Ezo

A te kutyádnak mi a csillagjegye? – Nagy kutyahoroszkóp

Ahogy az embereknek, úgy az állatoknak is van egyéniségük és eltérő jellemük. Minél intelligensebb egy állat, ez annál erősebb. Házi kedvenceink közül a kutyák jelleme pontosan leírható az asztrológia segítségével. Az emberekhez hasonlóan a születési dátumra van szükség, és ennek alapján határozható meg az asztrológiai típus.

KOS

A Kos kutyák energikusak és kifáraszthatatlanok. Nem könnyű őket fegyelmezni. A játékosság miatt nem lehet rájuk neheztelni. A fegyelmezetlenség és a játékosság veszélyes kombináció lehet. Pont ezért muszáj kutyaiskolába vinni őket. Ott megtanulhatják, hogyan működjenek együtt a gazdájukkal. Sőt közös nyelvet is beszélhetnek. Így a szövetségük elszakíthatatlan lesz. Már csak azért is, mert a Kos jegyben született kutyák szó szerint képesek életet menteni. És a gazdájukért tényleg hajlandóak tűzbe menni. Szóval a veszélyérzetük nem fejlett. Ezzel fontos tisztában lenni. Játszani csak kellően nagy, biztonságos téren érdemes. Ott, ahol még véletlenül sem szaladhatnak ki az útra.

Kutyahoroszkóp

BIKA

A Bika jegyben született kutyák békések és szépek. Imádják a kényeztetés minden formáját: finom falatokat, simogatást, kutyakozmetikát. Biztos, hogy az ő kedvükért jött divatba az ékszerhatású nyakörv. Szeretnek lustálkodni, de hálából szívesen hízelegnek gazdijuknak. Általában erős testalkatúak. Izmosak és formásak. De sajnos hízásra hajlamosak. Tehát elengedhetetlen a rendszeres mozgás. Nem elég levinni őket pár percre, hogy elintézzék a dolgukat. Meg kell futtatni őket. Akkor is, ha rossz idő van, és nincs kedvük kimozdulni. Ilyenkor olyan kényessé válnak, mint egy herceg, illetve hercegnő. És mindent elkövetnek, hogy a gazdi meggondolja magát. De nem szabad engedni nekik.

IKREK

Az Ikrek kutyák mindig vidámságot hoznak a gazdijuk életébe. Folyton bohóckodnak. És olyan, mintha tudnának beszélni: hihetetlen kifejező és változatos módon ugatnak. Ha odafigyel a gazdi, akkor megértheti, mit mond a kutyus. A játékosság lételeme az Ikrek jelében született kutyáknak. Különösen a labda megunhatatlan számukra. Mindennap képesek örülni egy közös labdázásnak. Ráadásul a labda fejleszti a koordinációjukat és a kondíciójukat is. És mivel az Ikrek levegő jegy, rengeteget kell a szabadban mozogni. Főleg akkor, ha nincs kert. A gazdának tudnia kell, hogy kutyusa rosszul viseli a bezártságot. Komolyan szenved, ha a gazdi egész nap távol van, és ő bekényszerül egy lakásba.

Megnézem
Összes kép (1)

RÁK

A Rák jegyében született kutyák imádják a gyerekeket. Hihetetlen, hogy milyen figyelmesek és óvatosak kisgyermek közelében. Természetesen őket sem szabad hosszú időre kettesben hagyni. Nem azért, mert bántaná a kicsit, hanem azért, mert olyan végtelenül béketűrő a Rák kutya, hogy előfordulhat, hogy a gyerek mindenféléket dugdos a kutyus szájába. A Rákok a saját kölykeikhez is ragaszkodnak. Különösen a nőstények családcentrikusak. Ezenkívül a Rák kutyák szeretik az otthonukat. Fontos számukra, hogy legyen saját, kényelemes, meleg fekhelyük. Ott nem szabad zavarni őket. Főleg akkor, ha alszanak. Szerencsére sosem agresszívek. Tehát nem fognak megtámadni senkit.

OROSZLÁN

Az Oroszlán jegyben született kutyák vezéregyéniségek: nem szeretik, ha valaki dirigál nekik. Elengedhetetlen, hogy a falkavezér a gazdájuk legyen. Ezért a posztért komolyan meg kell dolgoznia az embernek. Amennyiben nincs még ezen a téren tapasztalat, minél előbb kutyaiskolába kell menniük. Ha rendben van a hierarchia, akkor az Oroszlán szülött kutyák békések, együttműködőek. Ellenkező esetben veszélyessé válhatnak. A gazdinak tudnia kell, hogy az Oroszlán tüzes jegy. Vagyis rengeteg térre és mozgásra van szükségük a kutyáknak. A hely mérete függ a kutya testméretétől is. De biztos, hogy fajtársaikénál nagyobb az igényük. Ahogy dicséretre is. Ez nekik jobb, mint egy jutalomfalat.

SZŰZ

A Szűz szülöttek rendkívül fegyelmezettek. Nem kell erőteljesen rájuk szólni. Egészen kis jelekből is értik, hogy a gazdájuk mit akar. Nem esik nehezükre rendesen viselkedni. Remek „munkakutyák”. Tanulékonyak, okosak, pontosak, precízek és megbízhatóak. Meglepő, de állat létükre képesek uralkodni az ösztöneiken. Jót tesz nekik, ha van feladatuk. Ha jót akar a gazdi a kutyájának, akkor betanítja valamire, és folyamatosan gyakorolnak, tökéletesítik a tudást. Ha a Szűz szülött kutyák fontosnak, hasznosnak érzik magukat, boldogok. Emellett imádnivalóan hűségesek. Ragaszkodóak, sőt egygazdás kutyák. Ők tuti, hogy halálukig vagy a gazdi haláláig szolgálnak. És sosem „panaszkodnak”.

A(z) “Tudtad, hogy a kutyáknak is van csillagjegyük?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Igen!

MÉRLEG

A Mérleg kutyusok finom lelkűek, érzékenyek. Nem szabad kiabálni velük. Eredményt csak szép szóval, kedvességgel lehet elérni náluk. Ha leszidja a gazdi a Mérleg kutyákat, akkor meg is betegedhetnek. Sőt a legrosszabb esetben megszökhetnek. De mivel képtelenek egyedül élni, valahova „bekéredzkednek”, és hamar megkedveltetik magukat. A Mérlegek rendkívül bájosak, tapintatosak, szeretetteljesek, alkalmazkodóak, készségesek, segítőkészek és figyelmesek. Így elképzelhetetlen, hogy haragudjon rájuk a gazdi. Furán hangzik, de a Mérleg kutyák szó szerint intelligensek: értenek a szép szóból. Sőt képesek „válaszolni”. Akár énekelni is tudnak. Az ő ugatásuk kimondottan dallamos.

SKORPIÓ

A Skorpió jegyben született kutyák merészek és kockázatvállalóak. Nekimennek bárkinek, bárminek. Meg kell tanítani őket az önfegyelemre. A kutyaiskola nekik való, mert kihívásnak élnek meg minden feladatot. Ha belejönnek, akkor érdemes kutyaversenyen indítani őket. Természetesen nem szépségversenyen. Az se kizárt, hogy munkába lehet fogni őket. Első sorban életmentő területen lehet őket bevetni. Valószínűleg a híres túlélőket kereső kutyák is Skorpió jegyben születtek. Ezzel párhuzamosan az ösztöneik nagyon erősen működnek. Ha tüzelnek, akkor nincs az a kerítés, ami akadály lehet a számukra. Ez pedig rengeteg veszélyt jelenthet rájuk nézve. Meg kell tenni a kellő óvintézkedéseket.

NYILAS

A Nyilas jegyű kutyák gyakran elkalandoznak. Jóindulatúak, de figyelmetlenek. Mozgásuk kicsit koordinálatlan. Ez mind veszélyforrás. Szóval nincs mese: szükségük van kutyaiskolára. Ott megtanulhatják, hogyan figyeljenek a mozgásukra, és hogyan működjenek együtt a gazdájukkal. Alapvetően rajonganak a gazdijukért, és lesik annak minden pici rezdülését. Számukra szó szerint parancs a gazdi kívánsága. De meg kell tanulniuk az ember nyelvet. Jó, ha van egy közös jelrendszer, ami egyértelmű és könnyen követhető. A Nyilasoknak hatalmas mozgástérre van szükségük. Ha nem egy farmon élnek, akkor még egy kert sem elég tág nekik. Minden nap igénylik a sétát. Ez simán lehet több kilométer.

BAK

A Bak jegyben született kutyák gondolkodás nélkül szót fogadnak, és feltétel nélkül hűségesek. Ezek a tulajdonságai maximálisan megbízhatóvá teszi őket. Emiatt is alkalmasak munkakutyának. De nem muszáj dolgoztatni őket. Érdemes valami feladatot adni nekik. Boldogan teljesítenek bármit. Be lehet tanítani őket kisebb feladatokra: újságot behozni, szatyrot vinni. Persze a komolykodás mellett jót tesz nekik egy kis játék is. Sőt a Bakok hajlamosak komorrá válni, ezért tanácsos valami vidámságot becsempészni az életükbe. Ha van több kutyus a családban, akkor biztos, hogy a Bakok a legcsendesebbek. És valószínűleg ők ugrálnak a legkevesebbet. Emiatt úgy tűnhet, hogy kedvetlenek.

Megnézem
Összes kép (1)

VÍZÖNTŐ

A Vízöntő kutyák természete és kinézete is szokatlan. Hiába vannak tipikus jegyei az adott fajtának, ők ettől tuti, hogy eltérnek. Őket csak az képes szeretni, aki értékeli az egyediséget. Ugyanis a Vízöntők senkihez sem hasonlíthatók. Ráadásul hirtelenek és kiszámíthatatlanok. Meglehetősen gyenge az idegrendszerük. Ezek miatt soha sem szabad kisgyermekkel kettesben hagyni őket. Mindezen túl vérbeli szabadulóművészek. Sajnos sok fejtörést és szomorúságot okozhatnak a gazdijuknak azzal, hogy többször is megszöknek. A houdini-i természetűk csak szakember segítségével tartható kordában. Olyan nem jöhet szóba, hogy elkóborolnak, és valami bajuk esik. Akkor inkább nevelés.

HALAK

A Halak szülöttek a legszerethetőbbek. Olyan érzékenyek és segítőkészek, ami szinte predesztinálja őket a gyógyításra. Most már egyre szélesebb körben alkalmazzák a kutyákat beteg emberek, sőt gyerekek hangulatának javításához. Sok mesés történet kering a köztudatban arról, hogy egy türelmes és kedves kutya hogyan hozta vissza a beteg életkedvét. Sőt a vakvezető kutyák nagy része is Halak jegyű. Ez azt bizonyítja, hogy a Halak empatikusak. Ahogy feltétel és korlát nélkül adják a figyelmet, pont annyira igénylik is. Sok törődésre, simogatásra van szükségük az egészségük megőrzéséhez. Az étel csak másodlagos. Könnyen megbetegszenek, ha gazdájuk nem szán rájuk elég időt.

Ezeket már olvastad?

A nagy anyóshoroszkóp
Szerelmi horoszkóp: így hódítsd meg Ő-t!
Milyen aszcendensű társ illik hozzád? 
Kelta horoszkóp 2013-ra

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top