nlc.hu
Aktuális
Itt a legkönnyebb nyári tréning – II. rész

Itt a legkönnyebb nyári tréning – II. rész

Étkezési tanácsok

A crosstréning ideje alatt nem kell éheznünk, mert ezzel csak takaréklángra állítjuk a testünket, inkább lakjunk jól, de többször együnk kevesebbet, mint egyszer sokat! Naponta igyunk legalább két liter szénsav- és cukormentes folyadékot, legjobb az ásványvíz, és tartsuk szem előtt a következőket:

1. Kávénkba csak sovány tejet (egy százalék zsír) tegyünk, tejszínhab (harminchat százalék zsír) vagy kávétejszín (tizenegy százalék zsír) helyett!

2. Sütéshez vaj (nyolcvan százalék zsír) helyett diétás margarint (negyven százalék használjunk!

3. Teflonbevonatú serpenyőkben alig van szükség olajra.

4. A saláta karcsúsít, de csak addig, amíg a megfelelő dresszinget használjuk hozzá, melyet joghurtból, citromléből és sóból készítünk.

5. A főételhez adjunk sok köretet – rizs, tészta, krumpli, zöldségek – ezektől hamar jóllakunk, és zsírt spórolunk meg.

6. A krumplipürétől hamar jóllakunk, bármennyit ehetünk belőle, ha nem keverünk hozzá vajat (nyolcvan százalék zsír), hanem sovány tejjel készítjük.

7. A hal és a hús panírozásáról szokjunk le, és térjünk át a grillezésre!

8. Ha kínai étterembe megyünk, zöldséges, rizses csirkét együnk, ne sült rizst csirkével, ami tocsog a zsírban.

9. A főtt tésztát ne forgassuk vajba vagy olajba, ha mindenképpen zsiradékra van szükség, jöhet a diétás margarin.

10. A zöldségek elkészítéséhez nem kell zsiradék, elég, ha vízben megfőzzük, és fűszerezzük.

11. Gyakrabban együnk csirkét, pulykát, mint marha- vagy sertéshúst!

12. Vastag szelet kenyér, kevés feltéttel – szalámi helyett sonka, baromfifelvágott – hamarabb jóllakat, mint egy vékony szelet kenyér rengeteg felvágottal.

13. A réteseket, süteményeket sütés előtt ne kenjük meg vajjal, a ropogós, barna szín eléréséhez elegendő a tejes vagy tojásos kenet.

14. Ha túl sok cukrot fogyasztunk, az zsírrá alakul, cukor helyett válasszuk az édesítőszereket!

15. Kenyéren a vajat helyettesíthetjük sovány zöldséges túrókrémmel.

16. A pizzát és a melegszendvicseket sovány sajtokkal szórjuk meg!

17. A chipseket, ropikat váltsuk fel melegen tálalt, grillezett paprikával, fokhagymás pirítóssal!

18. Ha fasírtot készítünk, ne a bolti darált húst vegyük, amelyben rengeteg a zsír, a sovány marhahúst mi, magunk daráljuk le!

19. Utóételként ne együnk fagylaltot vagy csokihabot, inkább joghurtos gyümölcskrémet, gyümölcssalátát!

20. Az alkohol gátolja a zsírok lebomlását, és fokozza az étvágyat. Bor és sör helyett igyunk vizet vagy teát!

21. A kevés olajban elkészített ételeknél további zsírt spórolhatunk meg, ha tálalás előtt papírszalvétával leitatjuk a húsról a zsírt.

22. Aki nem tud meglenni tévénézés közben nassolnivaló nélkül, az készítsen elő zöldségcsíkokat (répa, paprika, zeller), almadarabkákat vagy szőlőt!

23. A tészta főzővizébe ne tegyünk olajat, spagetti helyett spiráltésztát vegyünk, az nem tapad!

24. A krémes sütemények rengeteg zsírt tartalmaznak, helyette inkább együnk gyümölcsös vagy sovány túrós rétest!

25. Sütéshez elég, ha ecsettel megkenjük a serpenyőt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top