Ezo

Mi a te fegyvered? – Nagy arab horoszkóp

Az arab horoszkóp a nagy asztrológiai és matematikai felfedezések idején keletkezett Észak-Arábiában. Az arab civilizáció nyomán terjedt el, és vált ismertté Európában. Az idők folyamán aztán Szicília lett az egyetlen hely, ahol nyoma maradt. A sziget lakói furcsa módon a megszálló araboktól egyedül az asztrológiát vették át és őrizték meg. Az arab asztrológia tanítása szerint az egész élet küzdelem, ezért mindenki egy neki rendelt fegyver jegyében születik. Ez a fegyver nemcsak az élethez fűződő viszonyt határozza meg, hanem erejének és hatósugarának megfelelően talizmánként is működik. Vagyis megmutatja, hogy az ember a születési idejéhez rendelt fegyverek, illetve annak tulajdonságai közül melyikkel törhet előre, vagy védheti meg magát.
1. Kés: augusztus 24. – szeptember 23.
2. Tőr: március 21. – április 20.
3. Hosszú kés: június 22. – július 22.
4. Arab tőr: október 24. – november 22.
5. Csillag: május 22. – június 21.
6. Buzogány: április 21. – május 21.
7. Fejsze: február 19. – március 20.
8. Lánc: szeptember 24. – október 23.
9. Kard: július 23. – augusztus 23.
10. Lándzsa: december 22. – január 20.
11. Parittya: január 21. – február 18.
12. Íj: november 23. – december 21.

1. Kés

Pontosan tudja, hogy az életben mindenért keményen meg kell dolgozni. A hangulata olykor nem a legoptimistább, aminek az oka, hogy világosan látja maga körül a középszerű vagy kimondottan tehetségtelen embereket, akik a kapcsolataik vagy a rokonságuk révén érvényesülnek. Legfőbb fegyvere az ész, a tudás, a tapasztalás és az egyszerűség, amivel zsebre teheti őket és szinte az egész világot.

2. Tőr

Az életnek a pozitív oldalát keresi, a kemény és sok munka, a nehéz munkakörülmények nincsenek ínyére. A baráti kapcsolatai jól működnek, senki sem kívánhat önnél szívélyesebb és szórakoztatóbb társaságot. Ön az, aki a megfelelő információk birtokába jut, és veszélyessé is tud válni, de mivel ügyes és fifikás ember, a tőrt sohasem fordítja maga ellen.

3. Hosszú kés

Ön a szakmája kiválósága, megbízható kolléga, a felettesének pedig a kedvence, hiszen minden feladatot végrehajt. A ragaszkodás és az állhatatosság az ön fegyvere, amely idővel nélkülözhetetlenné teszi a környezetében. A tanácsát fogják kérni, amely nélkül nem hoznak felelősségteljes és hosszú távra szóló döntéseket.

4. Arab tőr

Erős egyéniség, akire a legnehezebb körülmények között is számítani lehet. Egyenes és olykor kíméletlen, ezért sokan tartják veszélyesnek. Több az ellensége, akik azonban nem sokat árthatnak, hiszen ön vakmerő ember. Fegyvere a rendkívüli memóriája és az időzítési érzéke: ösztönösen tudja, hogy mikor minek jön el az ideje, és ezzel éppen úgy ér célba, mint a hosszú, hegyes arab tőr.

Mi a te fegyvered? - Nagy arab horoszkóp

5. Csillag

Szellemes, intelligens, tele van jobbnál jobb ötletekkel, a meggyőzőereje pedig átütő. Ön az, akire a vészhelyzetben számítanak, mert biztos lesz néhány fantasztikus ötlete, amivel még a csőd széléről is vissza lehet táncolni. Ez az ön titka. Pontosan úgy, ahogy a középkori harcokban a csillagé volt, amit akkor vetettek be, amikor már a többi fegyver hatástalan maradt, a csata pedig vesztésre állt.

6. Buzogány

A buzogány adott körülmények között a csata leghatásosabb fegyvere. Pontosan tudja, hogy mi a feladata, tökéletesen ismeri az önnel szemben támasztott elvárásokat. Ön nem támad ok nélkül senkit, de ha kell, kőkeményen kiáll az igazáért, és védelmébe veszi a gyengéket. Fegyvere a határozottsága és a kitartása.

7. Fejsze

Nehezebben tud egy dologra koncentrálni, és többször gyötörheti belső bizonytalanság, hogy ön nem túl jó. Sokszor magányosan él, miközben szüksége lenne társra, és általában a magánéletét nem tartja kimondottan sikeresnek. Legfőbb fegyvere az őszinteség, amit úgy fogalmaz meg, hogy le tud venni vele másokat a lábukról.

8. Lánc

Finom modora mögött acélakarat húzódik meg, és elszántan küzd azért, amit kitűzött maga elé. A lánc a középkor ütőfegyvere volt, mint ahogy ön is képes a végsőkig elmenni, és csapást mérni arra, aki bántja. Az anyagi jólétet mindennél fontosabbnak tartja – ahogyan a lánc a pénz szimbóluma is lett –, mert enélkül úgy gondolja, hogy az életben nem boldogul.

9. Kard

Nem mindennapi személyiség, aki nyomot hagy a környezetében és a világban. Vezetői képességekkel rendelkezik, szereti a dolgokat az ellenőrzése alatt tartani. Különleges bánásmódra, nagy figyelemre van szüksége, éppen úgy, ahogyan a kardnak is, melynek forgatása speciális ismereteket igényel. Fegyvere a becsületesség és a szavahihetőség.

10. Lándzsa

A lándzsáról úgy tartották, hogy a legjobb fegyver, ám ha egyszer eltörik, akkor vége. Ön nagyra törő, becsvágyó személy, aki egyedül halad a csúcsra vivő úton. Kemény és hajlíthatatlan, felelős és etikus, érett szemlélettel megáldott. Ám ha kudarc éri, ha kijátsszák, akkor ugyan újból talpra áll, de már sem a hite, sem a bizalma nem lesz a régi.

11. Parittya

Ahogyan a parittyának, úgy önnek is megfelelő távolságra van szüksége ahhoz, hogy hatást érjen el. Vagyis inkább képes nagy dolgokat tenni az emberiségért, mint azokért, akikhez közelebbi, például családi szálak fűzik. Éppen úgy, ahogy a hagyományok vagy a kötelezettségek elutasítása, a nemet mondás egészen jóleső érzéssel tölti el.

12. Íj

Az íjász a legtávolabbi célokat is el tudta érni a fegyverével, melynek használata egyszerre igényelt erőt és ügyességet. Ilyen ember ön is, aki szívesen indul útnak, és fedezi fel a nagyvilágot. Döntéseit a bölcsesség hatja át, amely sugárzóvá teszi. Ha téved, gyorsan belátja, és hamar talpra áll.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top