nlc.hu
Aktuális
10 tipp a formás lábakért

10 tipp a formás lábakért

Itt a nyár, beköszöntött az úgynevezett "alul semmi" korszak. A nadrágok, sõt, még a harisnyanadrágok is lekerülnek rólunk, semmi nem takarja immár a lábainkat. Ha már tombol a kánikula, bizony lehullanak a leplek...

és a férfitekintetek ismét időzhetnek a formás vádlikon, karcsú bokákon, feszes combokon. Már ha mindezek a jelzők igazak a harisnyától lecsupaszított lábunkra… Ha nem, ideje néhány S.O.S.-tippet megfogadni!





1. Olajozottan
A hideg és a fűtés megviselte a lábunkat is, pikkelyessé, reszelőssé vált a felhám, bőrkeményedések is csúfíthatják lábfejünket. Különösen tartalmas krémre, esetleg babaolajra van szükségünk ahhoz, hogy alsó végtagjaink ismét visszanyerjék rugalmasságukat, finom tapintásukat. Ha viszket a bőrünk, használjunk szappanmentes lemosót vagy mézes tusfürdőt!


2. Gyengéd bőrradír
Ahogy arcunknak, testünknek, úgy lábunknak is szüksége van a rendszeres bőrradírra. Az elhalt hámsejtek eltávolítása azért fontos, mert e nélkül nem kap elegendő levegőt a bőr, a pórusok eltömődhetnek, és még pattanások, pörsenések is kialakulhatnak. Radírozásra hetente egyszer-kétszer szakítsunk időt!






3. Biztonságos napozás
Nem vitás, hogy a barna lábak sokkal szexisebbek, mint a hóka végtagok. Azt viszont ne felejtsük el, hogy a napozás gyengíti a kötőszöveteket, viszont elősegíti a cellulit kialakulását! A hepehupás narancsbőr pedig nem tartozik az irigyelnivaló látnivalók közé. Tanácsunk tehát: csak lassan, fokozatosan napozni, illetve próbálják ki az alternatív megoldást, az önbarnítót! Kaphatók lábra kifejlesztett, selymesen fényesítő készítmények is.

4. Masszírozzunk!
Gyengéd, körkörös mozgással, alulról, a lábfejtől a comb irányába masszírozzuk – spéci kesztyűvel – naponta tusolás előtt lábainkat! Ezzel felfrissítjük a vérkeringést, és a bőr állagát is erősítjük.





5. Krémes kényeztetés

A testápoló használata ebben az időszakban talán még fontosabb, mint máskor. A hidratálás és bőrfeszesítés mellett esztétikai élményben is részesülhetünk, ha olyan speciális termékkel kenjük be magunkat, amely selymes fényt kölcsönöz bőrünknek.

6. Extra frissesség
Kiváló háziszert ajánlunk a fáradt végtagok felfrissítéséhez. Sósborszeszt, gyógynövényeket (árnika, rozmaring, kakukkfű) és ásványi sót keverjünk össze tojásfehérjével, és tusolás után a még nedves bőrt ezzel dörzsöljük át, majd lábunkat emeljük a magasba! Élénkíti a vérkeringést.

7. Csak türelem!
A hirtelen, gyors erőfeszítéssel járó sportok nem előnyösen formálják a lábunkat. Ellenben a kitartást igénylő testmozgás – a futás, a gyaloglás és a kerékpározás – irigylésre méltó vádlikat és feszes combot eredményez, mivel az alacsonyabb pulzusfrekvenciánál a zsírtömeg megbízhatóan olvad le.

8. Narancsbőr ellen
A kötőszövetek rosszul reagálnak a dohányzásra, a kávéra, az alkoholra és a sóra. Sőt, a csoki, a hús meg a zsíros chips sem tartoznak az ajánlott ételféleségek közé. Térjünk gyorsan át a zöldségekre és a gyümölcsökre, ha sokáig szeretnénk a sima bőr látványát élvezni! Emellett igyunk naponta legalább két liter nátriumszegény ásványvizet!
 
9. Jeges és forró
A markáns hőmérsékletváltás jót tesz a bőr vérkeringésének és a láb izomzatának. Vegyünk két vödröt, az egyiket töltsük meg tizenhat-tizennyolc fokos, a másikat viszont harminchét fokos vízzel. Először álljunk húsz percig a hideg vízben, majd két-három percig a melegbe!
 





10. Szőrmentén
Bármilyen csinos, formás, selymes fényű és barna, van még egy lényeges fejezete a „lábszépségápolásnak”. Ez pedig a szőrtelenítés. Mert bizony – ízlések és pofonok ugyan különbözők – a szép láb egyik ismérve, hogy csupasz. Az, hogy borotvával, epilátorral, gyantával vagy krémmel, sőt, legújabban habbal távolítjuk el a nemkívánatos szálakat, mindegy. Lényeg, hogy időről időre megtegyük ezt!

+ 1
Álljunk a sarkunkra!
Ha egész nap ülünk vagy állunk, akkor minden órában mozogjunk egy kicsit! Álljunk lábujjhegyre, majd a sarkunkra. Még jobb, ha az asztal mögött ülve is tornáztatjuk egy picit az elgémberedett végtagokat. Nyújtsuk ki alsó végtagjainkat, feszítsük meg, majd lazítsunk. Amilyen gyakran csak lehet, lábainkat tegyük magasra, mondjuk az asztalra! Így még a gondolkozás is jobban megy.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top