Ezo

Kelta horoszkóp

A kelta horoszkóp nem különböztet meg éveket, hanem az év bizonyos napjaihoz rendeli a jegyeit. Nézzük, mit ígér a jóslat erre az évre!

 

Kelta horoszkóp 2013-ra

Te milyen fa vagy?

Cédrusfa – II. 9–18. és VIII. 14–23.
Erdei fenyő – II. 19–29. és VIII. 24. – IX. 2.
Szomorúfűz – III. 1–10. és IX. 3–12.
Szilfa – I. 12–24. és VII. 15–25.
Almafa – XII. 23–I. 1. és VI. 25. – VII. 4.
Fenyőfa – I. 2–11. és VII. 5–14.
Ciprusfa – I. 25.–II. 3. és VII. 26. – VIII. 4.
Jegyenyefa – II. 4–8., V. 1–14. és VIII. 5–13.
Hársfa – III. 11–20. és IX. 13–22.
Mogyorófa – III. 22–31. és IX. 24. – X. 3.
Fügefa – VI. 14–23. és XII. 12–21.
Gyertyánfa – VI. 4–13. és XII. 2–11.
Berkenye – IV. 1–10. és X. 4–13.
Juharfa – IV. 11–20. és X. 14–23.
Diófa – IV. 21–30. és X. 24. – XI. 11.
Gesztenyefa – V. 15–24. és XI. 12–21.
Kőrisfa – V. 25.–VI.3. és XI. 22. – XII. 1.
Tölgyfa – III. 21.
Nyírfa – VI. 24.
Olajfa – IX. 23.
Bükkfa – XII. 22.

Fenyőfa

Külső szemlélő szerint kicsit hűvösnek, olykor túlságosan méltóságteljesnek tűnhetnek az ekkor született emberek. Kétségtelen, hogy az ősi kelták megfigyelései szerint a Fenyőfa jegyének szülöttei kicsit nehezebben mutatják ki érzelmeiket. Első látásra talán unalmasnak is vélhetjük őket, ugyanis szeretik a biztonságot, a megállapodottságot, a nyugalmat.

Szokatlan módon utazásra, szabadságra a tavasz kínál lehetőséget, méghozzá egy érdekes, váratlan ajánlattal. Nehogy elmenjenek mellette, mert nagyon jól fogják magukat érezni, még akkor is, ha nem kimozdulós emberek.  Ez a meglepő kaland azt az érzést kelti, hogy talán ez az év lehet a váratlan fordulatok éve. A nyár kicsit dolgosabb lesz, mint másoknak, vagy mint ahogyan a korábbi években megszokták. Szerencsére képesek lesznek egyensúlyt teremteni az aktív és a passzív pihenés között. Annak ellenére, hogy idén tavasszal utaztak, egy-egy kellemes nyári kirándulás azért igencsak belefér az életükbe. Új élményt jelenthet az is, hogy a saját lakóhelyük környékén keresnek fel szép, érdekes helyeket, amelyeket eddig nem láttak. Az ősz elején lehetséges egy kisebb családi vagy párkapcsolaton belüli vita, a megoldása csupán türelmükön múlik. Empátiájuk, kedvességük meg fogja hozni a gyümölcsét. Egy régi barát, aki az elmúlt években kicsit eltávolodott önöktől, most ismét közelebb kerül a szívükhöz, és ugyanott folytatják a beszélgetést, ahol korábban abbahagyták. Emberi kapcsolataik decemberben lesznek igazán jó formában, ami nagyon is rendjén van karácsony időszakában.

Almafa

Jó szándékú, talán kicsit naiv, aki embertársairól a legjobbat tételezi fel. Ezért olykor csalódások érhetik, de lelke derűs, így ez nem sokáig bántja. Szereti a mozgalmas életet, eleven. Nagyon nagy a szeretet utáni vágya, igényli az odafigyelést, nem egyszer kifejezetten romantikus alkat.
Míg az elmúlt esztendőben nem voltak kockázatvállalók, most ezt igencsak bepótolják. A 2013-as év egy merész, bátor esztendő lesz, aminek a mottója: “Mosolyogj a világra, és meglátod, az vissza fog rád mosolyogni!”

Már az év első hónapjában azt fogják érezni, hogy mostanában merészen belefoghatnak olyan dolgokba, amelyekbe korábban nem mertek, és ezt nem is fogják megbánni. Az ilyen időszakokban én többször és több jegy szülötteinek azt a kulcsgondolatot szoktam leírni, hogy “aki mer, az nyer”! Nos, ennek eleven énjük bizonyára örül. Tavasszal betoppan egy új pénzkereseti lehetőség. Nem biztos, hogy ez feltétlenül valamilyen új munka lesz – bár éppenséggel az sem kizárt –, de lehet valamiféle mellékesen végzett vállalkozás, üzlet vagy bármi más. Ez a nyár közepére már akár hasznot is hozhat, így aztán nem is csoda, hogy az augusztusi szabadságukat nagyon kellemesen fogják eltölteni, és kicsit többet engednek meg maguknak anyagi téren. Még az sem kizárt, hogy vagy hosszabb időre mehetnek szabadságra, mint azt tervezték, vagy valami távolabbi, csodaszép tájra, ahol korábban még soha nem jártak. Ősztől ugyan egy kicsit megtorpan az anyagi fellendülés, de szerencsére nem tartósan, mert a tél ismét a sok munkáról és a pénzügyek rendeződéséről fog szólni. Ha kedvelik a téli sportokat, akkor ehhez a december jó lehetőséget nyújt, amibe barátaikat és családtagjaikat is sikerül bevonni. Nem kizárt, hogy az év utolsó hónapjában gyakran lesznek a társaság középpontjai. Ez szerencsére nem csak az idei karácsonyra vonatkozik, hanem már a novemberi hétvégék is mozgalmasabbak lesznek, mint a legtöbb ember számára.

Szilfa

Független, bátor, szereti saját maga irányítani a sorsát. Nehezen viselik a korlátokat. Gyakran makacs, hangadó. Munkájukban nagyon megbízhatóak, alaposak, olykor maximalisták. A Szilfa jegy szülöttei tipikus főnökök, akkor érzik jól magukat, ha irányíthatnak. Nos, ez az év épp olyan változatos lesz, mint ahogyan arra vágyakozni szoktak, a kedvük szerint irányíthatják a saját életüket, sőt az év elején még másokét is. Arra ügyeljenek, hogy ha egy gyengébb akaratú családtag vagy barát az önök kezébe adja a döntést, azt úgy hozzák meg, hogy az illetőnek is jó legyen, és ne tűnjön uralkodásnak. Nehéz lenne eldöntenem, hogy a négy évszak közül melyik lesz a legváltozatosabb, mert más és más jelleggel, de mind a négy kellemes meglepetéseket, új kihívásokat, friss élményeket hoz. Tavasszal a magánéletük kerül a fókuszpontba, méghozzá pontosan olyan jelleggel, ahogyan az a Szilfa jegyűeknek a legjobb. A nyár elején szeretnének eljutni egy olyan helyre, ahol eddig még sosem jártak. Ne törődjenek azzal, hogy barátaik erről le akarják beszélni önöket, hallgassanak arra a bizonyos belső hangra, ami nem szokta a Szilfákat cserbenhagyni. Még ha az utazás kicsit kalandosra is sikerül, nem fogják megbánni, hogy útra keltek. Ősszel a munkájukon belül történik valami kedvező fordulat. Ráadásul ezért nem is kell semmit tenniük, a sors szinte tálcán kínálja a lehetőséget. Pénzügyeikkel elégedettek lesznek, még akkor is, ha nem tudnak minden anyagi jellegű tervet megvalósítani. Az önismeret szempontjából a tél lesz a legkedvezőbb. Különösen egy régi barát fog ebben a segítségükre lenni. A karácsonyhoz idén szokatlan módon nem lesz akkora kedvük, mint ahogyan a korábbi években várták ezt az ünnepet, ám épp ezért lesz kellemes meglepetés, hogy jó hangulatban fog eltelni.

Ciprusfa

Szenvedélyesek a szerelemben, szívósak, kitartóak a munkában. Szinte nem ismernek lehetetlent, amit kitűztek maguk elé, azt minden áron megvalósítják. A kelta asztrológusok szerint a Ciprusfák számára mégis a szerelem a fontosabb, és bármennyire lényeges a munka, az új kihívások, ha szerelmesek, minden másról megfeledkeznek. A január egy kisebb, bosszantó, munkán belüli eseménnyel köszönt be, de nehezebb időszakokon is átsiklanak. Munkatársaik szemében nagyot nőnek remek problémamegoldó képességükkel, és nemcsak a saját, hanem mások optimizmusára is jó hatást gyakorolnak. Derűlátásukkal jó történéseket vonzanak be az életükbe. Míg a tél és a tavasz eleje inkább a könnyedén legyőzött akadályokról szól, addig a tavasz második fele és a nyár már sokkal inkább a sikerek, a derű és a friss kihívások ideje lesz.

A május rendkívül dolgosan fog telni, de ez csak örömet okoz. Még akkor is szívesen végzik a munkájukat, ha anyagilag ez nem annyira gyümölcsöző. Sőt még valami ház körüli felújítást vagy egy átalakítást is bevállalnak, ami ugyan hosszabb és fárasztóbb lesz, mint ahogyan tervezték, de a végeredménynek örülni fognak. A nyár közepén néhány érdekes új ismeretség is belép az életükbe. Lesz köztük olyan, ami tartósnak bizonyul, de az is előfordul, hogy az új kapcsolat csak egy kis friss színt hoz az amúgy is kellemes nyárba. Augusztusban utazzanak olyan messze, ahova csak a pénztárcájuk engedi. Az ősz már kevésbé lesz mozgalmas. Szeptemberben és októberben kicsit többet is lesznek egyedül, de nem fogják bánni. Olykor szükségük van egy kis csendre, visszavonulásra. Novemberben több ember veszi körül önöket, mint ahogyan azt szeretnék, de ez is megoldható. A társasági programok időszaka inkább a december lesz. A karácsonyi napokon annyian fogják körülülni az ünnepi asztalt, mint nagyon régen. A két ünnep között szívesen mennek vendégségbe, de a szilvesztert már inkább töltik valakivel kettesben.

Jegenyefa

Érzékeny, sérülékeny emberek. Kifelé erősnek, szívósnak látszanak, de a lelkük mélyén sebezhetőek. Az emberi kapcsolatok nagyon fontosak a számára. Vágyódnak egy békés, harmonikus otthonra.
Nem túl eseménydús, ha szabad így fogalmaznom, nem túl fontos évbe lépnek be a Jegenyefák 2013-ban, amit már az év első harmadában érezni is fognak, és teljes szívből örülnek neki, hiszen az elmúlt év utolsó hónapjai kicsit túl eseménydúsak voltak. Igaz, március tájékán hatalmába kerítheti őket az az érzés, hogy vagy a munkában, vagy a magánéletben szükségük lenne egy kis változásra, de később rá fognak jönni, hogy ennek még nem jött el az ideje. Még akkor sem, ha ezen inkább egy amolyan csendes, békés változást értenek, nem viharos eseményeket. Pár hónapig inkább örüljenek az élet apró és szép örömeinek. Hogy mit értek alatta? Nos, olyan dolgokat, mint egy meseszép napfelkelte, egy finom vacsora, egy jó könyv vagy egy izgalmas film.

Anyagi helyzetük ugyan nem lesz csúcsformában, de emiatt családtagjaik sokkal nyugtalanabbak lesznek, mint önök. Több életterületen is tapasztalni fogják, hogy az élet bizonyos nehézségeit mások sokkal nagyobb problémának látják, mint önök. Ez erőt ad ahhoz, hogy példát mutassanak, és az élet apró szépségeinek az élvezetét megosszák másokkal is. A nyár békés, passzív időszakot sejtet a Jegenyefáknak. Utazásra, szabadságra a július lesz a legalkalmasabb. Ha tehetik, töltsenek minél több időt víz mellett, itt töltekezhetnek fel a leginkább, de ha a családjuknak más tervük van, akkor kössenek egészséges kompromisszumot, hogy mindenki vágya teljesülhessen. Ősszel végre anyagi helyzetük is fellendülőben lesz, a november és a december pedig egészen különös meglepetést ígér.

Cédrusfa

Magabiztos, zárkózott és minden élethelyzetben feltalálja magát. Nehéz befolyásolni, gyerekként kimondottan makacs. Gyakran vágyik magányra, amolyan művészlélektípus, ritkán gyakorlatias. A rutint ugyanis rendkívül nehezen viseli el. Ebben az évben még a zárkózott Cédrusfák is elevenebbek lesznek, ám az év elején ez még nem igazán látszik. Különösen a január lesz nagyon csendes hónap. A lelkük mélyén azonban friss terveken törik a fejüket, szeretnének valami érdekeset, valami maradandót alkotni.

Februártól azonban felébred végre a Cédrusfa jegyűekben egy egészen új energia, bár kezdetben még nem igazán tudják, hogy ezt mire szeretnék felhasználni. Lehet, hogy egyelőre furcsának tűnik, de a sors maga fogja tálcán kínálni a lehetőséget. Különösen március végén és április elején figyeljenek oda a jelekre! Ha több ilyen is betoppan az életükbe, akkor hallgassanak a megérzéseikre! Májusban több Cédrusfa-szülött életében új munkalehetőség reménye csillan fel. Akárhogyan is döntenek, mindenképpen jó irányba halad tovább az életük. Ha azonban ez az új munka valami miatt nem hoz elég kihívást, akkor se keseredjenek el. Inkább keressenek olyan hobbit, amiben alkotási vágyukat ki tudják élni. Idén utazni sem kedvük, sem lehetőségük nem lesz. Valószínű, szeptemberben vagy októberben mennek szabadságra, ami az otthoni, passzív pihenésnek kedvez inkább. Október végétől hatalmas energiával vetik magukat a munkába, legyen az új karrier vagy a régi, és független attól, hogy kihívást jelent vagy napi rutint. A tél folyamán kicsit még arra is ügyelniük kell, hogy ne hanyagolják el a szeretteiket, holott erre nem igazán hajlamosak. Egy régi barát sok panaszt önt a nyakába, ami kicsit terhes lesz, de ennek ellenére türelemmel hallgatják, sőt, ha tudnak, segítenek is neki.

Erdei fenyő

Érdekes kettős személyiség. Az egyik szelíd és kicsivel is beéri, a másik pedig kényelmes, akár lusta is lehet. Hogy melyik keveredik jobban előtérbe az Erdei fenyő-szülött életében, az nagyon nagyban függ a körülményektől és a neveltetéstől. Az év első pár hónapja egy kicsit kedvetlenebb időszakot jelez. Különösen a munkájukkal lesznek elégedetlenek, de egyelőre el sem tudják képzelni, hogy valami másba kezdjenek. Kisebb, munkatársakkal összefüggő viták okozhatnak bosszúságot, ám ezt fogják fel inkább egyfajta leckének, hogy el tudják fogadni mások eltérő véleményét. Több Erdei fenyő szoronghat anyagi helyzete miatt. Jó hírt mondok: a pénzügyeik legkésőbb áprilisra rendbe jönnek. Persze, ez nem lottónyeremény lesz, hanem egyéni élethelyzet szerint valamiféle megnyugtató stabilizáció. Egy barát vagy egy családtag megtanít néhány technikát, amivel csökkenthetik a kiadásaikat.

A tavasz már egy sokkal kellemesebb időszak lesz, a nyár pedig az év legnagyszerűbb 3 hónapját kínálja. Ha júliusban mennek szabadságra, nemcsak remek élményekben, hanem érdekes új ismeretségekben is részük lesz. A társtalan Erdei fenyők életébe ez akár új életfejezetet is hozhat. A társkapcsolatban élők fogadják el mások eltérő véleményét. Ha még mindig szeretnének munkát változtatni, októberben tegyék, de vigyázzanak, mert nem biztos, hogy az új lehetőség jobb lesz, mint a régi. Ha ennek az évnek az utolsó két hónapjában fontos döntést szeretnének hozni, azt inkább halasszák 2014-re. A tervek átgondolásához különösen jó lehetőséget sejtet a két ünnep közötti időszak.

Szomorúfűz

A kelták megfigyelése szerint a legérzékenyebb emberek. Szelídek, jó szándékúak, tele empátiával, ám nagyon hamar megsértődnek, és sokszor nem ők irányítják a körülményeket, hanem azok őket. Álmodozók, melankolikusak és nagyon romantikusak. Ennek az évnek a mottója leginkább az lehet, hogy engedjék el a múltat, főként annak a rossz eseményeit, és nyíljanak meg teljes szívükkel a jövő felé.
A legjobban úgy cselekedhetnek, ha már az év első két hónapjában átgondolják, hogy mi az, ami csak a múlthoz tartozik, és nem szeretnék, ha a továbbiakban is jelen lenne az életükben. Ez lehet rossz szokás, olyan kapcsolat, ami már semmiről nem szól, vagy bármi más, ami megérett arra, hogy elengedjék. Vigyázzanak azonban arra, nehogy a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntsék! Ha teljesen új fejezetet szeretnének nyitni, gondolják át, mi az, amit régi életükből meg szeretnének óvni.

Tavasztól már teljes szívükkel a jövő felé fordulhatnak. Lelkesedésük másokra is átragad, ami különösen kedvező mindenféle csapatmunkának. Kicsit talán a kedvüket szegi vagy egy váratlan bosszantó kiadás, ami elkerülhető lett volna, vagy az, hogy valami nagyobb beruházást nem sikerül megvalósítaniuk. Anyagi helyzetük különösen június végétől fog fellendülni, ami kedvet csinál ahhoz, hogy nyáron kicsit többet dolgozzanak. Ennek nem mond ellent, hogy augusztusban lehetőségük lesz egy kellemes utazásra. Semmiképpen ne mondjanak nemet, mert szükségük van arra az energiatöltetre, amit a szabadság jelent. Ha ősz elején átmenetileg ismét egy kicsit csökken a bevételük, ne ijedjenek meg. Ha üzlettel, vállalkozással foglalkoznak, akkor az legkésőbb november közepétől ismét fel fog lendülni, a december pedig különösen sikeres hónap lesz a Szomorúfűz jegyűek számára. Nem kizárt, hogy pont karácsony előtt toppan be egy nem várt összeg, aminek kapcsán nagyon is széppé és emlékezetessé tehetik az ünnepeket.

Hársfa

Ennek a jegynek a szülöttei a nyugalom emberei. Nem igazán szeretik a változásokat, inkább a nyugodt, biztonságos életet, a harmóniát. A feszültségeket nagyon nehezen viselik, a szerelemben és a barátságban hűségesek. Nem anyagiasak, de a kényelmet nagyon szeretik. Ha röviden kellene összefoglalnom, azt mondhatnám, hogy a szerelemben hűség, kitartás és meghittség jellemzi a 2013-as évet, a munkában pedig olyan kihívások, amelyek igénylik legendás nagy akaratukat. A január és a február még nem lesz igazán eseménydús. Sok munkájuk lesz, de örömmel végzik, anyagi helyzetük pedig kiegyensúlyozottnak mondható. Egy-egy kellemes hétvégi élmény annyi erőt ad a hetek többi napjára, hogy az éppen elég lesz. Tavasszal egy rokon okozhat némi kavarodást az életükben, ami nem igazán hiányzott, de meg fogják oldani, méghozzá azzal a jó érzéssel, hogy sikerült valaki másnak segíteniük. Az a bizonyos, örömöt, kihívást és nagy akaratot hozó munka úgy május végétől, június elejétől lép be az életükbe, és ez valósággal felvillanyozza napjaikat.

Ez nem annyira új munkahely lesz, hanem ami egy kis pluszpénzt a konyhára, ráadásul a jó hírüket is kelti. A sok munka mellett azért legalább egy-két hét lazítást engedélyezzenek maguknak, teljesen mindegy, hogy melyik hónapban teszik. Ha a nyár folyamán kevesebb idejük marad családjukra vagy a társukra, akkor ezt ősztől bepótolhatják, és ez által új mélységeket fognak a kapcsolatukban megtapasztalni. Ez az évszak ahhoz is jó lehetőségeket ígér, hogy gyermekükkel közelebb kerüljenek egymáshoz. Decemberben valaki túlzottan is keresi az önök társaságát, ám ez nincs ínyükre. De nem kell aggódniuk, finoman sikerül az illetőt távol tartani.

Juharfa

Intelligens, eredeti, újra nyitott emberek, tele vidámsággal és játékossággal. Meglepően sok művész kerül ki ennek a jegynek a szülöttei közül. Nem ritka, hogy az életet egy érdekes, vidám játéknak tekintik. Az év elején úgy érzik, valaki fel akarja forgatni az életüket. Valójában az illető nem szándékosan teszi, de az kétségtelen, hogy a környezetükben történnek olyan változások, amelyeknek nem igazán örülnek. Mintha mindenki – vagy legalábbis több, önökhöz közel álló ember – bizonyos dolgokat másképp szeretne, mint ahogyan azt megbeszélték. Ez kicsit morcossá, ingerültté teszi a Juharfa-szülötteket, még olyan gondolatuk is támad, hogy a legszívesebben kiköltöznének egy hegyi kunyhóba. A március második fele fog különösen jó lehetőséget teremteni, hogy kiállhassanak önmagukért, rendet tegyenek emberi kapcsolataikban és az érzelmeik között.

Az április már egy vidám, eleven hónap lesz, amikor még valami kisebb, kellemes csalódás is lehetséges. Valaki, akitől nem sokat vártak, teljes szívével fog önök mellett állni, nem kizárt, hogy barátokká válnak. Az igazi nyugalmat a nyár eleje hozza. Ebben annak is szerepe lesz, hogy belép egy új ember az életükbe, aki segít sok mindent másképp látni. Persze hogy ez barátság, szerelem lesz-e, az már egyénfüggő. Arra azonban feltétlen ügyeljenek, hogy az életükbe belépő új emberek miatt ne hanyagolják el a régi barátaikat. Közülük valaki féltékeny is lehet, próbálják meg jól kezelni ezt a helyzetet, és odafigyelni rá! A nyarat a legszívesebben utazgatással töltik. Lesz is lehetőségük pár nagyobb kirándulásra, olyannyira, hogy augusztus végére kicsit el is fáradnak. Nehéz lenne eldönteni, milyen üdülési célpontot válasszanak, mert akár vízpartra mennek, akár hegyvidékre vagy egy nyüzsgő városba, jól fogják érezni magukat. Ősztől csendes, dolgos hétköznapok köszöntenek be, de mégis sok szépséget és sikert találnak benne. Ez a nyugalom a decembert is végigkíséri.

Berkenyefa

Ennek a jegynek a szülöttei a tettek, a gyors elhatározások emberei. Született vezetők, alárendelt szerepben nem érzik jól magukat. Élénk, nyugtalan, eleven és kíváncsi emberek, akik nyitottak az egész világ felé. A január egy kicsit mozgalmasabban köszönt be, mint ahogyan szeretik. Ennek még akkor sem fognak igazán örülni, ha a változások többsége jó hatással lesz a mindennapjaikra. Ez azonban mégis egy érdekes, frissen feltámadt szabadságérzést ad, amivel hirtelenjében nem tudnak mit kezdeni. Szerencsére egy váratlan helyzet vagy találkozás ad egy új ötletet, és ettől máris jobban érzik magukat. Tavasszal anyagi helyzetük a vártnál jobban alakul, de azért ne igyanak előre a medve bőrére. Maradjanak takarékos alaptermészetüknél, akkor is, ha családtagjaik szeretnének egy nagyobb beruházásba kezdeni. Az ötlet egyébként nem rossz, de abban igazuk lesz, hogy a költekezésnek nem most jött el az ideje.

A nyár nem egészen alakul úgy, ahogyan azt szeretnék. Fontos leckét ad az élet, miszerint ne ragaszkodjanak foggal-körömmel a régi dolgokhoz. Természetesen a tanuláshoz időre van szükségük, de ősszel már nyitottabbak lesznek a változásokra. Arra a bizonyos üzleti jellegű bővítésre, amire tavasszal nemet mondtak, az ősz már sokkal jobb lehetőséget teremt. Idén a szabadságukat is szívesebben veszik ki ebben az évszakban, bár nagy utazásokhoz nem igazán lesz kedvük. Októberben nagyon fognak vágyódni a biztonságra. A jelenleg magányosak ebben a hónapban megtapasztalják, kik azok, akikre igazán számíthatnak, és ez is hozzájárul biztonságérzetükhöz. Az idei karácsonyt szerényebben szeretnék megünnepelni, ezért túl nagy bevásárlást sem rendeznek decemberben.

Gesztenye

Jó diplomáciai érzékkel, fejlett igazságérzettel rendelkező emberek, akik olykor idealizmusra is hajlamosak. Kicsit nehéz velük együtt élni, mert rendkívül maximalisták, fontos számukra a siker. Gyakran nehezen választanak társat maguknak, ugyanis a szerelemben is a legjobbat keresik. Szükségük van a nyugodt, biztonságos háttérre. Az elmúlt év második fele olyan csendes és békés volt, hogy már-már az egyhangúságot súrolta. Ne lepődjenek meg, ha a 2013-as év valamilyen friss kihívással köszönt be, ám hogy ezzel akarnak, tudnak-e élni, az már az egyén döntése lesz. Nagyon fontos tanács, hogy bízzanak önmagukban és a sorsban. Ebben az évben az igazán fontos dolgok az év első egyharmadában történnek majd. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az év további része lustálkodással telne. Erre talán egyedül a nyár közepén lesz kis lehetőségük, ami csendes, passzív pihenéssel telik el. Utazni nem igazán lesz kedvük, bár könnyen lehet, hogy a családtagok kedvéért mégis vállalkoznak erre.

Augusztus közepétől azonban elég sok munkahelyi feladat időszaka köszönt be. Ősszel egy kicsit változékony lesz a hangulatuk, de legendás önuralmukkal ezt nem fogják kimutatni. Egy számukra fontos ember okoz egy kis gondot a hangulati hullámzásaival, amit önök is átvesznek.
Novemberben vigyázzanak a meghűléssel, egyenek több vitamint, töltsék fel az életüket derűvel! Tudom, azt nehéz lenne tanácsolni, hogy csupa vidám emberrel vegyék körül magukat, inkább próbálják úgy irányítani kapcsolataikat és társas együttléteiket, hogy vidámságuk átragadjon másokra.
Télen kisebb jelzést kapnak a sorstól, hogy foglalkozzanak saját igényeikkel is, ha ezt korábban nem tették. Mondjanak bátran nemet az olyan megbízásokra, amelyek nem férnek bele az idejükbe, és nem utolsósorban mondják ki bátran az érzéseiket. Higgyék el, nagyon sok kellemes meglepetés vár még 2013-ban önökre!

Diófa

Nyitottak, makacsok, sok minden érdekli őket. Szorgalmasak, kitartóak, nehezen fogadják el mások befolyását, szeretik a saját maguk által választott utat követni. Vágynak a mozgalmasabb életre. Szerelmi életük szenvedélyes. 2013-ban maximalizmusuk csúcsformát ér el. Már a januárt nagy lendülettel kezdik. Most nehéz önöket meggyőzni, hogy lazítsanak is kicsit. Főleg a munkába fognak hatalmas energiát fektetni, ám hamar szembesülnek vele, hogy ezt munkatársaik nem igazán értékelik. Ebben lehet egy kis szakmai féltékenység is, amivel nem érdemes foglalkozni. Ha nincs kedvük a munkahelyi barátkozáshoz, akkor sem árt, ha remek teljesítményeket jó légkörben hozzák létre. Tavasszal lesz kis problémájuk az időbeosztással. Sok dologba szeretnének egyszerre fogni, amiből kis káosz keveredik. Ha más nem segít, rendszeresítsenek egy határidőnaplót, és a napokat kezdjék úgy, hogy a legfontosabb teendőket elvégzik. Az sem baj, ha a házimunkában kérnek egy kis segítséget családjuktól.

A május már nyugodtabb hónap lesz. Lehet, hogy a szabadságukat csak a nyár közepére tervezték kivenni, de ha júniusban fáradtnak érzik magukat, akkor egyáltalán nem baj, ha egy kicsit módosítanak a terveiken. Ősszel valaki egy furcsa ajánlattal áll elő. Legyenek elővigyázatosak, főként akkor, ha a dolog túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy elmenjenek a jó lehetőségek mellett. A magánéleti harmóniát a tél folyamán fogják megtalálni.
Régen volt már olyan szép karácsonyuk, mint amit ez az esztendő ígér. Az évet egy megelégedett érzéssel zárják le, mint mindazok, akik elvégezték azt, amit maguk elé tűztek, így igazán nem lehet okuk panaszra.

Kőrisfa

Élénk, bájos, eleven, aki szeret a társaság középpontjában lenni. A monoton tevékenység, unalom, egyhangúság nem a Kőrisfa kenyere, ezt, nem is nagyon bírná. Szereti a változatosságot, az új kihívásokat. Sok művész született ebben a jegyben, a fantáziája, kreativitása ugyanis remek.
A kitartás nem erős oldala. A szerelemben ritkán hűséges, hisz ezen az életterületen is a változatosságot keresi. Aki egy ilyen emberrel akar együtt élni, hagyja hosszúra a pórázt, és mindig nyújtson neki valami új dolgot. Bármennyire is szeretik a mozgalmasságot, az elmúlt év egy kicsit túl eseménydús volt, nem is csoda, ha idén jobban vágynak a nyugalomra és a csendre. Kezdetben ezt elég nehéz lesz megvalósítani. Legyenek határozottak, hogy bizonyos dolgokra nemet tudjanak mondani. Sokan kérnek tanácsot, még többen keresik a társaságukat, igencsak szükségük lesz diplomáciai érzékükre. Az év legnyugodtabb időszaka a tavasz lesz. Ez nagyon jó lehetőségeket teremt, hogy nagyobb önismeretre tegyenek szert, érdekes, új tulajdonságokat fognak magukban felfedezni, aminek kapcsán a világot és embertársaikat is más színben látják.

Nyáron kicsit felpezsdülnek az események, igaz, ez most nem annyira a karrierjükkel, mint az emberi kapcsolataikkal lesz összefüggésben. Nem kizárt, hogy a baráti körükben vagy nagy kavarodás történik, vagy előre nem látható változások okoznak furcsa fordulatokat. Augusztusban már csak a családjukkal fognak törődni. A társtalan Kőrisek életében is ez a hónap sejtet egy fontos találkozást, aminek a folytatása csak az ön döntésén múlik. Ne féljen kimutatni az érzéseit! Ha bármiféle lakásfelújításon törték a fejüket, akkor abba ősszel fogjanak bele. Sok segítséget kapnak másoktól, anyagi helyzetük is ekkor lesz a legmegfelelőbb, így nem is választhatnának jobb időpontot.
A november vége és a december egésze színes társasági eseményeket hoz.

Gyertyánfa

Megbízható, precíz és alapos. Bástyaként van jelen szerettei életében. Már egészen fiatalon nagyon önálló, és határozottan irányítja az életét. Kevés, de mély barátságot mondhat magáénak, a nyüzsgést, tömeget, élénkebb társasági életet nem kedveli. Fontos a számára a harmónia és a biztonság. Sokáig tart, amíg valakit megszeret, de akkor nagyon hűséges társ lesz. A 2013-as év némi vitával kezdődik. A szenvedély most nem a legjobbat hozza ki önökből, főként társkapcsolatukban, de barátaik között is viták lehetségesek. Ez hangulatukat is hullámzóvá teszi, lesznek napok, sőt hetek, amikor úgy érzik, hogy senki nem érti meg igazán a problémájukat. Talán a március lesz a legalkalmasabb, hogy egy kicsit magukba szálljanak, megvizsgálják a lelkük mélyén, mi az, amin talán saját maguk változtathatnának. Lehet, hogy arra fognak rádöbbenni, hogy nem is a környezetükben van a hiba, hanem olyasmit vártak el emberektől, amire az nem volt képes. A mondás szerint, ha nem tudod a világot megváltoztatni, változtasd meg önmagadat! Nos, most épp ezt fogják tenni!

Az április egy érdekes találkozást ígér, aki segít a kavargó gondolatok elrendezésében. A nyár ugyan az elmúlt évek nyaraihoz képest kevesebb eseményt ígér, de legalább lelkük békéjéhez visszatalálnak. Ebben az évszakban nem ártana, ha pár napra egyedül utaznának valahova. Az ősz kicsit mozgalmasabb lesz, sőt, ez az évszak bizonyul a legkedvezőbbnek vállalkozások beindításához. Ha munkát szeretnének váltani, vagy épp munkát keresnek, akkor az ősz a csodák periódusa lesz. Fontos, hogy az állásinterjúra a legjobb formájukat hozzák. A tél alkalmas lesz mindenféle új önkifejezési formának, ami örömöt okoz.

Fügefa

Született vezéregyéniség, akinek nagy akarata, lendülete, makacs kitartása van. Szereti magát olyan emberekkel körülvenni, akik hallgatnak rá, és akik követik. Nagyon kellemes, eredeti humora van. A szerelemben ritkán hűséges, mind a magánéletben, mind a hivatásban szereti az új kihívásokat, a hódítást és a sikert. Ez az év minden szempontból azt hozza, amire a leginkább számítanak. Ha ezt röviden kellene összefoglalnom, azt mondhatnám, hogy a szerelemben hűség, kitartás és meghittség jellemzi a 2013-as évet, a munkában pedig olyan kihívások, amelyek igénylik legendás nagy akaratukat. A január és a február még nem lesz igazán eseménydús. Sok munkájuk akad, de örömmel végzik, anyagi helyzetük pedig kiegyensúlyozottnak mondható. Tavasszal egy rokon okozhat némi kavarodást, ami nem hiányzott, de meg fogják oldani, méghozzá azzal a jó érzéssel, hogy sikerült valaki másnak segíteniük. Az a bizonyos örömöt, kihívást és nagy akaratot hozó munka úgy május végétől, június elejétől lép be az életükbe, és ez valósággal felvillanyozza a napjaikat. Bármilyen dolgos is lesz ez a forró évszak ebben az évben, azért legalább egy-két hét lazítást engedélyezzenek maguknak, teljesen mindegy, hogy melyik hónapban.

Ha a nyár folyamán kevesebb idejük marad családjukra vagy a társukra, akkor ezt ősztől bepótolhatják, és ez által új mélységeket fognak a kapcsolatukban megtapasztalni. Ebben nagy segítség lehet egy közösen eltervezett, kellemes nyaralás, ahol csak egymásra figyelnek. Ősszel túl sok panaszkodó lesz a Fügefa jegyűek körül, és ez némileg el is kedvetleníti őket. Ha segíteni nem is tudnak a világ gondjain, legalább mindenkivel váltsanak egy-két kedves szót. És ne legyen lelkiismeret-furdalásuk, ha önöknek most jobban megy. Szellemi kapacitásuk novemberben lesz igazán csúcsformában, ami sikereket hozhat akár vizsgákon, akár tárgyalásokon, akár régi viták sikeres lezárásában. Ez utóbbi különösen nagy lelki energiát szabadít fel.

Mogyorófa

Tiszta ítélőképességgel rendelkező, intuitív, értelmes és érdeklődő. Ennél is jobb tulajdonsága a töretlen vidámsága és optimizmusa, pozitív gondolkodása, amivel másoknak is képes erőt adni. A szerelemben hűséges és szenvedélyes. A 2013-as év egy kedvező magánéleti fordulattal kezdődik. Ámor tálcán kínálja fel a lehetőséget, és a legjobban teszik, ha ezt el is fogadják. Az év első napjai a magánéletről fognak szólni. Vidám, energikus, feldobott hangulatban telnek a hetek. Tavasszal elég sok munkájuk lesz, de sikerül összehangolni azt a magánélettel. Talán egyedül a barátság szorul kicsit a háttérbe. Arra vigyázzanak, hogy egy régi barátot ne mellőzzenek, még akkor sem, ha az utóbbi időben az illető nem volt olyan kellemes társaság, mint egykor. A nyarat vagy annak egy részét szeretnék utazással tölteni, de erre most kevesebb lehetőségük lesz. A szabadságukat inkább vagy többletmunkával, vagy valamilyen lakáson belüli felújítással fogják tölteni.

Ha idén feltétlen utazni is szeretnének, szokatlan módon ehhez válasszák az őszt. Különösen a szeptember fog jó lehetőségeket kínálni. Az október előtérbe hozhat valami kisebb, környezetén belüli vitát. Úgy fogják érezni, hogy valaki, aki közel állt önökhöz nem érti meg az önök álláspontját, sőt, szinte erőlteti az akaratát. Tudjuk jól, hogy az emberi kapcsolatoknak is van ár-apály jelensége, ezt tartsák szem előtt! Persze, ezt csak akkor vegyék figyelembe, ha az illetőhöz közel állnak, ha csupán felszínes ismeretségről van szó, akkor nyugodtan ki is léphetnek a kapcsolatból. Télen kicsit több munkájuk lesz, de ez az évszak anyagi helyzetükre is jó hatású lesz. Karácsonyra olyan pazar ajándékokat vehet a szeretteinek, amilyenről korábban csak álmodtak.

Tölgyfa

Ehhez a jegyhez csak a március 21-én született emberek tartoznak, és a kelta hagyomány őket tartja a fák királyának. Merészek, kockázatvállalók, bátrak, akik soha semmit nem adnak fel. A 2013-as év első két-három hónapja egy érdekes válaszutat kínál fel a Tölgyfa-szülöttek életében. Annak ellenére, hogy inkább jót sejtet, egy kicsit nehezen fognak belevágni, szükségük lesz barátaik, szeretteik támogatására. Ezt maximálisan meg is kapják, ami egyben módot sejtet arra is, hogy számba vehessék, milyen sok ember áll teljes szívével önök mellett. Szerencsére most fogékonyak lesznek a jó tanácsokra is. Hallgassanak a belső hangra, míg meghozzák a döntést, amely koránt sem olyan súlyos, mint hinnék! Az év legsikeresebb időszaka a tavasz lesz. Valami, amit az év elején indítottak el, és ami már régen fészkelődött a gondolataikban, most fog megvalósulni, méghozzá kedvezőbb módon, mint ahogyan azt elképzelték. Szinte nem is akarják elhinni, milyen szerencséjük volt, ám ne feledjék el a sikerüket megosztani másokkal és mindazokkal, akik segítettek benne.

Nyáron többet fognak foglalkozni szeretteikkel, családjukkal, akik meg is érdemlik a törődést, hiszen végig támogatóan álltak önök mögött. Utazásra a július lesz a legalkalmasabb, ha lehet, az egész család keljen ekkor útra. Ha ősszel valami új továbbképzési lehetőség kínálkozik munkájuk területén, akkor ne zárkózzanak el előle, még akkor sem, ha úgy érzik, már kinőttek az iskolapadból. A munkahelyükön lehetséges valami kisebb intrika, de valójában nem önöket érinti. Ne vállalják tehát fel a békebíró szerepét, főként, ha ezt senki nem is kéri.

Nyírfa

A nyírfa jegyéhez egyedül a június 24-én született emberek tartoznak, akik a kelták megfigyelései szerint élénk, méltóságteljes, elegáns emberek. Szeretik a változatosságot, ám mégis fontos a számukra a biztonság. Ha valakit szeretnek, annak képesek mindent megadni. Az előző, viszonylag nyugodt év után kicsit felgyorsulnak az események. Már tél végén olyan érzésük támad, hogy a munkájukon belül valami változásra van szükségük. Lesz olyan Nyírfa-szülött, aki több pénzt szeretne keresni, de van olyan is, aki azt sem bánná, ha kevesebb lenne a jövedelme, csak olyan munkát végezhessen, ami örömöt jelent. Nos, egyelőre még ezt nem fogják elérni, de azért az első lépéseket már megtehetik, hogy megtalálják a maguk álomhivatását. Különösen a tavasz fog lehetőségeket nyújtani, hogy tegyenek valamit hivatásbeli jövőjükért. A fiatalabb Nyírfák jól teszik, ha részt vesznek valamiféle szakmai továbbképzésen. Nyáron egy kicsit csökken a lelkesedésük, és a leginkább csak azokra a dolgokra koncentrálnak, amelyeket feltétlen el kell végezniük. Utazásra, kikapcsolódásra a leginkább a július lesz megfelelő, ha tehetik, ekkor vegyék ki a szabadságukat. Ősszel emberi kapcsolataikon belül fog egy kellemes változás történni. Ez persze, egyéni élethelyzetük szerint többféle esemény lehet, de az biztos, hogy örömöt fog okozni. Ámor a legmosolygósabb arcát októberben mutatja a Nyírfa jegyűek felé, friss hódításra pedig különösen az október vége lesz alkalmas. Novemberben ismét nagy erővel dolgoznak a munkán belüli előrejutásért, december elején pedig már kisebb sikereket is elérnek. A karácsony időszaka azonban a család, az otthon és a szeretet jegyében fog eltelni.

Olajfa

A szeptember 23-án született, önzetlen, idealista, érzékeny és segítőkész emberek tartoznak ide. Nagyon szeretnek másokról gondoskodni, született védelmező személyiségek. A magányt nehezen viselik, ám rendkívül alkalmazkodóak. Míg 2012-ben az esztendő vége volt a legkedvezőbb időszak, úgy idén inkább az év első fele lesz a sikerek periódusa. Sok tervvel lépnek be a 2013-ba. Talán nem is árt, ha januárban kicsit jobban átgondolják, hogy mi az, amit valóban most szeretnének elérni, és mi az, ami kevésbé fontos, és később is megvalósítható. A tervezgető emberek gondolják át: az esetleges betoppanó új tervek beleillenek-e hosszú távú terveik sorába. Könnyen lehet, hogy most épp erre a tanácsra van a legnagyobb szükségük. Ha úgy érzik, új terveik nagyon is beleférnek a távlati céljaikba, akkor az év első 2-3 havában tegyenek meg értük amennyit csak tudnak.

Annak ellenére, hogy a nyár nem lesz nagyon dolgos, szokatlan módon anyagi helyzetükre mégis ez az évszak lesz a legkedvezőbb hatással. Szerencsére takarékos emberek, de azért tartalékoljanak egy keveset. Nehogy a könnyebben jött pénz kicsússzon a kezük közül. Ez azért is fontos, mert ősszel egy kisebb, de annál bosszantóbb többletkiadás merülhet fel. Ingatlanüggyel összefüggő változásra, vagy bármiféle lakással, otthonnal kapcsolatos átrendezésre, beruházásra az ősz második fele kínál remek lehetőséget. Novemberben felbukkan egy régi barát, akinek először örülnek, de később rádöbbennek, hogy kapcsolatuk sajnos már nem a régi. Őrizzék meg tehát róla a szép emlékeket, és engedjék el békében ezt a kapcsolatot. A december egy valóságos ajándékhónap lesz, amikor a legtöbb öröm és kellemes meglepetés éri az Olajfa jegyű embereket.

Bükkfa

Ha önök december 22-én ünneplik a születésnapjukat, akkor a Bükkfa jegyének szülöttei, akiket a kelták rendíthetetlen, erős jellemnek ismernek. Nagyon jó a munkabírásuk, amit a fejükbe vettek, azt véghez is viszik. Kicsit komornak tűnnek, szeretik a fegyelmet és a rendet, de nagyon tudnak szeretni is. Az elmúlt esztendő annyira az új kezdet, bátorság, energia éve volt, hogy idén nem árt egy kis pihenésre is időt szánni. Ez különösen akkor fog jólesni, ha amúgy is ott áll a siker a Bükkfa jegyűek mögött. Az év azzal az érzéssel köszönt be, hogy életük irányítását magabiztosan a saját kezükben tartják. Bizony, ennél jobb hírt aligha mondhatnék a Bükkfa-szülötteknek. Többen fogják kisebb-nagyobb dolgokban a segítségüket kérni, míg önök úgy érzik, hogy mindent meg tudnak egyedül oldani, nem szorulnak senki másra. Az év legcsendesebb időszaka a nyár lesz. Annak ellenére, hogy szeretnek utazni, új világokat felfedezni, távoli tájakon barangolni, ezen a nyáron szívesebben maradnak otthon, méghozzá egyedül. Környezetük egyes tagjaiban ez akár aggodalmat is kelthet, de szerencsére sikerül meggyőzni őket, hogy szó sincs kedvetlenségről, csupán az eseménydús időszak után jólesik egy kicsit a saját gondolataikkal lenni, és felkészülni az új kihívásokra. Családjukkal, társukkal ősszel lesz a legjobb a kapcsolatuk. Október végén és november elején még az sem kizárt, hogy kapcsolatuk érdekes, ám mindenképp pozitív fordulatot vesz, még közelebb kerülhetnek egymáshoz. Legyen nyitott a változásokra! Szellemi kapacitásuk jó formában lesz, az sem kizárt, hogy új érdeklődési kör lép az életükbe, ami korábban csak a terveik között szerepelt, ám most lépéseket is tesznek felé.

Az írás a Meglepetés magazinban jelent meg!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top