Aktuális

Bolondos névtáblák gyerekzsúrra

Egy gyerekzsúr elképzelhetetlen önfeledt vidámság és színek nélkül. A vendégeskedést könnyû kiemelni a hétköznapokból. A finomságokon kívül ügyeljünk a terítésre, az ünnepi asztal díszeire is!

Egy zsúron nem sok helye van a visszafogottságnak. A kisgyerekeket mindig elbűvöli a tarkaság, a világból eleinte csupán annyit vesznek észre, amennyit feltárunk nekik belőle. Hassunk tehát minden érzékszervükre!

A képeken látható névtáblák kivitelezése nagyon egyszerű, mégis varázslatos, s a variációs lehetőségek száma szinte végtelen. Ha ismerjük a meghívott gyerekeket, készíthetünk rájuk jellemző táblákat (például az óvodai jelet is “átírhatjuk” így). Ha nem a nevek kerülnek a táblácskákra, máris kész az első játék: Találd ki, ki vagy! Azaz találja meg minden gyermek a helyét az asztal mellett.

Cikkünkben a pillangó alakú névtábla elkészítését mutatjuk be, de készülhet hóember, harang és maskara formájú is. Kísérletezzenek bátran!

A munka menete

1. A kartonlapból kivágunk egy 12×5 cm-es négyzetet.

2. Félbehajtjuk, és valamilyen jól látható színű tollal megrajzoljuk a kívánt formát. Ne vágjuk teljesen körbe a mintát, mert akkor kiesik, és kifordításkor nem fordul ki! A pillangószárny hártyáit szikével metsszük ki.

3. Hajtsuk meg ellenkező irányba a papírt, húzzuk előre a formát!

4. A belső felület széleit díszítsük tetszés szerint, és írjuk rá a meghívott gyerek nevét, vagy a neki szánt jelet!

Kellékek

Művészkarton tetszőleges színben, olló, szike, papírragasztó. Az oldalak díszítéshez zselés toll, kréták, színes ceruza.

Tippek:

Ha többféle színből készülnek a táblák, akkor célszerű egyszínű, pasztell árnyalatú papírszalvétákat választani, hogy kiemeljük a táblák tarkaságát. Bár a zsúron mindenképpen előny a sokszínűség, ügyeljünk a színharmóniára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top