Ezo

Így manipulál a bűntudat

A bűntudat vagy a bűntudatkeltéssel együtt járó manipuláció mindnyájunk életére hatással lehet. A tudattérkép ismerete hozzásegít önmagad, mások és a világ jobb megértéséhez.

A korábbi, a tudattérkép első szintjéről, a szégyenről szóló írásomban leírtam a tudattérkép alapvető jellemzőit. E második rész a bűntudattal és annak gyakorlati megnyilvánulásaival foglalkozik. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy életünk különböző területein eltérő tudatszintünk lehet, az egyén össztudati szintjét ezek összege határozza meg. Tehát, amennyiben felfedezed magadban a bűntudat érzését, az önmagában még nem jelenti azt, hogy ez a negatív szint dominál az életedben.

Így manipulál a bűntudat

A bűntudat az a negatív érzelem, amely leginkább veszélyezteti az életet. A bűntudat mindössze 30-as energiaszinttel rendelkezik, a szeretethiányból és a destruktív kritikából fakad, és az értéktelenség érzéséhez vezet. Ennek a szintnek az életfelfogása gonosz, Istene pedig egy gyűlölködő Isten. Az önbecsülés ezen a ponton nagyon alacsony, ami többek között pszichoszomatikus betegségekhez és akár öngyilkossági kísérlethez is vezethet.

Így manipulál a bűntudat

A bűntudatnak számos megnyilvánulási formája létezik, ezekről részletesebben a Lélekmozaikok blogon olvashatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top