Aktuális

Lámpaláz?

Tizennyolc éves vagyok, és még tanulok. Évek óta lámpalázas vagyok, ha valamilyen szereplésen kell részt vennem. Tudom, hogy ez ugyan másnál is elõfordul, de nálam ez elég nagy mértékû.




Az iskolában, ha felelnem kell, vagy el kell énekelnem egy dalt, nagyon ideges leszek. Elkezd a tenyerem izzadni, a szívem zakatol, remeg a kezem. És ezen egyszerűen nem tudok úrrá lenni. Zenélek is, a barátaimmal éppen együttest készülünk alapítani. Mi lesz velem, ha fel kell lépni? Az érettségi is közeleg. Mit tehetnék, ki tudna ezen segíteni? És egyáltalán: mi ez a lámpaláz? Az emberek kis része szenved csak tőle, vagy sokan vannak így? Teljes őrület, hogy, ha valaki ilyesmitől szenved, előadó akar lenni, fel akar lépni emberek előtt? Apám szerint, aki, mint fiúgyereket, mindig férfiasan nevelt, ez egyszerű gyávaság, amelyet le kell küzdenem. Én valahogy nem így érzem. Minél többször mondja, annál nehezebb szembeszállnom ezekkel a tünetekkel. Jönnek, és elöntenek. Várom válaszát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top