegesen.
Ne feltételezz semmit! Vedd magadnak a bátorságot: tegyél fel kérdéseket, és mondd el, mit szeretnél valójában.
Mindig tedd meg, ami tőled telik! Minden körülmények között hozd a legjobb formád. Ekkor nem von felelősségre a lelkiismereted, s elkerülheted az önvádat és a megbánást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top