Aktuális

Wellness a fürdõszobában

Sok gyógyszálló, szépségszalon ajánlatában megtalálhatóak már a wellnessprogramok, csak, sajnos, elég borsos áron kínálják a felfrissülést a megújulni kívánó hölgyek számára. Az alábbiakban olyan szépségápolási ötleteket adunk, amelyek összhangban állnak ezekkel a tanokkal.





Reggel

Ébredés után vonuljunk a fürdőszobába, lehetőleg olyankor, amikor még nem toporognak türelmetlenül a családtagok az ajtó előtt! Fogmosás után vegyünk ötperces, váltott hőmérsékletű (langyos és hideg) zuhanyt, és a tusolást hideg vízzel fejezzük be! Ettől felfrissülünk, ráadásul az ereinket is karbantartjuk. Ezután langyos vízzel és arclemosó tejjel alaposan tisztítsuk meg az arcunkat, majd álljunk a tükör elé, és kezdődhet az ötperces grimaszolás, vagyis az arctorna, amely fokozza az arc tónusát, és késlelteti a ráncosodást.

Formáljuk ajkunkat úgy, mintha ó-hangot mondanánk, majd húzzuk el a szánkat, mintha az i-t kellene szépen kiejtenünk. Ismételjük meg ezt a mozdulatsort ötvenszer, majd amikor befejeztük, nyújtsuk ki a nyelvünket olyan hosszan, amennyire csak tudjuk! Ismételjük meg hússzor ezt is! (Utóbbi gyakorlat a toka kialakulása, a nyak bőrének megereszkedése ellen véd.) Ezután fújjuk fel az arcukat, kicsit tartsuk bent a levegőt, majd engedjük ki a szánkon. Ismételjük tízszer. Ha végeztünk az arctornával, lágy, hidratáló krémmel kenjük be az arcunkat, a nyakunkat és a dekoltázsunkat. A hidratáló hatást fokozhatja, ha vizes kézzel masszírozza be a krémet a bőrbe. Huszonöt év fölött szemráncgéllel, harminc fölött szemránckrémmel kenjünk be vékonyan a szem környékét. Ha száraz és érzékeny a bőrünk, a testünkre patikában kapható, illatmentes testápolót kenjünk. Miután a bőrünket így formába hoztuk, következhet az öltözködés és a sminkelés!

Este





A felpörgetett nap után, amikor már végeztünk az otthoni feladatokkal, s ágyba dugtuk a gyerekeket, ismét foglaljuk le magunknak a fürdőszobát! Első lépésben tisztítsuk meg a sminktől az arcunkat. A vízhiányos, fáradt bőr számára igazi “felüdülés”, ha áttöröljük frissen préselt grépfrút levével, ráadásul a gyümölcs leve a pórusokat is tisztítja. Most nem kell sanyargatnunk magunkat a hideg zuhannyal, hanem eresszünk meleg (nem forró!) vizet a kádba. Csöpögtessünk a fürdővízbe jojobaolajba kevert illóolajat (kiválóan ellazít a levendula-, a kamilla-, vagy a bazsalikomolaj), majd húsz percig “ejtőzzünk” a kádban!

A relaxációs hatást fokozhatjuk, ha illatos gyertya is lobog a közelben – azért semmi ne kapjon lángra! –, és ha fejünket a kád peremére készített törölközőre támasztjuk. Még kellemesebbé tehetjük az élményt, ha kikapcsoljuk az erős világítást, és a gyertya mellett csak hangulatfényt használunk.

Amikor kényelmesen elhelyezkedetünk, ne gondoljunk a másnapi feladatainkra, inkább lazítsunk, idézzük fel a közelmúltban történt, legkedvesebb élményünket. Húsz percet töltsünk el így, ezalatt felfrissül a lelkünk, ellazul a testünk. A végén érdes szivaccsal dörzsöljük végig a testünket (a narancsbőrös területeket fokozottabban), és langyos zuhannyal fejezzük be a fürdést.
Az ülőfürdő szárítja a bőrt, ezért törölközés után feltétlenül kenjük be magunkat tápláló, hidratáló testápolóval. A combunkat és a fenekünket, vagy ahol cellulitiszes, egyenetlen a bőrünk, fahéj- vagy borókaolajjal kevert krémmel kenjük be (ilyen elegyet a testápolóból is előállíthatunk), s masszírozzuk néhány percig ezeket a területeket. Arcunkra éjszakai krémet kenjünk, lágyan dolgozzuk be a bőrünkbe, majd finoman, mutatóujjainkkal nyomjuk meg az állcsontunkat, közvetlenül a fülcimpánk alatt. Ezután ugyanígy nyomjuk meg az alsó állcsontunkat két helyen, majd a járomcsontunkat az orrnyergünk mellett, s végül a külső szemzug feletti csontot. Ezt követően lágyan húzzuk végig a kezünket az arcunkon a halántéktól a száj irányába. Így gyorsíthatjuk a salakanyagok eltávozását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top